[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoe vergaat het jullie?

Gepost door Skadi 
Hoe vergaat het jullie?
29 September 2020 18:49
Hallo allemaal,

Ik ben benieuwd hoe het jullie vergaat! Hoe lang bezig en merken jullie ( voorzichtig) al wat positieve veranderingen?

Ik ben nu een maand bezig met HyperVen en mijn grafiek stijgt heel gestaag. Ik zit nu steeds tussen de 95 en 103 zo’n beetje. Heb de afgelopen weken opgebouwd en steeds een trail per week omhoog gegaan. Nu op 2x 8.
Ik merk, los van een aantal vervelende dingen die ik sinds de therapie ervaar, ook al wat positieve veranderingen! Heb nu even 2 dagen een pauze ingelast, ik denk dat ik dit elke maand wel even ga doen. Merk dat het me wel steeds meer tegenstaat, wat een doorzetters hier allemaal! Voel me vaak echt enorm gejaagd na de oefeningen en mijn slaap is ook mega slecht geworden. Nu ik de eerste pauze-dag heb ingelast merk ik pas dat mijn lijf een groot gedeelte van de dag aan staat als ik de oefeningen doe! Nu echt mega moe ... misschien ook wel toeval.

Merken jullie ook dat de oefeningen je veel moeite kosten? Of ben je dan aan het forceren...

Groet!
Re: Hoe vergaat het jullie?
30 September 2020 00:13
Ik ben nu ongeveer 3 weken bezig. Heb een keer op een dag maar 1 sessie gedaan. De rest allemaal 2. Lang niet elke keer alle 10 de sessies. Mijn beginscore 58 veelste veel forceren. De hele eerste week geprobeerd, ging niet zonder forceren zat helemaal vast. 2e week gaat het al wat beter. 3e week alweer een stuk beter. Mijn angstklachfen zijn enorm verminderd. Lichamelijk weet ik nog niet of ik mij nou zo beter voel. Ben wel vrolijk en opgewekt maar veel last van prikkelbare darm. Rugpijn spierspanning aanvallen. Die had ik hiervoor ook, maar nu link ik ze aan de hyperventilatie aanvallen. Dat geeft al zo'n heerlijk gevoel. Ik verweet mijzelf namelijk dat mijn lichamelijke klachten kwamen door mijn tekortkomingen en teleurstellingen in het leven/foute keuzes die ik gemaakt heb door de jaren heen. Ik zou zeggen ga lekker door, je bent niet de enige die struggled hartstikke gezond bezig vanaf nu!
Re: Hoe vergaat het jullie?
30 September 2020 08:01
Wat fijn dat je evengoed na een relatief korte periode al verbetering merkt! Dat motiveert ook wel om door te gaan he!

Zet m op!!
Re: Hoe vergaat het jullie?
10 October 2020 22:54
Hey! Ben benieuwd hoe de afgelopen week gegaan is? Ik heb ups en downs met veel stress dat los komt. Scores wisselen ook enorm, kan de therapie gelukkig al wel minder geforceerd doen.
Re: Hoe vergaat het jullie?
11 November 2020 20:05
Hoi!
Sorry, lees je berichtje nu pas!
Ruim over de helft nu, ik ga tot vier maanden door en dan stop ik. Ik ben nu van 70 naar 120 seconden gegaan en heb net een stopwerk gehad omdat ik enkele weken op dezelfde hoogte bleef hangen.

Voel me wel al een stuk beter en veel energie terug! De heftige stressontladingen van het begin heb ik niet meer, enkel soms nog een paar uur een zenuwachtig gevoel in mijn buik, zonder reden. Slaap over het algemeen nu ook weer aardig!

Wat me wel opviel: toen ik de stopweek had kwam de duizeligheid/wattenhoofd vrij snel terug.

Hoe gaat het met jou dan? Ik vind het soms wel moeilijk om vol te houden.

Meer weten over het HyperVen programma?