[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Benauwdheidsklachten

Gepost door Anoniem 
Anoniem
Benauwdheidsklachten
01 February 2004 12:44
Als sinds een paar weken heb ik last van benauwdheidklachten. Maar ik ben er niet zeker van dat het hyperventilatie is. Misschien kunt u mij helpen. Als blijkt dat ik inderdaad hyperventilatie heb, kan ik misschien uw pakket bestellen.

Ik voel me constant licht benauwd. Dan neem ik af en toe automatisch een diepe ademteug. Soms geeft dat verlichting en voel ik me weer even “verzadigd”. Even zo vaak helpt het echter niet. Dan heb ik het gevoel mijn longen niet vol genoeg te kunnen krijgen. Mijn longvolume is gemeten en is ruim voldoende. Maar, als ik hyperventilatie zou hebben, zou diep ademhalen mij toch alleen maar meer benauwd maken? Een stukje hard rennen of een poos mijn adem in houden helpt ook niet. Wat kan ik het beste doen? Wat raadt u mij aan?

Ik gebruik op het moment (al sinds 9 jaar) fluvoxamine 200 mg. per dag. Ik ben sinds enkele dagen met 2x1 halve tablet xanax begonnen. Ik ben onder behandeling van een psychiater, maar die zegt: je moet eerst naar de huisarts om onderzoek te laten doen. Dat heb ik gedaan, en alleen mijn longvolume is gemeten. Voor ieder verder onderzoek moet ik weer eerst naar de huisarts, dan naar de longfunctie. Kortom, een eindeloze, kostbare geschiedenis. Wat moet ik doen??? Geeft u mij alstublieft een antwoord!
HyperVen
Re: Benauwdheidsklachten
01 February 2004 12:46
De klachten lijken inderdaad te wijzen op hyperventilatie (hyperventilatie). Als u daar uitsluitsel over wilt hebben, kunt u uw huisarts vragen om een Electro MyoGram (EMG) onderzoek te doen, gericht op hyperventilatie. Dat laatste is belangrijk omdat een EMG onderzoek meestal voor andere (spier)aandoeningen wordt toegepast. Vraag daar dus specifiek om. Denk eraan dat veel artsen niet weten dat een EMG onderzoek voor het aantonen van hyperventilatie kan worden toegepast. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website in de sectie ‘medisch/onderzoek’.

Het diep inademen kan in die zin ‘verlichting’ geven, dat daardoor psychisch het gevoel van benauwdheid even wordt opgelost. In werkelijk wordt het verlies aan kooldioxide alleen maar groter en is daardoor ook de kans dat het gevoel van benauwdheid terugkomt groter. De adem inhouden is al een stuk beter, maar zonder daar een echte oefening van te maken, kan ook dat weer averechts werken, met name als het inhouden van de adem weer wordt gecompenseerd met een versnelde ademhaling daarna...

Als het inderdaad hyperventilatie is, dan is de therapie met het programma HyperVen een uitstekende manier om de hyperventilatie te bestrijden. Op de site vindt u veel informatie over het programma en hoe u het kunt bestellen. Lees vooral ook de artikelen op de site aandachtig door. Begrijpen wat hyperventilatie precies is, is de eerste stap op weg naar uw genezing!


HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Schaddelee
Re: Benauwdheidsklachten
07 March 2004 03:15
Beste anoniem,

Jouw klacht herken ik als geen ander. Zelf heb ik dat al vele jaren.
Vaak heb ik gedacht dat ik iets anders mankeer dan chronische hyperventilatie want die diagnose wordt dus absoluut niet zo makkelijk gesteld. Eerst ga je de medische molen in. Althans, zo is dat bij mij wel gegaan. Het is ongelooflijk zwaar om altijd met een gevoel van benauwdheid rond te lopen. Het vreet energie. Op dit ogenblik is het zaterdagnacht 03.15 uur en ben ik mijn bed uitgegaan omdat ik weer eens niet kon slapen van benauwdheid. Ik ben daarom maar even achter de computer gaan zitten en kwam zo op deze geweldige site.
Ik denk dat (h)erkenning van je klachten de eerste zeer belangrijke stap is naar genezing.
Zelf heb ik me aangeleerd niet meer in paniek te raken bij een benauwdheidsaanval, maar daar heb ik wel zo'n 10 jaar over gedaan. Genezen van deze zeer vervelende kwaal leek me bijna onmogelijk maar na het lezen van alle reacties van gebruikers van HyperVen heb ik nu besloten de laatste stap naar genezing te nemen door dit programma te gaan gebruiken.

Met vriendelijke groeten,
Rob

Meer weten over het HyperVen programma?