[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Een weekje hypervenn

Gepost door Joan2 
Een weekje hypervenn
12 August 2018 16:11
Hallo allemaal, ik ben sinds een weekje bezig met HyperVenn. Ik heb ongeveer een maand klachten die ik nooit gehad heb, mijn huisarts wist meteen wat het was gelukkig. hyperventilatie syndroom.. een acute aanval heb ik nooit gehad waarbij ik dacht dat ik geen adem kon happen, maar ik had wel een paar angst aanvallen uit het niets ...En duizelig constant en heel onrustig gevoel en na een paar weken kwam het ergste de derealisatie waar ik nu nog elke dag heel de dag last van heb! Dit is ook echt Wrm ik deze therapie volg want dit is zo een verschrikkelijk gevoel dat ik er Gwn zo hard van af wil en terug genieten van mijn gezin en kinderen ... ik hoop echt dat HyperVenn mij ervan af helpt. Na een paar dagen HyperVenn was de duizeligheid weg en ook het onrustig gevoel bemerk ik niet meer. Enkel het onwerkelijkheidsgevoel is sinds twee dagen erger geworden maar dat schijnt normaal. Ik wens iedereen heel veel succes en een spoedig herstel. Groetjes!
Re: Een weekje hypervenn
13 August 2018 09:16
Wow wat fijn Joan2, dat jouw huisarts het wist en je zo snel aan een oplossing kan gaan werken!!

Klachten klinken inderdaad erg bekend....

Welkom bij de HyperVenclub en succes met de therapie!

grtz,
Alfred
Re: Een weekje hypervenn
13 August 2018 09:33
Ja gelukkig wist hij het meteen, ik had zo een angst want ik wist niet waarom ik mij zo voelde. Heb hier nog nooit problemen mee gehad.. In elk geval ik ben blij dat er mensen zijn die het begrijpen want in mijn
Omgeving bekijken ze mij maar raar als ik hun vertel wat mijn probleem is.. jammer want dit is niet iets wat je zelf wil.

Voor jou ook veel succes met de therapie!
Grtjs
Re: Een weekje hypervenn
13 August 2018 09:41
Joan2 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ja gelukkig wist hij het meteen, ik had zo een
> angst want ik wist niet waarom ik mij zo voelde.
> Heb hier nog nooit problemen mee gehad.. In elk
> geval ik ben blij dat er mensen zijn die het
> begrijpen want in mijn
> Omgeving bekijken ze mij maar raar als ik hun
> vertel wat mijn probleem is.. jammer want dit is
> niet iets wat je zelf wil.
>
> Voor jou ook veel succes met de therapie!
> Grtjs

Wauw ja dat zie ik in mijn omgeving ook gebeuren... Al zijn ze me wel steeds serieuzer gaan nemen (mn directe omgeving dan) wat betreft dat derealisatie gevoel. Maar het blijft lastig uitleggen.
Ik zeg altijd: stel je voor dat je dat ijle gevoel hebt van een jetlag of als je koorts hebt + enorme brainfog.. en doe dat gevoel x50. Je krijgt alles gewoon nog precies zo binnen zoals de dingen zijn alleen het voelt daardoor heel onwerkelijk aan.
Dichterbij dan dit begrip komt men meestal niet zonder dat ze het zelf een keer hebben gehad.

Je kan ook nog vragen om capnografisch onderzoek, een hyperventilatie provocatietest bij de longarts. Wanneer je dan de officiele diagnose hebt, leg je dat gewoon bij je omgeving voor.

sterkte ermee en het komt helemaal weer goed!
Re: Een weekje hypervenn
13 August 2018 11:25
Ja dat wil ik zeker doen, want soms heb ik het gevoel dat ze denken het zit tss haar oren, terwijl ik nog nooit over iets geklaagd heb.

Ik noem het ook ijlen, ofwel het gevoel continue dronken te zijn.. alles is dan ook zo wat “raar” sommige hebben het af en toe maar bij mij is het al weken aan een stuk Gwn smorgens tot Savonds. Sinds de therapie is het wat erger maar ik blijf er rustig bij en ik doe wat minder oefeningen en ik vertrouw er Gwn op dat het binnekort weg zal zijn thumbs up

Bedankt voor de tip!

Meer weten over het HyperVen programma?