[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

altijd angstig

Gepost door Petra 
Petra
altijd angstig
23 April 2004 20:18
Ik ben 24 jaar en heb een dochter van 3 jaar. In 2000 is mijn dochter geboren en een maand eerder gebeurde de ramp in Enschede wat ik van heel dichtbij heb meegemaakt. Een jaar daarna kreeg ik hyperventilatie, Ik denk dat het met de gebeurtenissen van toen te maken heeft. Mijn klachten zijn hartkloppingen, pijn zijkant borst, misselijk, hoofdpijn, tintelingen in de vingers, happen naar lucht enz. Maar het ergst van alles vind ik de angst er om heen, bang zijn voor ziektes bij elk pijntje die ik voel. En de angst dat mijn dochter of vriend iets gebeurt. Ik probeer er goed mee omtegaan en om me rustig te houden, maar vaak lukt het niet. Hoe kan ik met die angst omgaan??

Jenny
Re: altijd angstig
25 April 2004 16:43
Hoi Petra

Ik reageer even omdat ik zie dat nog niemand dat heeft gedaan. Jij hebt inderdaad last van angst. hyperventilatie is eigenlijk angst heb ik geleerd. Wellicht ben jij na die ingrijpende gebeurtenissen al licht gaan HyperVentileren. Als je de artikelen goed hebt begrepen en wellicht ook klachten kunt herkennen uit de verschillende verhalen op dit forum dan weet je dat wanneer je chronisch hyperventileert het alleen nog maar erger wordt naarmate je er niets mee doet. Als ik jou was zou ik deze therapie een kans geven. Ik kan wel zeggen dat ik ervaringsdeskundig ben met dezelfde soort angstklachten die jij beschrijft. Ik ben nu over de 2 maanden bezig met deze, wel moeilijke therapie, maar ik merk duidelijk verbetering. Naast het feit dat ik minder lichamelijke klachten heb gekregen merk ik ook dat ik in situaties waarin ik snel klachten ervaarde deze nu niet zo snel kriig.
Positief hieraan is dat je dus weer meer vertouwen in je lichaam krijgt.
Want juist het feit dat je je lichaam "opeens" lijkt niet meer te kunnen vertrouwen gaat een eigen leven leiden in je gedachten. Daar zit jij midden in.
Je bevestigt misschien ook nog wel allerlei verkeerde gedachten.
Ik heb versteld gestaan van het feit van wat bewuste- maar ook onbewuste gedachten met je kunnen doen. Je kunt er echt ziek van worden. (denk maar eens aan mensen met een fobie) Het zijn alleen maar gedachten. Als blijkt dat jij in principe gezond bent dan moet je daar op leren vertrouwen.
Wanneer dat voor jezelf te moeilijk is om op te brengen dan zou je cognitieve therapie moeten doen. Daar leer je gedachten omzetten.
Heel veel succes.
Jenny

HyperVen
Re: altijd angstig
25 April 2004 19:08
Hallo Petra,

Nog even aanvullend op de uitstekende reactie van Jenny. Begrijpen wat hyperventilatie is en precies doet in je lichaam geeft een verklaring van jouw klachten. Die verklaring geeft een hoop mentale rust. Lees daarvoor de artikelen op de site goed door. Je kan ook het artikel van Drs. Snitslaar downloaden en dat eens goed doorlezen.

Zodra het begrip komt, wordt de angst minder en kan je deze uiteindelijk de baas worden. Het is heel begrijpelijk dat je - na wat er in Enschede is gebeurd- angsten hebt ontwikkeld. De door hyperventilatie ontstane klachten hebben die angsten aangewakkerd en jij geeft er zelf vorm aan. Dat is één van de vicieuze cirkels die hyperventilatie zo moeilijk oplosbaar maken. Maar de therapie met het programma HyperVen geeft je veel steun omdat je het fysieke aspect hiermee onder de knie krijgt. Door het lezen van de artikelen kan je ook grip krijgen op het mentale stuk.

Petra, veel sterkte en ik hoop dat er snel een oplossing voor je komt!

