[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

herkennen jullie dit?

Gepost door Maries2 
herkennen jullie dit?
04 January 2018 10:41
Hallo allemaal,

Allereerst wil ik iedereen hier een goed 2018 wensen. Dat we allemaal van die vervelende chronische hyperventilatie klachten af zullen komen dit jaar winking smiley!!!

Ik ben nog niet erg actief geweest op dit forum, maar wil nu graag het volgende met jullie delen:
Ik ben nu dik 2 maanden bezig met HyperVen. En in het begin ging het heel snel steeds beter. Ook sommige klachten verdwenen al snel. De scores stegen in het begin ook vrij snel. Maar op het moment blijft mijn gemiddelde score al weken op 73 hangen. Ik weet dat ik het niet moet forceren, maar soms kost het me de laatste tijd heel veel moeite en zou ik met 40 seconden al willen uitademen. Dan forceer ik het toch wat om de score toch wat op te hogen tot zo'n 60...

Nu heb ik de laatste dagen weer wat klachten terug. Ik heb veel last van tintelende vingers en een stijf gevoel in de linkerkant van mijn lichaam. Ook heb ik de neiging te hoesten omdat het kriebelt in mijn keel, vooral tijdens en vlak na de HyperVen sessies. En een gevoel van een soort tintelende jeuk in het gezicht en op het hoofd. (Dit laatste is een klacht waar ik jaren last van heb gehad vóór de HyperVen en waarvan ik heel erg blij was dat het over was.) Ik merkte wel dat ik tijdens de jaarwisseling weer ontzettend aan het hyperen was. (Hoog ademen en veel kuchen, onrustig gevoel, luchthonger, kortom, mijn ademritme weer helemaal overhoop) En dan slaat bij mij de twijfel toe, of ik wel goed bezig ben. Forceer ik het te veel? Moet ik zo doorgaan? Hoe komt het dat het nu opeens weer ff niet zo lekker gaat?
Daarom mijn vraag: Herkent iemand dit en kun je me advies geven?
Re: herkennen jullie dit?
04 January 2018 13:50
Hoi Maries,

Als je scores stagneren is het verstandig om een stopweek in te lassen.
Zo krijgt je lichaam rust en kunnen je scores weer gaan stijgen als je begint.
Wat betreft je keelklachten, klinkt het toch of je geforceerd je adem vasthoudt.
Probeer tijdens het inhouden van je adem echt goed je schouders te ontspannen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: herkennen jullie dit?
04 January 2018 16:44
Ik had net een antwoord getypt op jouw reactie, Sanne, maar ik kreeg toen ik het wilde plaatsen een error melding.eye popping smiley
Dit was ongeveer de strekking van mijn verhaal:

Bedankt voor je adviezen, Sanne!
Ik vind het inderdaad heel erg moeilijk mijn schouders te ontspannen. Ook als ik niet HyperVen. Dus daar ga ik goed op letten bij het oefenen. Ik twijfel alleen of ik nu een week zal stoppen. Mijn gemiddelde score is zojuist toch 1 punt gestegen bij de laatste sessie. Ik merk alleen ook dat het HyperVennen veel van mijn lichaam vergt de laatste 2 weken. Het kost me heel veel energie. Ik word onzeker van sommige succesverhalen. (MEnsen die in 3 maanden tijd op 180 zitten en ik die met moeite puntje voor puntje omhoog kruip.) Wat is nu wijsheid? Is het echt niet mogelijk "terug te vallen" wanneer je een weekje rust?
Re: herkennen jullie dit?
05 January 2018 14:32
Hoi Maries,

Die succesverhalen zijn goed om te lezen, maar niet om aan vast te houden.
Ik heb nog nooit een score van 180 gehad en dat is ook echt de maximale score die je mag halen. Maar het is niet zo dat iedereen die moet halen. Het gaat er om dat jouw score stijgt, maakt niet uit tot hoeveel exact. En natuurlijk dat je klachten afnemen en het liefst verdwijnen.
Ook binnen 3 maanden is het bijna niet mogelijk om klachtenvrij te zijn.
De klachten zitten vaak al zo lang in je lichaam, dat het ook tijd nodig heeft om eruit te komen zeg maar.
Ik had het langste last van draaiduizeligheid en dat ging na een paar maanden echt een heel stuk beter, maar helemaal weg heeft misschien wel meer dan een half jaar geduurd.
En toen ik zwanger werd, kwam het weer terug. Maar omdat ik me heel bewust van alles was, kon ik er rustig mee omgaan, waardoor het ook weer makkelijk verdween.

