[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Resultaten na 2 weken

Gepost door Magnus2 
Resultaten na 2 weken
26 December 2017 22:29
Hallo allen,

Ik ben nu 2 weken bezig met HyperVennen, meestal 3 maar minstens 2 keer per dag. Mijn waardes stijgen rustig maar constant. Ik wil niet te vroeg juichen, maar heb de laatste week plots veel minder last van mijn klachten dan normaal. Het afgelopen anderhalf jaar heb ik eigenlijk continu last gehad van duizeligheid, hartkloppingen, vermoeidheid, concentratieproblemen, derealisatie, paniekaanvallen en agorafobie. Dit is dus zeer hoopgevend. Ik zal de komende 3 maanden nog wel posten of de vooruitgang al dan niet aanhoudt.

Mijn voorgeschiedenis, voor de geïnteresseerde:

Anderhalf jaar geleden zat ik als 27-jarige zowel zakelijk als privé in een zeer stressvolle situatie. Ik dacht dat ik dat allemaal wel volhield, goed ik was snel vermoeid maar dat was ook niet zo gek. Op een avond uit kreeg ik na wat drank echter plots het gevoel kreeg dat ik onwel werd. Ik werd erg duizelig, kreeg hartkloppingen en het gevoel dat ik flauw ging vallen. Uiteindelijk gebeurde er niets en achteraf dacht ik dat ik me gewoon had aangesteld. Al snel kreeg ik echter vaker zo'n gevoel onwel te worden. Ik dacht daarna steeds dat ik me gewoon wat verbeelde, maar de aanvallen werden steeds frequenter en heftiger. Ik vreesde dat ik iets aan m'n hart had. Na 3 maanden hiermee te hebben doorgelopen ging het echt niet meer en trok ik aan de bel bij de huisarts. Die liet m'n bloed testen, maar toen daar niets uit kwam was de conclusie dat ik overspannen en angstig was en kreeg ik een doorverwijzing naar een psycholoog.

De maanden daarna heb ik bij de psycholoog cognitieve gedragstherapie gevolgd, ben ik gaan sporten, heb ik acupunctuur en ostheopatie geprobeerd en probeerde ik meer te relaxen. Het hielp allemaal een beetje, maar bij lange na niet genoeg. Ondertussen kon ik niet meer normaal functioneren omdat ik me constant voelde alsof ik er ieder moment bij neer kon vallen. Ik transformeerde van een succesvolle, fitte jongeman in een wrak die de deur niet meer uit kon. Ik raakte m'n veeleisende baan kwijt en kon niet meer normaal in m'n gezin meedraaien. Uiteindelijk ben ik vanaf juni uit wanhoop antidepressiva gaan gebruiken. Dat onderdrukte de paniekaanvallen weliswaar en zorgde dat ik weer naar buiten kon, maar had weer als bijeffecten dat ik totaal lusteloos en apathisch raakte. Ook dat was dus geen oplossing om weer normaal te kunnen functioneren.

Inmiddels loop ik dus al anderhalf jaar met mijn klachten. Ik heb vanalles geprobeerd, maar ben er na veel lezen van overtuigd geraakt dat mijn probleem (naast de eerdere stress) voor een zeer groot deel is veroorzaken/'>oorzaakt door verkeerde ademhaling. De komende tijd blijf ik dus met goede moed doorgaan met deze therapie.
Re: Resultaten na 2 weken
27 December 2017 01:10
Hoi wat een heftige verhaal komt me heel bekend voor ik ook heel jong en fit in het leven en opeens een wrak naarmate de tijd. Hier ook veel geHyperVent en opnieuw weer opgepakt ben wel van overtuigd dat het oooit een keer goed moet komen!!

Hep altijd geprobeerd niet aan de ad te gaan en probeer dit voort te zetten. Ben je nu wel aan het werk of dat ook niet meer?

Een tip probeer te zwemmen en te relaxen. Heel veel succes
Re: Resultaten na 2 weken
27 December 2017 08:46
Hey Alayne, dank voor je reactie. Ik denk dat het verstandig van je is om niet aan de antidepressiva te gaan. Ze kunnen wel helpen om de scherpe randjes eraf te halen, maar de bijwerkingen zijn (iig bij mij) zo sterk dat je er een nieuw probleem voor terug krijgt. Terwijl ze aan de onderliggende oorzaken/'>oorzaak niets doen..

Ik werk nog steeds niet, maar ben wel weer in staat met m’n kinderen op pad te gaan etc. Ook veel zwemmen inderdaad! Op het dieptepunt was zelfs dat teveel. Nu heb ik dan wel klachten maar daar zet ik me overheen. Ik hoop van harte dat HyperVen me daar nog meer mee gaat helpen zodat ik ook weer aan het werk kan.
Re: Resultaten na 2 weken
30 December 2017 16:32
Hoi Magnus,

Hopelijk helpt de HyperVen je van je klachten af te komen.
Onthoud wel dat het in het begin kan verergeren, maar ik zeg altijd zo: Het moet een keer uit je lichaam, probeer blij te zijn dat dit er dan weer uit is zeg maar.
Ontspanningsoefeningen zijn ook heel goed voor je lichaam en geest om erbij te doen.
Als het kan, blijf dan van de medicijnen af. Bij het afbouwen kan het juist voor meer problemen zorgen.
Als de therapie teveel klachten geeft in het begin, kan je je aantal trials naar 5 zetten per sessie. Als het dan weer beter gaat, bouw je dit langzaam op tot 10 trials per sessie.
Als je scores stagneren zou je een stopweek kunnen inlassen.
En probeer je bewust te zijn van de spanning in je lichaam. Dus als je dit leest, heb je dan je schouders en je kaak ontspannen?
Dit zijn allemaal kleine dingen die je wellicht kunnen helpen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Resultaten na 2 weken
02 January 2018 13:03
Hallo Sanne,

Dank voor je tips. Ik ben nog steeds erg hoopvol over HyperVen. Ik volg de therapie nu 3 weken, waarin m’n score van 44 naar 66 seconden is gegaan. Het is nog vroeg maar ik heb sinds de start van de therapie veel minder last van m’n voornaamste klachten (angstigheid, duizeligheid, derealisatie). Dat is ook geen placebo-effect, want ik had hiervoor al van alles geprobeerd zonder aanmerkelijk effect op m’n klachten.

Ik voel me wel nogal prikkelbaar en wazig, maar dat kan ook goed komen doordat ik AD medicijnen aan het afbouwen ben. Ik ga zeker door met de therapie, denk dat ik over zo’n 3 weken goed de balans op kan maken over het effect.
Re: Resultaten na 2 weken
03 January 2018 23:30
Hoi Magnus,

Wat goed om te horen dat je al effect merkt.
Het kan ook nog wel langer duren van 3 weken voor je echt goed resultaat merkt hoor.
Ik had voornamelijk last van draaiduizeligheid, maar dit ging pas na een paar maanden weg.
Maar je kan wel merken dat je bijvoorbeeld wat makkelijker kan ontspannen of dat je wat meer energie terug krijgt.
Hopelijk voel je je snel nog beter.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?