[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

gefixeerd op ademhaling

Gepost door bert 
bert
gefixeerd op ademhaling
26 May 2004 21:11
Sinds enige tijd heb ik last van HyperVentielatieachtige verschijnselen welke ook op deze internetpagina worden besproken, vermoeidheid,spierpijn,verkrampte spieren kortademigheid,trillen, sterk onrustig gevoel etc.
Deze kunnen de gehele dag voortduren, tijdens mijn werk maar nu ook gewoon thuis in
"rust" situatie.
Dit wordt bij mij veroorzaken/'>oorzaakt door stress, o.a wel \geen werk, dreigend ontslag etc.
Ook ben ik van nature een nogal zenuwachtig persoon.
De laatste paar dagen lijken de verschijnselen zich te verergeren. Ik bemerk bij mij zelf dat ik mij ben ga fixeren op mijn ademhaling en ook op de andere verschijnselen. Dit versterkt natuurlijk mijn klachten weer . Heeft iemand suggesties om dit te doorbreken?.
Tevens gebruik ik valdispert tegen mijn zenuwachtigheid maar deze helpen vrijwel niet.
Heeft iemand misschien wel goede ervaringen met andere plantaardige middelen?


bert
HyperVen
Re: gefixeerd op ademhaling
28 May 2004 10:16
Hallo Bert.

hyperventilatie en stress gaan vaak samen, stress is in eerste instantie oorzaken/'>oorzaak en hyperventilatie gevolg. Later draait dat vaak om en wordt de hyperventilatie oorzaken/'>oorzaak van stressklachten. Nu je weet dat het hyperventilatie is wordt je gefixeerd op je ademhaling. Dat is begrijpelijk. hyperventilatie echter is een heel erg hardnekkige ziekte die niet vanzelf weggaat. Lees de artikelen op deze site goed door zodat je een goed begrip krijgt van wat hyperventilatie is en doet. Dat is stap 1 op weg naar genezing.

Daarnaast is het zaak om het ademcentrum in de hersenen te leren om met een hogere zuurgraad in het bloed om te gaan. Daarmee kan het lichaam buffers opbouwen om hyperventilatie op te vangen. De methode daarvoor is vervangen in het programma HyperVen dat je via deze site kan bestellen.

Bert, veel beterschap toegewenst en nogmaals, lees de artikelen op de site goed door!

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
sasha
Re: gefixeerd op ademhaling
28 May 2004 13:28
Hoi Bert,
Plantaardige middelen die ik gebruik zijn:
haver, siberische ginseng van het merk Vitelle (ongeveer 7 euro per potje, te halen bij een kruidenwinkel) en vitamine E omdat ik vaak koortsig was.
Helpt me goed. En het is homopatisch. Ze helpen tegen vermoeidheid en stress. Magnesium schijnt ook te helpen tegen zwakke zenuwen en dat kun je zelfs bij het kruidvat halen. Succes! Groetjes, Sasha
Annelies
Re: gefixeerd op ademhaling
30 May 2004 08:47
Ik ben erg voor de plantaardige middelen.
Maar zoek iemand die je hierin kan begeleiden!
Het ongecontroleerd slikken of smeren kan tot hele vervelende situaties leiden. Je denkt dat je een oplossing hebt maar dat is dan niet zo.
Ben er zelf ook ingetuind. Gelukkig nu een goede natuurgenezer die weet waar hij het over heeft. De laatste keer kon hij aangeven dat ik alle vitaminen, kruiden e.d. wel een tijd kan laten staan!
Starten met HyperVen zou ik sowieso doen!

Meer weten over het HyperVen programma?