[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hyperventileren door je neus?

Gepost door Conan 
Hyperventileren door je neus?
14 April 2020 11:06
Beste allemaal,

Wat me opviel is dat alle bronnen en dingen die over correct ademhalen en hyperventilatie praten zeggen dat je verkeerd ademt bij hyperventilatie omdat je door je mond ademhaalt. Ik merk echter zelf dat over het algemeen, als ik hyperventileer, ik alleen maar via mijn neus in en uitadem maar nog steeds hyperventileer. Ik vind het heel raar daar ik daar eigenlijk niks over kan vinden. En alle tips tegen hyperventilatie die zeggen dat je via je neus moet ademen hebben dan natuurlijk geen zin. Zijn er meer mensen hier die het gevoel hebben dat ze alleen maar via hun neus HyperVentileren?
Re: Hyperventileren door je neus?
14 April 2020 14:46
Hallo Conan,

Bij chronische hyperventilatie maakt het niet uit of je door je neus of door je mond inademt. De ademfrequentie wordt geregeld door het ademcentrum. Als je door je neus inademt, zal je iets minder lucht inademen als door de mond, hierdoor zal de ademfrequentie wat hoger zijn.

Vaak ademen mensen die HyperVentileren door de mond, omdat het HyperVentileren dan wat makkelijk wordt. Maar het is niet vreemd als dat bij jou juist andersom is. Kennelijk heb je jezelf dat zo aangeleerd.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?