[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

''wazig''

Gepost door nilis 
nilis
''wazig''
13 June 2004 13:37
goedenmiddag mensen,

Ik heb alweer een aantal jaren hyperventilatie,
Heb ook een gevoel alsof ik er niet meer helemaal bij ben, niet kunnen concentreren, alsof de wereld gewoon verder gaat en ik stil sta, wazig zien. Hoort dit allemaal bij hyperventilatie?? of kan het komen door alcohol gebruik? Niet dat ik elke avond in een cafe zit, maar elk weekend wel. Alle andere klachten van hyperventilatie gaan na een tijdje weer over maar dit blijft echt zonder weg te gaan. helpt HyperVen ook tegen deze klachten, ik wordt er echt gek van.

Alvast bedankt voor antwoord,
beterschap allemaal
Nilis
monique
Re: ''wazig''
13 June 2004 20:59
hoi nils, ik herken dit. ik heb chronisce hyperventilatie, in het begin ruim 7 jaar geleden dacht ik ook dat het door mijn wijn kwam, allergie of een soort kater.... ik ging in de loop der jaren meer drinken, en ik denk wel dat het het een en ander met elkaar te maken heeft, dat ben ik aan het uitzoeken, niet dat de klachten ontstaan zijn daardoor, maar het zal wel met het sneller stromen van het bloed temaken hebben.,of dat je sneller gaat ademen i don't no. maar rob zal wel reageren, ik zelf denk wel dat een tal dingen op een rijtje kan , zetten, als er hyperventilatie geconstateerd is bij je , tja dan zou je de HyperVen kunnen gebruiken, succes en vraag maar raak. gr. monique
HyperVen
Re: ''wazig''
14 June 2004 16:46
Hallo Nilis,

Door chronische hyperventilatie neemt de gemiddelde zuurgraad in het bloed af en daardoor knijpen de bloedvaten dicht. Het gevolg is dat de bloedvoorziening naar de hersenen wordt verminderd. Hierdoor treden allerlei klachten op zoals o.a. wazig zien, verminderd horen, concentratiestoornissen, geheugenproblemen, enz... Maar ook depersonalisatie- en de-realisatiegevoelens worden hierdoor aangewakkerd. Dat zijn dure woorden (uit de psychologie/psychiatrie) voor wat jij omschrijft als het "er-niet-helemaal-meer-bij-zijn" gevoel. Dus ja, dat hoort allemaal bij hyperventilatie...

Het gaat er dus om die gemiddelde zuurgraad weer omhoog te krijgen waardoor de klachten verdwijnen. Daarvoor moet het ademcentrum - dat de ademhaling regelt op basis van die zuurgraad - worden ingesteld op een hogere zuurgraad. De therapie met het programma HyperVen is speciaal hiervoor ontwikkeld.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?