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
troch Evy
Re: altijd angstig
25 April 2004 21:46
hey iedereen, ik ben Evy, 19 jaar en vandeweek oor de eerste keer een aanval gekregen van hyperventilatie,ik neem nu temesta voor te kalmeren, maar ik zit er constant aan te denken en heb verschrikkellijk bang dat me iets erg zal overkomen, groetjes, Evy
Ellen uit het Gooi
Re: altijd angstig
26 April 2004 19:19
Hai Evy,

Ik had een paar uurtjes geleden je berichtje al gelezen, maar het liet me niet los.
Wat je schrijft is heel herkenbaar. Natuurlijk ben je bang, want je hebt het gevoel dat je lichaam je vreselijk in de steek laat.
Maar eigelijk doet je lijf dat niet, want door allerlei omstandigheden, die alleen jij kent,
is je lijf je aan het waarschuwen. Te druk, te veel stress, moeilijke omstandigheden etc.

hyperventilatie is ontzettend schrikken al je dat voor het eerst meemaakt, maar je bent er gelukkig heel erg vroeg bij, dus je kan nu je lichaam leren hoe daarmee om te gaan.

In alles wat hier op het forum geschreven wordt en ook op de site zelf kan je veel leren over hoe je lichaam heeft gereageerd en waarom het dat zo heeft gedaan en als het goed is neemt je angst dan af, omdat je weet waarom.

Maar je moet wel wat aan de oorzaken/'>oorzaak gaan doen en ook aan de reactie van je lichaam.
Gelukkig bestaat er internet nu en kan je, als je dat wilt, het programma van HyperVen gaan doen.

12 jaar geleden, toen ik het kreeg, was er nog niets over bekend en stuurde ze mij van het kastje naar de muur en toen heb ik een fobie ontwikkeld, wat helemaal niet nodig was geweest als ik maar de juiste informatie had gehad. Nu ben ik 12 jaar verder en eindelijk op de goede weg.

Zo'n weg als ik heb bewandeld is voor jou helemaal niet nodig.
Leer je lichaam kennen. Leer kennen wat hyperventilatie met je doet. En ga er wat aan doen, want die mogelijkheid is er nu.

Ik wens jou veel succes en sterkte Evy,
Kom op meid, het gaat je echt wel lukken.
Heel veel liefs van Ellen uit het Gooi

troch Evy
Re: altijd angstig
27 April 2004 19:55
beste Ellen , ik wil je heel hartelijk bedanken omdat je op mijn berichtje hebt gereageerd..., het gaat al wat beter met mij ook om te ademen enz.... Vandaag had ik wel verschrikkellijk "rare" hoofdpijn, het is ook een heel raar gevoel en ik vraag me af of het er ook iets mee te maken heeft.???!
Het is altijd op mijn werk dat ik van die hoofdpijn krijg, ik ben telefoniste en zit in mijn bureautje zo wat ingesloten en dan heb ik het soms moeilijk, maar ik probeer er controle over te krijgen en ik weet dat het mij zal lukken,
nu ik heb zelf geen p.c maar kom geregeld bij mijn schoonouders op de computer, dus...., tot schrijfs?, lieve groetjes, Evy uit Burcht x.
Ellen uit het Gooi
Re: altijd angstig
27 April 2004 20:56
Lieve Evy,

Ik ben toch wel benieuwd wat je er aan gaat doen.
Ik denk dat je het zelf al aangeeft, dat je wel last van stress hebt. Ik ben ook een tijd telefoniste geweest. Ik vond het vreselijk leuk werk, maar wel heel erg stressy, omdat je vaak wel 10 tot 12 lijnen tegelijk hebt en dan moet je ook nog de mensen vinden die gebeld worden en die zitten niet altijd op hun plekje waar ze horen.
Je hoeft je werk echt niet op te zeggen hoor, Giechel, maar probeer wel je ademcentrum te leren om weer goed te ademen zodat je niet meer gaat hyperen.
En kijk bij jezelf welke omstandigheden stress opleveren, zodat je daar wat aan kan doen.

Ik ben absoluut geen psycholoog, maar van stress heb ik toch wel enige kaas gegeten. Gniffel.

Evy, ik ben blij dat het al wat beterder gaat en dat je positief blijft.
Je komt er wel. Echt waar.

Groetjes van Ellen uit Bussum (vlakbij Hilversum)

p.s.: Waar ligt trouwens Burcht?

troch Evy
Re: altijd angstig
11 May 2004 19:22
hay Ellen, Evy hier,
ik ga niet zoveel schrijven want kheb nie veel tijd.....; het gaat al wa beter met mij!
ik ga morgen naar een speciale dokter die zich bezig houdt met hyperventilatie en ik ga een paar keer bij hem langsgaan om erover te praten en ook om leren te ademen en er mee om te gaan met die "rare" gevoelens allemaal, zijn site is : www.ademen.be .
zo ik ga hier weer vertrekken, tot later xxx


P.S : burcht ligt vlakbij Antwerpen

Groetjes, Evy X .
Ellen uit het Gooi
Re: altijd angstig
11 May 2004 20:41
Hai Evy,

Heel veel succes joh.
Ik hoop dat alles goed komt.
En moet het toch niet helemaal zijn wat je zocht: Je weet deze site te vinden.

