[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation
Gemiddelde score gaat vanaf begin omlaag
17 April 2016 23:10
Goedenavond,
Ik ben sinds 11 dagen bezig met HyperVen. Ik begon met een eerste gemiddelde sessie van 37 seconden, maar ben in de daaropvolgende elf dagen daar niet meer boven gekomen, sterker nog, ik heb net afgesloten met 30 seconden en een gemiddelde van alle sessies van 35 seconden. Ik doe de oefeningen twee keer per dag, wanneer mogelijk drie keer, rustige omgeving, minimaal twee uur na een maaltijd.
Uit alle info die ik heb gelezen in het forum begrijp ik dat ik me niet moet focussen op de scores zo lang het gemiddelde maar langzaam omhoog gaat, maar mijn gemiddelde gaat niet omhoog. Mijn angst is nu dat, omdat mijn gemiddelde tot dusverre alleen omlaag is gegaan, dat dit nadelig kan uitpakken voor mijn chronische hyperventilatie en ik nog meer klachten krijg.
Mijn klachten zijn de afgelopen dagen aanzienlijk verergerd, maar dat heb ik er graag (nou ja, graag) voor over als ik weet dat er een moment gaat komen dat ik mijn adem langer in kan houden. Maak ik me terecht zorgen? Is dit meer mensen overkomen die nu wel langzaam die stijgende lijn zien?
Re: Gemiddelde score gaat vanaf begin omlaag
18 April 2016 15:07
Hallo Ziva,

Het is nog kort dag, maar het is wel vreemd dat de scores dalen in plaatst van stijgen. Kan het zijn dat de oorzaken/'>oorzaak van jouw chronische hyperventilatie nog steeds aanwezig is? Weet je voor je jezelf waarom je bent gaan HyperVentileren? Dat is een belangrijke vraag die we eerst zouden moeten zien op te lossen.

Je hoeft dit overigens niet via dit forum te doen, je kan het ook naar me mailen. Dit forum is publiekelijk en ik kan me voorstellen dat je niet alles zomaar op het internet wil posten. Stuur mij andere even een mail, dan pakken we het vandaar weer verder op.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?