[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nieuwe hypervenner

Gepost door Quillan 
Nieuwe hypervenner
31 March 2019 21:18
Hallo iedereen

Vandaag heb ik me geregistreerd op de HyperVen website (en heb net mijn eerste sessie gedaan) , na het afgelopen jaar geconfronteerd te zijn geweest met chronische hyperventilatie.
Hieronder volgt een lijst van symptomen die jullie vast en zeker herkennen:
- hartkloppingen
- tintelende armen en benen
- duizeligheid (in mindere mate)
- angst voor de toekomst, denken dat het afgelopen is met me.
- kortaf zijn
MAAR het symptoom waarvan ik graag zou willen weten of iemand van jullie dit ook herkent zijn niet uit mijn woorden geraken, woorden verkeerd uitspreken of verkeerde woorden gebruiken. Eigenlijk was dit het symptoom dat mij het ergst verontrustte en waarvoor ik mezelf in het ziekenhuis heb binnenste buiten laten keren. Daar kwam de arts tot de conclusie stress/chronische hyperventilatie.
Wat me eigenlijk echt tot de website/methode HyperVen bracht was een voorval gisteren waarbij ik mijn vrouw vroeg om de wortelrasp even te nemen (en mijn vrouw verbeterde en zei : "Je bedoelt de dunschiller"winking smiley. En toen mijn dochter vroeg of ze een spiegel in haar kamer mocht hebben, zei ik : "We zullen er 1 hangen op de overgang" (en het moest zijn overloop). Omdat ik in dit geval pas achteraf door had dat de woorden verkeerd waren, werd ik enorm angstig dat ik een vroege vorm van dementie zou hebben (ik word dit jaar 40) . Ik troost mezelf met de gedachte dat de andere symptomen maken dat ik juist geen dementie heb, maar het kan natuurlijk zijn dat ik EN chronische hyperventilatie en dementie heb. Binnen 4 maanden zal ik het antwoord weten als de therapie er misschien op zit en dan pas kan ik evalueren.

Kortom : als er mensen zijn die zich in de taalproblemen herkennen hoor ik dat graag

Veel succes allemaal
Re: Nieuwe hypervenner
01 April 2019 21:35
Na even te hebben gemaild met Rob, zou je de spraak-en taalproblemen kunnen omschrijven als concentratiestoornis. Heeft iemand dit ook en hoe uit zich dat dan?

Bedankt alvast
Re: Nieuwe hypervenner
02 April 2019 09:14
Beste Quillan,

Ik heb hier ook last van gehad en af en toe heb ik het nog steeds als ik een beetje gespannen ben. Bij mij uitte het vooral in niet op woorden kunnen komen. Na een tijdje met HyperVen bezig geweest te zijn is dit een klacht die bij mij sterk afgenomen is.

Succes!
Re: Nieuwe hypervenner
02 April 2019 09:39
Knik

Hartelijk dank voor deze reactie. Ik was zo bang dat er iets anders aan de hand was met mij. Ik ben nu net begonnen met HyperVen en hoop binnen 4 maanden positief nieuws te hebben

Met vriendelijke groet
Quillan

Meer weten over het HyperVen programma?