[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

spasmofilie

Gepost door Kitty 
Kitty
spasmofilie
25 February 2004 14:10
Hallo, mijn naam is Kitty en ik ben 28 jaar
Ik heb in het afgelopen jaar heel wat meegemaakt.
Ik ben vorig jaar april geheel ingestord en kon helemaal niets meer, dit uitte zich in totale uitputting. Elke beweging hoe klein ook, kostte me zoveel. Het voelde aan alsof mijn hersenen geen signaal meer kon verwerken...zo kon ik niet praten niet veel bewegen en mezelf daardoor ook niet meer verzorgen.Als ik wel teveel bewoog uitte dit zich in spasmen van mijn spieren(trekkingen van de spieren), totale verstijfdheid en of spierzwakte.
Elke avond als ik ging slapen, was ik er van overtuigd de volgende dag niet meer te halen, zo zwak voelde ik mij.
Momenteel gaat het een stuk beter met me, al is het herstel erg langzaam. nog steeds heb ik aanvallen van spierstijfheid en zwakte.
In de tussentijd ben ik op zoek gegaan naar het weten wat er nu precies met me aan de hand was. Zo ben ik twee maal bij de neuroloog geweest, ontelbare keren bij de huisarts en ben ik geeindigd in het ziekenhuis te Leuven, waar ik een cryptetanietest ben ondergaan.Een test die kan constateren of je last hebt van spasmofolie. Vrij vertaald een gebreke, waarbij je spieren overprikkeld zijn, je kan je niet meer normaal ontspannen, bent oververmoeid, kan spierpijnen hebben, duizeligheid, benauwdheid, spasmen, spierstijfheid en spierzwakte.
Nu heb ik een therapie gedaan tegen hyperventilatie een aantal maanden geleden. Ik moet zeggen dat ik mijn ademhaling beter onder controle heb, maar de spiertrekkingen heb ik nog steeds.
Nu komt mijn vraag, ik heb wel eens gehoord, dat spasmofilie gelijk zou staan aan hyperventilatie. Is dit zo en komen deze verschijnselen bekend voor?

Groetkes Kitty
HyperVen
Re: spasmofilie
25 February 2004 16:37
Hallo Kitty,

Spasmofilie en hyperventilatie worden vaak met elkaar in verband gebracht omdat de symptomen zoveel op elkaar lijken. Voor jou persoonlijk raad ik aan om eens adequaat onderzoek te laten doen, maar dan speciaal gericht op hyperventilatie. Je kunt op de site (in de sectie medisch) vinden welke onderzoeken er allemaal zijn. Je kunt dan uitvinden in hoeverre hyperventilatie een rol speelt in jouw klachtenbeeld. Als er inderdaad sprake is van hyperventilatie, kan je de klachten die door hyperventilatie worden veroorzaken/'>oorzaakt aanpakken met het programma HyperVen.

Overigens is er heel veel info te vinden op het internet over spasmofilie. Typ het maar eens in op [www.google.nl].

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Sander
geen controle over je lichaam
21 March 2005 21:27
Hoe meer ik lees over hyperventilatie, hoe meer ik tot de conclusie kom dat het eigenlijk een zenuw aandoening is. Ik heb er zelf erge maag en darm problemen aan overgehouden, een flink verstoord ademhalingsritme en ook hartslagfrequentie waar je krankzinnig van wordt. Her en der hoor of lees je de diagnoses; darmspasme, vaatspasme... allen tekens van hyperventilatie. Die bevestiging heb je in ieder geval, maar ik weet uit ervaring dat je liever een andere oorzaken/'>oorzaak had gehoord. Omdat je compleet gestoord wordt van mensen die je kwalen maar blijven gooien op hyperventilatie. Eigenlijk wil dit dus zeggen dat je je de kwalen allemaal zelf aanpraat en je dus in weze aanstelt.
Ik las dat je hier al een tijdje voor 'in behandeling bent' en had daarover een vraagje voor je... Namelijk of jij iets weet van vaatspasme. Ik heb sinds een half jaar nu een onregelmatige hartslag die sinds mijn hyperventilatie, nog geen maand terug, een flink stuk erger is geworden. hyperventilatie is ronduit irritant, maar simpelweg onschuldig hoor en lees je overal. Maar wat ik ook las was dat vaatspasme kan lijden tot een hartaanval en dat een hartaanval soms kan lijken op hyperventilatie! yawning smiley Weet jij hier iets van of is dit weer een van mijn zelf gecreerde angsten?
Elise
Re: spasmofilie
21 March 2005 23:57
Hoi Sander.

Natuurlijk stel je je niet aan joh!! Ook al worden de klachten mbt tot je hartslag niet veroorzaken/'>oorzaakt door een afwijking aan je hart, ze zijn wel reeel. En hyperventilatie is daar de oorzaken/'>oorzaak van.
hyperventilatie is niet alleen maar een zenuwaandoening, of iets psychisch of zo. Misschien lijkt dat zo doordat er vaak wel allerlei angsten ontstaan, maar hyperventilatie kan net zo goed lichamelijke oorzaken hebben. Bijvoorbeeld suikerziekte, schildklierproblemen, of astma. En als de oorzaken/'>oorzaak voor hyperventilatie wel psychisch is dan nog zijn de klachten er niet minder om en belangrijk genoeg om serieus te nemen en niet af te doen als aanstellerij! Jammer genoeg reageren de mensen om je heen er vaak wel zo op, en dat is erg vervelend. Dan heb je steeds het gevoel dat je uit moet leggen hoe je aan je klachten komt. Een gebroken been is nou eenmaal een stuk duidelijker he....

Sterkte met alles!

Groetjes,
Elise

Meer weten over het HyperVen programma?