[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation
erg duizelig na douchen z
05 February 2019 11:30
Hallo ik ben nieuw hier op dit forum . Ik heb ongeveer 4 maanden last van hyperventilatie (chronische) maar mijn vraag was of jullie ook extra last hebben van duizeligheid na het douchen ? Ik moet ongveer 10 min na het douchen echt even 20 min op de bank gaan liggen . Ik ben nu 3 weken bezig met HyperVen en mijn echt angstaanvallen zijn weg en nog een aantal klachten zijn zeker al minder geworden . Mvg Dennis
Re: erg duizelig na douchen z
06 February 2019 21:57
Wat fijn dat je al zo snel verbetering voelt.
Weet wel dat het best zou kunnen dat het binnenkort tijdelijk weer even wat slechter gaat.
Maar het geeft je denk ik al vertrouwen dat het nu al wat beter voelt?!
Die duizeligheid na het douchen kan van je bloeddruk komen. Als je heel warm doucht wordt dit erger.
Probeer eens wat kouder te douchen en kijk of het dan beter gaat.
Ik had sowieso de hele periode van chronische hyperventilatie last van draaierigheid. En inderdaad ook na het douchen had ik dan extra last.
Als je bloeddruk verder goed is en je doucht niet te heet, dan zou het vanzelf beter moeten gaan als je verder komt met HyperVen.
Let er wel op dat je niet telkens nu met een hoge ademhaling van de spanning onder de douche gaat staan omdat je bang bent duizelig te worden. Dan maak je het alleen maar erger.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: erg duizelig na douchen z
07 February 2019 11:27
Bedankt Sanne voor je snelle antwoord , ik heb nu vanmorgen niet gedouched maar was een beetje aan het haasten en lig nu weer helemaal duizelig op de bank . Mijn hoofd klachten zijn ook echt nog de duizeligheid , vermoeidheid , nekpijn , soms tintelende voeten en handen . En het meeste heb ik last in de ochtend , dan pak ik een halve oxazepam dan zakt de duizeligheid en kom ik redelijk de dag door . Echt het frustrendste wat ik ooit in m’n leven heb meegemaakt pffff . M’n HyperVen scoren zijn sochtends wel het hoogst rond de 75 en eind vd middag zit ik rond de 50 . Maar ik ga volhouden ik geloof in jullie programma en ben ook pas 3 weekjes bezig . Gr

Meer weten over het HyperVen programma?