[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Mijn verhaal

Gepost door Sunete 
Mijn verhaal
29 July 2021 14:08
Hallo allemaal,

Graag wil ik mijn verhaal delen. Ik heb al vier jaar last van heel veel lichamelijke klachten. Ontzettend veel therapieën en kwakzalvers geprobeerd, maar niets hielp. Op dit moment overheerst het mijn leven niet meer, maar zijn de klachten wel elke dag aanwezig. Wat mij heel erg opvalt is dat de verschillende klachten met periodes komen. De ene keer heb ik een tijdje heel veel maagklachten, de andere keer hartkloppingen etc.
Klachten zoals duizeligheid en onrust zijn er altijd.
Sinds een paar maanden weet ik vrijwel zeker dat ik chronische hyperventilatie heb en ben sinds 3 dagen gestart met HyperVen.
Mijn beginscore was 28! Zegt de score iets over de mate van ernst van chronische hyperventilatie?
Na 2 dagen oefenen had ik al het idee dat ik rustiger ben. Alleen de hartkloppingen zijn weer aanwezig. Kan dit zo snel al stressontlading zijn?
Re: Mijn verhaal
02 August 2021 16:36
hoihoi, ik ben nu 3 mnd bezig en ook ik heb verschillende rare klachten. o.a druk op mijn hoofd, druk bij mijn oren, wazig zien, onrust in mijn lijf, last van mijn nek, opgeblazen gevoel etc.
Soms denk ik zelfs, dit kan toch niet allemaal vd hyperventilatie komen.
Maar helaas zijn er zoveel verschillende klachten waar je last van kunt krijgen. Ik heb ook erg veel last van hartkloppingen gehad,een paar keer naar de HA geweest, en 1 keer terecht gekomen op de spoedeisende hulp waar ik helemaal ben onderzocht. Ik kreeg een Echo, MRI, ECG, bloedtest etc. maar gelukkig kwam het niet van het hart.
Maar dus toch vd hyperventilatie.
Ik merk na 3 mnd HyperVen dat een aantal nare klachten verdwijnen, sommige klachten verergeren helaas maar ook dit gaat weer weg. Ik heb nu gelukkig minder last van de druk op mijn hoofd en van mijn nek.
De hartkloppingen zijn er nog regelmatig maar ik heb er het volste vertrouwen in dat HyperVen werkt en dat dit ook langzamerhand gaat verdwijnen.
Omdat ik hierin geloof en merk dat het werkt geef mij dit het vertrouwen om door te gaan met HyperVen.
Ik blijf gewoon oefenen 1 of 2x perdag wat lukt ivm mijn werk.

Als jij straks iets langer bezig bent met HyperVen ga je ook merken dat het steeds beter gaat, maar je moet volhouden.
Het is het echt waard!!! Succes Nikki
Re: Mijn verhaal
08 October 2021 22:13
Ikzelf heb ook al een paar jaar last van chronisch HyperVentileren en mij valt het ook op dat bepaalde klachten in perioden voorkomen. Ik heb een hele tijd spiertrillingen gehad, daarna refluxklachten en nu alweer enkele maanden erg last van hartkloppingen/overslagen. Ondanks dat de cardioloog mij geruststelde, vind ik die wel beangstigend, zeker als ze er snel op elkaar volgen, soms wel 3-4 per minuut. Daarnaast loop ik altijd erg moe, ben ik snel duizelig en voel ik mij vaak teneergeslagen.
Ik volgde in het verleden ademhalingskine en een cursus mindfulness, maar niets hielp lang. Ik ben nu 10 dagen bezig met HyperVen, dus wellicht nog te vroeg om er iets van de merken, maar ik hoop dat ik net zoals velen hier binnen een paar maanden een positiever verhaal mag schrijven!

Meer weten over het HyperVen programma?