[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Fixatie op de ademhaling

Gepost door Zoe 
Zoe
Fixatie op de ademhaling
25 May 2021 02:27
Hey allemaal,

Afgelopen september moest ik stoppen met werken wegens een burn-out. Teveel hooi op mijn vork, de lat te hoog gelegd, werk wat niet bij me past en continue over mijn grenzen heen gegaan. Overigens loop ik al 10 jaar lang rond met hyperventilatie en ben ik net wat te vaak naar de huisarts geweest om me te laten onderzoeken. Maargoed, de onderzoeken wezen op niks uit dus ik moest er maar mee leren leven... En dit deed ik ook. Ik begon aan heel veel lichamelijke klachten te wennen.

Sinds dat ik gestopt ben met werken, is het HyperVentileren alsmaar meer geworden en stapelen de klachten zich op. Het afgelopen jaar ben ik weer langs allerlei therapeuten gegaan, ademhalingsoefeningen gedaan en de huisarts maar weer eens bezocht, maar niks gaf mij duidelijkheid. Na lang op internet gezocht te hebben, kwam ik op deze site terecht. Er is weer hoop!

Wat ik nog het ergste vind, is mijn focus op mijn ademhaling. En dan vooral snachts. Ik slaap enorm slecht in en word ook heel vermoeid wakker. Het lijkt met de dag ook erger te worden..

Dag en nacht ben ik mijn ademhaling aan het sturen en ik ben ten einde raad. Hoe kom ik van deze focus af? Heeft iemand hier ook ervaring mee? Helpt een cognitieve gedragstherapie?

Sinds een maand ben ik gestart met HyperVen. Ik doe twee sessies per dag en ik zit rond de 35 seconden.

Ik hoop dat iemand mij in mijn zoektocht kan helpen!

Liefs
Re: Fixatie op de ademhaling
25 May 2021 21:48
wat naar je burn out, heb je daar goede begeleiding voor?
35 seconde ben ik ook mee gestart. toen voelde ik me ook echt beroerd! Hoop dat je je snel beter gaat voelen!
Zoe
Re: Fixatie op de ademhaling
26 May 2021 10:19
Ik heb daarvoor bij verschillende psychologen gelopen en die hebben mij daarin goed kunnen helpen! Goed om te weten dat je ook met 35 seconden bent gestart. Hoe hoog zit je nu?

Bedankt voor je reactie!!
Re: Fixatie op de ademhaling
28 May 2021 09:55
Ik zit nu tussen de 60 en 75... het wisselt nog erg.
Heb 75 sessies gedaan. Meestal 1 x per dag
Hoe gaat het bij jou?
Zoe
Re: Fixatie op de ademhaling
29 May 2021 20:10
Oee dat schiet al aardig op! Ik heb ook ongeveer 80 sessies gehad, maar mijn gemiddelde is nog steeds 34. Doe ik dan iets verkeerd?

Meer weten over het HyperVen programma?