[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Lange stressontladingen maanden na Hyperven

Gepost door RW1992 
Lange stressontladingen maanden na Hyperven
04 August 2020 19:20
Hallo allemaal,

Ik ben vorig jaar rond deze tijd begonnen met HyperVen. Met goede moed ben ik eraan begonnen, het was best zwaar maar na 5 maanden stabiliseerde mijn score op een stuk hoger niveau en ben ik gestopt.
In die tijd wandelde ik erg veel. Snachts hyperventileerde ik heel veel en dat ben ik na de therapie ook nog maanden blijven doen eigenlijk. Op begeven moment lukte het mij niet meer om te werken. Gelukkig heb ik een begripvolle bedrijfsarts en mag ik een tijd thuis blijven.

Nadat ik een paar weken thuis zat begonnen de stressontladingen. Eerst een paar keer per dag dat ik mijn ogen dicht deed om ze toe te laten. Al snel werd dit meer en werd mijn hele dag gevuld met stressontladingen. Dit duurt momenteel al 3,5 maand. Ik ben erg blij dat het eruit komt maar na zo'n lange tijd zit ik er eigenlijk helemaal doorheen. Ik heb geen moment rust door de ontladingen. En als ik ze niet toelaat krijg ik paniekaanvallen omdat het ophoopt. Zijn er meer mensen die zo lang na HyperVen ontladingen kregen en ook zo lang? Ik hoop een beetje herkenning te vinden hier..

Groetjes RW1992
Re: Lange stressontladingen maanden na Hyperven
08 August 2020 18:36
Hallo,
Wat vervelend al die stress ontladingen en wat fijn dat je bedrijfsarts zoveel begrip heeft. Wat gebeurt er precies tijdens een stress ontlading? Ik lees hier meer over maar kan me daarbij slecht een voorstelling maken. Ik heb al jaren chronische hyperventilatie en heb ook veel stress in mn lijf. Ben benieuwd wat me evt te wachten staat.
Re: Lange stressontladingen maanden na Hyperven
13 August 2020 13:33
Vervelend voor je dat je zolang al hyperventilatie hebt. Ik geloof zelf wel echt dat deze therapie de hyperventilatie kan genezen!

Het loskomen van de stress geeft bij tijdelijk meer angst of boosheid. Soms zweet ik meer of ik ril juist. Of een gevoel van ziek zijn in het algemeen. Maar als ik de ontladingen toelaat dan sluit ik mijn ogen en dan focus ik me op wat er dan voorbij komt. Vaak voel ik dan een angst in mijn lichaam opkomen, dat is dan de ontlading die eruit komt. In het begin was dit een hele aparte ervaring, voelde er ook weerstand tegen. Maar na verloop van tijd merk ik dat ik er beter mee om kan gaan en het gewoon toelaat.
Ik zeg vaak tegen mijzelf dat het onderdeel is van de genezing van deze ziekte en dat het goed is dat dit eruit komt.

Meer weten over het HyperVen programma?