[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

De stap gewaagd

Gepost door Luthe 
De stap gewaagd
02 April 2019 20:04
Zo dan. Na gisteren bij de cardioloog te zijn goedgekeurd, maar wel met een best verminderde conditie, kwam op 89% van de waarden waar hij mee werkt, merkte hij mijn kortademigheid op. Daarna noemde ik een reeks vage klachten waarop hij het advies gaf weer terug te gaan naar de huisarts.

Nogal wat meegemaakt de afgelopen tijd, waardoor ik mijn vermoeidheid weet aan stress en tijd van het jaar en logisch, de mensen om mij heen die hetzelfde hebben meegemaakt (een heftig ongeluk waarbij drie tieners om het leven zijn gekomen, die bij ons over de vloer kwamen) ook kapot zijn en nergens puf voor hebben. Dus alles was te bagatelliseren. Heel handig. Totdat ik steken op mijn borst kreeg, uitstralend naar voornamelijk linkerarm. Afgelopen weekend was er weer een aanval afgelopen in mijn arm, ik helemaal opgelucht, begint zondag mijn rechterbeen heel erg verkrampt pijn te doen van mijn hiel naar mijn bil. Daarbij duizelig als ik op mijn kussen lig en van mijn ene naar mijn andere zij draai.

Vandaag bedacht ik eens te gaan zoeken op hyperventilatie. Met name vanwege mijn kortademigheid en mijn man zei dat mijn ademhaling veranderd was de afgelopen maanden. Zonder eerst op de huisarts te wachten, misschien wat minder slim, maar ben er zo klaar mee om me zo lamlendig te voelen, zojuist de eerste sessie gedaan. Volgens mij een behoorlijk lage score, 36 gemiddeld, maar ik voel me nu zo rustig in mijn lijf, na de eerste sessie. Herkennen jullie dit? Hoop zo dat dit alvast wat verlichting gaat geven in de klachten die ik heb. Ik ga ervoor!

Leuk om die succesverhalen tussendoor te kunnen lezen en de tips. Op een gegeven moment zal je ze waarschijnlijk wel kunnen dromen, maar het houdt de motivatie hoog.

Succes allemaal, hopelijk horen wij straks ook bij de succesverhalen ;-)
Re: De stap gewaagd
04 April 2019 07:52
Dag Luthe

Ik ben sinds een week bezig en zat ook ongeveer rond die score. Na 1 week merk ik al lichte verbetering.

Veel succes

Quillan

Meer weten over het HyperVen programma?