En die stopweek kan echt geen kwaad. Zeker als je aangeeft dat het je de laatste tijd zoveel energie kost.
Als je het toch niet prettig vindt, doe dan eens een week lang 5 trials per sessie i.p.v. 10 trials.
Misschien is dat voor jou voldoende om wel een houvast te hebben, maar dat je lichaam een beetje rust krijgt.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: herkennen jullie dit?
10 January 2018 18:09
Hoi Sanne,

Bedankt nog voor je laatste reactie. Ik heb het advies ter harte genomen en heb ongeveer 1 week niet "geHyperVend" En wil nu graag even het volgende kwijt:

Ik was al een tijd niet aan het werk geweest doordat ik last kreeg van een depressie en vooral een gejaagd gevoel. (En een heel scala aan andere klachten die iedereen hier op het forum ook zal herkennen.) Ik zat in een soort angstaanval die 24 uur aanhield, dag na dag. Dit gevoel werd nog erger toen ik aan antidepressiva begon. Ik heb dat een paar weken volgehouden en ben toen (in overleg met HA) weer met de antidepressiva gestopt. Kort daarna ben ik begonnen met HyperVen en gelukkig het gejaagde gevoel nam heel erg snel af. Een ontzettend geruststellende gedachte dat ik dit door HyperVen in de hand kan houden! Nu begon ik me dus vorige week zorgen te maken, omdat de scores niet meer omhoog gingen en ik ook weer klachten terug kreeg.
Misschien werd dat verergerd doordat ik ook weer bijna volledig aan het werk zou gaan. Daar zag ik natuurlijk tegenop; "Zou het allemaal wel lukken? Val ik niet terug?"... Maar ik heb mijn eerste werkdagen nu weer achter de rug, zonder hyperventilatieklachten! Wel wat spierpijn door spanning in mijn lijf, hoor, maar het begin is er. En vandaag ben ik weer begonnen met HyperVen en de scores schoten gewoon omhoog!
Ik weet dat je je niet teveel moet focussen op de scores, maar dit is wel erg hoopgevend. Het geeft me een goed gevoel weer vooruitgang te ervaren! Fijn om te merken door HyperVen invloed te kunnen hebben op de klachten. Ik wil namelijk nooit meer de ervaring van het gebruik van antidepressiva overdoen!
Re: herkennen jullie dit?
11 January 2018 00:28
Hoi Maries,

Wat ontzettend goed om te horen!
Hopelijk blijft het zo goed gaan!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: herkennen jullie dit?
17 February 2018 13:15
Hoi,

Heeeeel herkenbaar wat je schrijft over die AD medicijnen....
Ik had ook een afschuwelijke onophoudelijke ervaring en ik moest het minimaal een jaar de kans geven zei diegene die het voorschreef....

Ik, zo trouw als een hond, heb dat natuurlijk gedaan, ook omdat ik niet met de vraag wilde blijven zitten van “ stel dat ik langer had geslikt, was het dan wel gaan werken”?

Nou niet dus...
Afbouwen die handel én ook dat was heel onprettig... wat een gedoe hè maar ik herken zeker, dat je alles probeert om weer fijn in het leven te staan....

Kunnen wij weer afvinken smiling smiley

Succes met HyperVen én zet door....

Liefs P.
Re: herkennen jullie dit?
08 March 2018 17:38
Fijn, hè, om hier (h)erkenning te vinden! Na jouw verhaal gelezen te hebben, ben ik opnieuw blij dat ik het gebruik van AD medicijnen niet heb doorgezet! (Ik heb wel heel veel respect voor het feit dat jij het een jaar hebt geprobeerd met alle ellende die daar bij hoort!)

Ik heb nu 4 maanden HyperVen gedaan. Niet elke dag 2x, omdat dat sinds ik weer werk vaak maar aan 1x toekom. Ik heb daarom de therapie nog verlengd met 2 maanden.
Ik ben net terug van vakantie (skiën!) , wat me heel veel goed heeft gedaan! Lekker fysiek bezig geweest, veel plezier gemaakt. Ik heb HyperVen niet gedaan in die week en twijfelde of ik het weer zou oppakken, omdat ik me nu eigenlijk goed voel. Maar ik ben zojuist toch maar weer begonnen, niet omdat ik zo hyperventileer, maar last heb van "sufheid" en spanning in mijn spieren van mijn rug en nek.
Het lijkt erop dat ik toch nog verkeerd (hoog) adem en spanning vasthoud in in mijn bovenlichaam. En het is eigenlijk niet gek dat dat gebeurt na bijna een heel leven chronische hyperventilatie. Het HyperVennen heeft me nu al zo ver gebracht dat ik weer oprecht kan genieten van dingen. Ik ben niet meer voortdurend bezig met alles wat ik voel. Dus ik ga bij nader inzien toch de 2 maanden vol maken om me nóg wat beter te voelen.
Ik wens iedereen die "HyperVent" nog veel doorzettingsvermogen, want het is soms echt moeilijk vol te houden, maar het werkt echt!
Groet Maries

Meer weten over het HyperVen programma?