[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Logopedie / alcohol

Gepost door Stefan 
Stefan
Logopedie / alcohol
07 May 2004 14:01
Hallo allemaal,

Ten eerste wil effe kwijt dat deze site voor mij en voor mijn omgeving veel opluchting geeft.
Ik ben niet de enige met deze problemen en het geeft veel duidelijkheid omtrent hyperventilatie.

Sinds kort heb ik van de dokter te horen gekregen dat ik hyperventilatie heb. Na een aantal bange momenten ( bijna flauwvallen, steken bij het hart en hartkloppingen ) was dit voor mij toch een geruststelling dat hiervoor een naam was.

Van de dokter heb ik ademhalingsoefeningen meegekregen : drie in en zes uit. Mocht dit niet helpen dan zou hij mij doorverwijzen naar de logopedist.

Vraag : heeft iemand ervaring met een logopedist ?

Tevens merk ik dat ik met name hartkloppingen krijg als ik een aantal biertjes heb gedronken. Ik lig dan 's avonds in bed en krijg in een keer kloppingen, met als gevolg dat ik uren wakker blijf liggen. Weet iemand of er een relatie is tussen alcohol en hyperventilatie ?

Groet,
Stefan
Ellen uit het Gooi
Re: Logopedie / alcohol
07 May 2004 15:18
Hai Stefan,

Helaas heb ik geen ervaring met een logopedist, maar wel ervaring met een fysiotherapeut en menschendieck.
Mijn ervaring is dat ik me niet echt beterder ging voelen.

Ook heb ik ademhalingstherapie gehad, 9 weken lang. Ik ging wel vooruit, maar ik was er nog steeds niet af.

Ik ben nu 4 weken bezig met HyperVen en ik kan niet anders zeggen dan dat ik sprongen vooruit ga. Per persoon is dit natuurlijk wel verschillend. Ik ga vrij snel vooruit, maar bij andere duurt het een stuk langer.

Na 12 jaar zoeken is dit voor mij de uitkomst. (Ik kreeg door hyperventilatie een paniekstoornis en straatvrees) Op de site kan je lezen dat het ademcentrum opnieuw ingesteld wordt door deze therapie, zodat je er geen last meer van hebt. In alle andere gevallen bestreed ik alleen de symptomen, maar niet de kwaal.

Ik hoop dat je een goede keuze voor jezelf kan maken.
Succes van Ellen
Suusjuh
Re: Logopedie / alcohol
08 May 2004 09:40
e stefan ,

Om ff te reageren of er een relatie is tussen alcohol en hyperventilatie.......
Ik wil graag n ervaring met je delen........
Ikzelf drink geen alcohol maar gebruik wel n ander middel om te ontspannen namelijk weed.
Zoals ik hierboven zeg gebruik ik dit om te ontspannen omdat ik juist het idee heb dat ik in gespannen situaties last heb van hyperventilatie.
Nou weet ik wel dat het twee verschillende dingen zijn maar wat mij opvalt en jou dus blijkbaar ook is dat je onder het genot van alcohol [ bij mijn geval weed ] toch last krijgt van symptonen van hyperventilatie.
Mij is opgevallen dat iedere keer als ik blowde ik behoorlijk last kreeg van deze symptonen en juist minder last had als ik dit niet deed.......
Dus voor mij zijn deze middelen de deur uit want ik denk niet dat het bevordelijk is voor hyperventilatie.
Ondanks 't feit dat je zou denken dat je je er meer mee kunt ontspannen en zo juist wat symptonen zou kunnen laten verdwijnen. [tijdelijk]
Ik kan je geen feiten geven maar als je bij jezelf merkt dat je steeds hartkloppingen krijgt als je alcohol nuttigt dan zou ik het 's een tijdje zonder proberen en 's kijken hoe je dat ervaart......
Sinds ik niet meer blow scheelt dat al een aardig beetje, maar het haalt 't niet weg [hyperventilatie]....

Groetjes Suusjuh
Jenny
Re: Logopedie / alcohol
08 May 2004 11:02
Hoi Stefan,

Ik heb ervaring met een logopedist. Het hangt er van af wat je wilt weten maar ik vermoed dat jouw huisarts denkt aan ademhalingsoefeningen.
Nou dat heb ik destijds dus gedaan.
Natuurlijk helpen allerlei tussentijdse therapieën ons. Je krijgt aandacht, steun, positievere gedachten enz. Maar veelal zijn onze ervaringen door de jaren heen dat de echte resultaten uit blijven. Hoe komt dat nou?
Bij velen van ons is na een lange zoektocht gebleken dat we daadwerkelijk met hyperventilatie en alle gevolgen van dien te maken hebben. Maar de hulpverlening leert ons
acute aanvallen op te vangen. Dat zul jij dus ook in feite gaan leren bij de logopedist. Naar de buik ademen, ontspannen enz.
Maar als het zo is dat ook jij eigenlijk al een hele tijd chronisch hyperventileert, en dat hoeft je niet eens erg in de gaten te hebben behalve op momenten dat de situatie voor jou iets spannender is, dan helpen die oefeningen je niet het probleem op te lossen. Het blijft nl doorgaan en uit ervaring weet ik dat het zonder erg alleen maar erger wordt. Ondanks dat bepaalde concrete klachten uitblijven. Ik heb dat bijv. met hartkloppingen. Ik voelde me door de jaren heen eigenlijk niks beter worden. Voelde me steeds onzekerder, zieker enz. Het werd ook steeds frusterender enz.
Het kan zijn dat jij nog niet lang hypert en het op kunt lossen d.m.v. ademhalingsoef. maar vergeet niet het principe van deze therapie. Het is voor velen van ons na jaren de oplossing.
Probeer de informatie goed te begrijpen. Daarin zit meer de sleutel naar de oplossing dan in het nalaten van het drinken van die paar drankjes denk ik. Het wordt tot vervelens toe honderd keer uitgelegd op deze site en zeker in de artikelen!!!!!!!!!! (Je kunt er wel van uitgaan dat ook jouw huisarts niet goed op de hoogte is. Dat hebben velen in de loop der jaren ervaren!)

Veel succes. Jenny.

Meer weten over het HyperVen programma?