[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wie oh Wie kan helpen?

Gepost door Femke 
Femke
Wie oh Wie kan helpen?
18 May 2004 15:45
Hallo lotgenoten,

Ik weet na heel veel onderzoeken inmiddels dat ik hyperventilatie heb. Toen ik deze diagnose kreeg was erg blij want ik wist wat ik had en daarnaast waren alle onderzoeken en testen goed terug gekomen. Ik had verwacht dat omdat ik wist wat ik had ik er minder last van zou hebben, maar helaas! Het ging de eerste paar dagen na de diagnose goed en sindsdien heb ik elke dag een dichgeknepen luchtpijp, de hele dag door! Die klachten had ik voor de diagnose niet zo erg. Toen had ik meer last van hartkloppingen en druk op de borst. Het rare is dat die klachten bijna verdwenen zijn.

Hoe kan het nou zijn dat ik nu ineens de hele dag + nacht een dichtgeknepen luchtpijp heb en buiten adem ben? Ik raak namelijk helemaal niet meer in paniek, ik weet wat ik heb en dat het niet ernstig is en dat ik er niet aan dood ga (door bijv. verstikking).

Daarnaast heb ik als behandeling een afspraak gemaakt met een psycholoog om mijn (onbewuste) stress te verwerken en ben ik onder behandeling van een fysiotherapeut. Alleen moet ik zeggen dat de fysiotherapie voor mij niet werkt, althans niet bij deze fysio. Ik moet alleen maar 20 minuten met mijn ogen dicht gaan liggen en zij praat tegen me aan met dingen als: word bewust van je positie t.o.v. de deur, het raam etc. / word bewust van je flanken, je neus etc.

Ik ben nu 2 keer geweest en ik ben 2x benauwd naar binnen gegaan om daarna met diezelfde benauwdheid weer naar buiten te lopen. Dat schiet dus niet op. Is de fysiotherapie die je bij hyperventilatie krijgt altijd zo zweverig? (t zijn meer bewustwordingslessen) Ik zoek gewoon een fysiotherapeut die mij echt ademhalingsoefeningen laat doen zowel in ruststand als bijv op een loopband. Ik wil hier namelijk 100% vanaf; dat is mijn enige doelstelling. Als ik lees dat mensen er al 10 jaar last van hebben, dan denk ik alleen maar: dat is voor mij geen optie! Ik ben een super nuchter persoon en heb in slechts 2 weken klachten al geaccepteerd dat ik hyperventilatie heb. Ik ben inmiddels alweer aan het werk en sport ook alweer ondanks het feit dat ik me klote voel.

Wie oh wie heeft antwoorden op mijn vragen en kent misschien een fysiotherapeut in Eindhoven die niet zo'n zwerige behandelingsmethode heeft. Ik ben trouwens niet zo'n type voor HyperVen aangezien ik liever met een fysiotherapeut werk.

Alvast bedankt voor jullie reactie's

Groetjes Femke
karin
Re: Wie oh Wie kan helpen?
18 May 2004 16:23
Hoi Femke,

Ik ben afgelopen maandag ook voor de eerste keer naar de fysio geweest, kreeg er een ontspannende massage en adenhalingsoefeningen, over 2 week ga ik naar een haptonoom die meer bezig is met balns tussen lichaam en geest. Ik denk dat wanneer jij voelt dat je geen baat hebt bij deze therapie dit gewoon moet zeggen tegen de fysio, volgens mij kun je best zeggen dat de therapie anders is dan je had verwacht, en dan dus uitleggen wat je wel verwacht, misschien kan hij/ zij dat alsnog met je doen of doorverwijzen naar een andere fysio.

Succes ermee!

Groetjes karin[:](Y)[/:]
Niels
Re: Wie oh Wie kan helpen?
19 May 2004 13:13
Hoi Femke

Er is een manier om 100% van je hyperventilatie af te komen en dat is het programma HyperVen. Als je echt van je hyperventilatie af wil en ik kan me niet indenken, dat je dat niet zou willen, dan zou ik zeker HyperVen bestellen. Heb je de artikels op deze site al gelezen? Zo niet, dan zo ik dat even doen als ik jou was.

Heel veel succes en beterschap,

Niels van Zanten
Jenny
Re: Wie oh Wie kan helpen?
19 May 2004 17:48
Hoi Femke.

Als ik jou was zou ik HyperVen bestellen. Ik ben jaren bezig geweest met ...je kunt het zo gek niet bedenken. Maar ik ben ook nuchter en heb me dus vnl gewend tot het reguliere circuit.
Ik heb een (tweede) fysiotherapeut die mijn hals, schouders en bovenrug masseert. Dat ontspant.
Ik heb sinds kort ook keelklachten. Na enig gezoek ben ik er achtergekomen dat het komt door spanning. Wat wel een probleem is is dat ik hierdoor een periode het HyperVenprogramma heb moeten staken. Daarmee zet je toch ook dat gebied wel enigszins onder spanning.
Ik probeer heel bewust het zwakke gebied rust te geven (ook niet zwemmen, weinig fietsen, niet teveel omhoog met de armen enz/ en wel af en toe even ontspannen) Het lijkt beter te worden.
Het zit bij mij voor mijn gevoel in de spieren onderaan mijn hals, begin nek. Wanneer ik daar op druk is de spanning in de keel iets minder. Voel ook eens.
Succes
Annelies
Re: Wie oh Wie kan helpen?
20 May 2004 12:43
Ja HyperVen, maar er waren me al een aantal voor die dat adviseerden. [:]smiling smiley[/:]
En mijn psycholoog heeft me van de grootste angst afgeholpen door me duidelijk te maken wat hyperventilatie is, niet meer en niet minder.
Hij haalde er niet allerlei dingen bij die op dat moment niet relevant waren.
Dus de uitleg over hyperventilatie was in eerste instantie voldoende. (zie hiervoor de heel duidelijke artikelen op deze site)
Gewoon rustig uitademen, dat was zijn enige advies voor de ademhaling, dus ook (nog) niet met allerlei ademtherapieen beginnen, rustig uitademen als een way of living.
Dat was voor de eerste weken heel goed, en nu dus HyperVen!
Voor mij zat er tussen die eerste weken en het moment dat ik HyperVen ontdekte helaas twee jaar.
marjanmesters
Re: Wie oh Wie kan helpen?
21 May 2004 13:38
hallo femke ik kom uit eindhoven en ga nou sinds 2 weken naar agnes heezerweg 307 tel 0402125333 deze werkt samen met hyperventilatie stichting marjan 0402217080

Meer weten over het HyperVen programma?