[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Teveel uitademen !?!?

Gepost door Lily 
Lily
Teveel uitademen !?!?
31 May 2004 21:31
Hoi,


Ik heb hier al eerder een paar berichtjes geschreven en fijne antwoorden gekregen. Ik heb nog een vraagje doordat ik nu ook erg op mijn ademhaling let, het volgende:

Ik heb het idee dat ik kleine stukjes inadem en vervolgens veel lucht probeer uit te persen(waarschijnlijk meer dan erin komt). Bij de uitademing (uitpersing??!!) trek ik mijn buik zo ver mogelijk naar binnen. Een idiote manier van ademhalen, maar dit heb ik mij zelf op de een of andere manier zo aangeleerd. Om de een of andere reden kan ik deze manier van ademhalen ook niet stoppen als ik hiermee bezig ben.

Hierdoor krijg ik iedere keer geweldige angst om flauw te vallen (gevoel komt ergens vanuit mijn rug). Als ik zo aan het ademen ben is het net of ik ga flauwvallen, dan trekt het weer even weg, om een minuut later weer hetzelfde gevoel te krijgen om flauw te vallen. Het zijn dus kleine aanvalletjes van bijna flauwvallen. Dit kan echt uuuuuuuuren achterelkaar doorgaan. Ik ben er zo bang voor...........[:]sad smiley(([/:]

Is dit ook chronische hyperventilatie, en herkent iemand dan deze "gekke" vorm van hyperventilatie??

Please help!

Groetjes van Lily

HyperVen
Re: Teveel uitademen !?!?
01 June 2004 16:17
Hallo Lily,

Als je ademhaling zo erg "verkeerd" zit, is het zaak om - samen met een Fysiotherapeut - te zorgen dat je weer een normale ademhaling gaat krijgen. Dat kan je jezelf aanleren maar daar heb je wel even hulp bij nodig. Vraag dus je arts om een verwijzing. Daarnaast therapieën met HyperVen om de instelling van het ademcentrum te verleggen. Ook dat zal bijdragen tot aan het aanleren van een betere manier van ademhalen. Lees ook goed de artikelen op deze site door zodat je een goed begrip hebt / krijgt van hyperventilatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?