Veel liefs van
Ellen
troch Evy
Re: altijd angstig
30 May 2004 16:28
hey ellen, Evy hier gisteren is het weer begonnen, mijn hoofdpijn is niet meer uit te houden, weet jij wat ik daar kan aan doen?? men dokter zegt dat het er veel mee te maken heeft, maar nu begin ik er toch aan te twijfelen, ik hoop dat het niets erg is, wa denk jij ervan
Gisteren zijn we naar de foor geweest en ik kreeg een heel benauwd gevoel,heb dan mijn pilletje genomen maar het ging maar niet over!ben naar huis gegaan en in mijn bed gekropen maar het werd alleen maar erger kon niet slapen,vanmorgend was het weer hetzelfde!maak mij echt zorgen,hoop dat het allemaal te maken heeft met die hyperventilatie want anders denk ik dat het iets anders is

tot schrijfs en groetjes
evy[:]moody smiley[/:]
Ellen uit het Gooi
Re: altijd angstig
30 May 2004 23:19
Hai Evy,

Het is al laat, maar ik was toch nog even over het net aan het surfen en toen zag ik jouw berichtje.
Nee meisje, maak je maar geen zorgen die hoofdpijn komt echt van de hyperventilatie. Ik heb ook heel veel lopen stuiteren van de hoofdpijn. En die kan soms dagen aanhouden.
Hoe gaan de sessies bij die meneer, om goed te gaan leren ademen? Die zijn heel belangrijk, maar als je chronisch hyperventileert raad ik je toch echt aan om daarnaast het HyperVen-programma gaan volgen, want die zorgt ervoor dat je je ademcentrum reset, zodat je lichaam weer goed reageert. Heb je alle artikelen op deze site al goed gelezen?

Evy als je nu de hyperventilatie goed aanpakt, dan heb je er in de toekomst geen last meer van. Ik hoop echt dat je dat doet, want ik wil je de lijdensweg die ik heb gehad, 12 jaar, echt besparen.
Pas sinds in het HyperVen programma gebruik en ik goed heb leren ademhalen ga ik sinds 16 weken met sprongen vooruit. Al die jaren daarvoor, was het alleen maar behelpen en de hyperventilatie klachten kwamen steeds terug.

Als je hyperventileert kan je echt niets gebeuren, maar het kan wel ongelooflijk je leven verzieken met allerlei klachten.

Kom op meid, je kan het, en als er wat is dan hoor ik je wel.
Heel veel liefs van Ellen

troch Evy
Re: altijd angstig
08 June 2004 19:28
Ellen, ik wil je bedanken voor alles wat je me al hebt gezegd,en het gaat goed met mijn ademhalingsoefeningen, en de hoofdpijn is ook al verminderd,ik heb weer nie veel tijd want kben weer bij de schoonouders aan het eten,ik moet nu naar beneden!!!!
als er iets is,dan laat ik hier een berichtje voor jou achter,
Dikke kussen, Evy XXX.[:](Y)[/:]
Ellen uit het Gooi
Re: altijd angstig
08 June 2004 20:37
Hai Evy,

Wat fijn dat het goed met je gaat. Eet smakelijk!!!
En ik hoor misschien nog van je.

Liefs van Ellen [:]grinning smiley[/:]
lilly
Re: altijd angstig
14 June 2004 05:21
hoi petra,

zelf ben ik ook altijd bang, bang dat ik een ongeneeselijke ziekte heb, of dat mijn kinderen of mijn man iets krijgen.
doordat je bang ben ga je nog eens vanalles en nog wat voelen en dan wordt het alleen maar erger.
als ik naar de dokter ga ben ik bang dat ik al te laat ben.
door alsmaar zo te denken wordt je alleen nog maar nog stressiger en kan de angst dus ook niet minder worden, dat kan alleen maar als je er zelf anders over gaat denken, moet je mij nou horen
ik weet het zo goed te zeggen, nu nog bij mezelf haha


liefs lilly
angela
Re: altijd angstig
24 June 2004 21:26
hoi petra

ik heb ook heel veel angst en heb hetzelfde als jou als ik een pintje voel of wat ook meen ik ook dat ik een erngstige ziekte heb zou graag eens met je willen praten erover als je dat zelf wilt

groetjes angela

Meer weten over het HyperVen programma?