[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nieuw hier! En even niet lekker in mijn vel...

Gepost door Athana 
Nieuw hier! En even niet lekker in mijn vel...
12 June 2018 10:35
Hoi allemaal!

Zoals de titel al zegt: ik ben nieuw hier, en zo blij dat ik jullie virtueel leer 'kennen'! Wat haal ik veel uit jullie verhalen en ervaringen en vooral uit de succesverhalen. Dat maakt wel dat je doorgaat!

Ik ben medio april 2018 begonnen met HyperVen, maar heb het één week volgehouden. Ik kreeg griep, daarna volgde drie weken vakantie (met helaas een paar dagen veel, heel veel klachten) en ben sinds twee weken weer begonnen. Nog niet heel consequent, gemiddeld één keer per week. Sinds gisteren gaat het beter, gaan de scores iets omhoog en kan ik mij beter concentreren.

Maar zojuist kreeg ik toch weer even een piek aan klachten. Bij mij uiten deze zich vooral in misselijkheid, last van een samengeknepen maag en het gevoel te moeten kokhalzen. Dit heeft alles te maken met mijn fobie voor overgeven, ook wel 'emetofobie' genoemd. Sinds mijn 12e heb ik daar last van, ik ben nu 25. Sinds ik HyperVen heb ontdekt ben ik erachter gekomen dat mijn fobie hoogstwaarschijnlijk is ontstaan door hyperventilatie, iets waar ik volgens mijn moeder al sinds ik klein ben mee kamp. Dus dat gaf mij wel een heel fijn gevoel, te weten dat als ik mij het komende jaar hard inzet voor mijn herstel, ik er wel vanaf moet komen ofwel er veel beter mee om zal kunnen gaan.

Op dit moment is het echter even heel erg zwaar. Daarom schrijf ik jullie aan. Is er iemand van jullie die dit ook heeft? Of een fobie die daarbij in de buurt komt? Hoewel ik weet dat er zoveel mensen zijn met deze fobie, ben ik er nog niet één tegengekomen die het heeft in combinatie met chronische hyperventilatie. En die weet dat de angst voor overgeven met HyperVennen tijdelijk erger kan worden. Dus vandaar dat ik even hier mijn hart lucht, even op zoek naar bemoedigende woorden en een blijk van herkenning :-).

Ik ben best strijdvaardig, ik wil hier echt vanaf komen. Ik heb een grote kinderwens en ik wil heel graag mijn chronische hyperventilatie + mijn fobie de baas worden voordat ik de zorg voor anderen op mij kan nemen. Maar soms is het gewoon even heel erg pittig.

Het voelt goed om het even van mij af te schrijven en ben benieuwd naar jullie reacties. In ieder geval alvast hartelijk dank voor het luisterend oor!

Liefs,
Athana
Re: Nieuw hier! En even niet lekker in mijn vel...
12 June 2018 14:52
Hoi Athana,

Als ik je verhaal lees herken ik dat er meer klachten ontstaan na of tijdens het HyperVennen. (Ik ben ook pas begonnen) Bij mij is dit dat ik een 'brok-gevoel in keel' krijg en pijn op de borst. Ik heb gelezen dat dit bij iedereen anders kan zijn. Bij mij zijn de klachten die ik tijdens of na het oefenen krijg veel vaker op de voorgrond dan andere klachten.

Tijdens het oefenen gebruik je natuurlijk ook veel je middelrif en keel spieren. Deze kunnen dan een beetje verkrampen en geven misschien dat gevoel op je maag. Ik merk zelf ook dat na het oefenen mijn maag een beetje verkrampt voelt. Maar dit is natuurlijk ook bij iedereen weer anders.

Het is wel belangrijk om heel ontspannen de oefeningen te doen en niet te forceren. Dit deed ik ook de eerste paar dagen en kreeg veel meer klachten en keel/borst spieren raakte overbelast.

Ik wens je alvast heel veel succes met oefenen! smiling smiley

Groet Darius

Meer weten over het HyperVen programma?