[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraag

Gepost door Anoniem 
Anoniem
Vraag
27 February 2004 13:56
Hallo,

Ik heb een vraag; ik ben nu precies 2 mnd met HyperVen bezig en ik oefen 2 keer
per dag. Mijn gem. is van 49 naar ongeveer 120 sec. gegaan. Mentaal vind ik het
steeds zwaarder worden om vol te houden. Ik heb nu ook het idee dat mijn gem. wat
blijft hangen en alleen als ik heel erg goed mijn best doe en ik niet heel vermoeid ben
dan kan het nog ietwat stijgen. Tijdens het oefenen vallen me dingen op: de eerste minuut
zijn al mijn spieren redelijk ontspannen maar daarna maakt mijn buik en borst adembewegingen zodat ik het langer vol kan houden. Is dit normaal? Soms krijg ik ook wel
hoofdpijn of pijn in de nekspieren. Ik probeer het niet te verkrampen maar hoe langer je je adem inhoudt, des te meer je het echt vast moet houden.
Qua resultaat is het nog niet veel soeps. Ik heb tot aan februari 11 mnd niets kunnen doen.
Nu ben ik 4 uur per week aan het werk, maar ben nog erg snel moe en duizelig, vooral bij mentale inspanning (rekenen, lezen, luisteren, spreken, autorijden) Ik kan hierdoor ook niet goed waarnemen of HyperVen al een beetje zijn vruchten afwerpt, aangezien ik ook aan al deze nieuwe dingen en ritmes moet wennen. Wat ik zou willen weten is wat bij de meeste mensen de aller eerste verschijnselen (bijv. minder snel moe, duizelig, overprikkeld, langer mentale inspanningen doen, meer sociale act.) van vermindering zijn. Hoe geleidelijk gaat dat? Merk je daar eerst niets van?

Dat was mijn verhaal, ik ben benieuwd naar reacties en ervaringen.

Marco
Re: Vraag
27 February 2004 14:46
Hallo,

Bij mij duurde het toch wel een maand of 3 voordat de meeste klachten weg waren, Ik ben gestopt na 3,5 maand met de therapie en nog niet geheel klachtenvrij, maar dat zie ik nu als een nasleep en niet meer als hoofdklacht.

Succes verder!

Marco

HyperVen
Re: Vraag
27 February 2004 16:07
Van 49 seconden naar 120 seconden is een hele goede verbetering en daar zou u zeker wat van moeten gaan merken in de komende periode. Inderdaad is de vooruitgang aan het einde veel minder groot als in het begin, maar dat is normaal voor deze therapie. Wat mij wel opvalt is het enigszins geforceerde karakter van de manier waarop u de oefeningen doet. Als u buik- en borstbewegingen gaat maken om het langer vol te houden, is dat niet meer een comfortabele manier van oefenen. Ik begrijp wel dat u zo snel mogelijk naar een beter resultaat wilt, maar het kan niet worden geforceerd. Het ademcentrum heeft zijn tijd nodig om te wennen aan een hogere zuurgraad. De gewenning van het ademcentrum is stapsgewijs: na elke keer oefenenen heeft u de grens weer een klein stukje verlegd.

In het begin merkt men nog weinig van de therapie. Dat komt omdat er dan nog maar zeer weinig CO2 buffers zijn opgebouwd. In de loop van de maanden wordt de buffer steeds groter en gaan de klachten langzaam verdwijnen.

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?