[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Onwerkelijkheidsgevoel

Gepost door Bimpfoodle 
Onwerkelijkheidsgevoel
28 March 2018 14:52
Hoi

Sinds 7 weken doe ik nu HyperVen , maar heb nog steeds erg veel last van onwerkelijkheidsgevoel en duizeligheid, wat dan weer ervoor zorgt dat ik er neerslachtig van wordt en me begin af te vragen of er toch niks anders aan de hand is... ook heb ik de laatste 5 dagen heel veel hoofdpijn.
Alle hoop op verbetering/genezing lijkt nu beetje verdwenen hierdoor....

Andere klachten zoals harkloppingen of zenuwachtig gevoel in lichaam of maagpijn zijn wel weg maar dat heb ik in het verleden ook al gehad , zonder aan HyperVen te doen... dus weet ik niet of de therapie effectief is omdat ik me nog zo slecht voel.

Doe 2 maal daags sessie van 10 trails en mijn gemiddelde is nog steeds maar 51.

Misschien iemand die dit ook heeft gehad maar nu toch beterschap heeft?

Groetjes
Re: Onwerkelijkheidsgevoel
28 March 2018 19:53
Hoi,

Dit is heel herkenbaar, ik heb ook dat onwezenlijke gevoel en spanning gehad met alle narigheid wat erbij hoort. Twee weken geleden had ik ook erg veel hoofdpijn en ben toen even een weekje gestopt met HyperVen en doe nu twee keer 5 trials. De hoofdpijn was toen snel weg en dit is beter vol te houden. Wel doe ik heel regelmatig ontspanningsoefeningen. Daarbij spreek ik mezelf moed in dat het overgaat en dat ik op de goede weg ben... dat lukt ook niet altijd maar een positieve mood en ontspanning zijn minstens zo belangrijk als je uitslag van je trials. Dus maak je niet al te druk om de trials maar probeer te ontspannen. Volgens mij hoort het er allemaal bij en hou gewoon vol!

Succes! en hou je haaks.
Re: Onwerkelijkheidsgevoel
29 March 2018 01:42
Hoi !

Hier heb ik ook last van. Voelde me na aantal weken HyperVen ook heel duizelig, alsof de grond bewoog. Heel naar! Ik ben de trials gaan minderen. En ben toen ook 5 daagjes gestopt. Mijn duizeligheid is nu gelukkig weg. Ik heb nog wel last van dat onwerkelijkheidsgevoel, maar dat word ook steeds minder. Voor de rest heb ik af en toe(vooral wanneer ik stress ervaar) last van spierspasmes en hartkloppingen.
Ik snap helemaal dat je soms denkt wat anders te hebben i.p.v. chronische hyperventilatie, dat heb ik ook vaak genoeg. Maar we moeten accepteren dat dit chronische hyperventilatie is. Acceptatie is namelijk ook onderdeel van het genezingsproces.

Keep your head upsmiling smiley


Groetjes!!
Meg
Re: Onwerkelijkheidsgevoel
29 March 2018 10:29
Sterkte! Ik heb andere klachten en dat gaat ook op en neer. Het liefst wil je dat het binnen een dag allemaal over is het..
Re: Onwerkelijkheidsgevoel
29 March 2018 13:17
Ik heb nu ruim anderhalf jaar klachten en heb ook talloze keren gedacht: zou het toch niet een ander fysiek probleem zijn? Dat is ook logisch omdat het zo hevig en vaag kan zijn. Dat is denk ik ook onderdeel van onze vicieuze cirkel: je hebt klachten, maakt je daar zo zorgen om, wat de klachten weer versterkt, enzov.

Je scala aan klachten is voor mij en zo te zien vele anderen heel herkenbaar, dat is volgens mij ook juist typisch voor chronische hyperventilatie: veel verschillende en vage klachten. Ook je lage score past bij dat beeld, ik begon bijv als redelijke fitte jongeman met maar 44 seconden. Bij mij heeft het lang geduurd maar inmiddels zijn mijn scores na bijna 4 maanden met zo’n 50% gestegen. Sommigen gaan veel sneller maar anderen zoals wij moeten daarvoor geduldig dooroefenen. Ik zou als ik jou was gewoon rustig doorgaan, baat het niet dan schaadt het niet. En ondertussen werken aan je stress- of angstfactoren.

Meer weten over het HyperVen programma?