[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

extreem verschillende dalende waardes.............normaal??????????

Gepost door helena 
Hoi Rob,

Ik ben al 4 weken bezig met HyperVen en ben van gemiddeld eerste keer 45sec op een week terug naar 100 sec geweest. Mijn gemiddelde steeg elke keer netjes naar de 100, maar nu ben ik weer terug gevallen naar gemiddeld 79 sec, ineens, eind vorige week naar gemiddeld 90 en vanmorgen naar 79, terwijl ik niets raars doe. Moet ik me hierdoor zorgen maken en is dat wel normaal of varieert dat per persoon? Is het mogenlijk om de grafiek naar jullie op te sturen zodat jullie eens kunnen kijken of schaad dat al mijn privacy? Ik moet zeggen dat de grootste klachten die ik heb gehad wel weg zijn gegaan maar heb wel nog last van vermoeidheid, af entoe zuchten en sprierpijn, vooral in mn kuiten. Wanneer ga ik nou echt genezen?Is dat echt binnen die 4-6 maanden of duurt het nog langer? Ik ga eind van dit jaar trouwen en ben bang dat ik helemaal ga terug vallen in mn therapie en
dat mijn klachten nog erger worden als voorheen!

Kun je me a.u.b helpen!

Groetjes van Helena

Hallo Helena,

Bij nagenoeg iedereen fluctueert de tijd dat je de adem kunt inhouden (ook bij gezonden!) Er is een heel groot scala aan factoren dat hier invloed op uitoefent. Ik heb die complete lijst wel eens opgesomd in een eerdere posting (zou je moeten kunnen vinden met de zoekfunctie van het forum). Het gaat er in de therapie om de zuurgraad waarop het ademcentrum de ademhaling triggert te verhogen. Dat is niet zomaar één op één met hoelang je de adem kunt inhouden. Veel mensen focussen zich te sterk op de tijden die tijdens de sessies ontstaan. Maar dat is niet de bedoeling. Probeer om vertrouwen te hebben in de therapie en de gemiddelden te laten voor wat ze zijn. Als de grafiek over de looptijd van 4 maanden blijft stijgen gaat het goed, ook al fluctueert dat gemiddelde nogal.

Het genezingsproces is bij iedereen verschillend. Sommigen merken al na enkele weken een enorme verbetering. Bij sommigen duurt het (veel) langer. Ook dat is weer afhankelijk van een groot scala aan factoren... Ik houd altijd de volgende vuistregel aan:

Binnen 4 maanden moet er een significante verbetering van de klachten zijn opgetreden. Ook de grafiek moet - over het geheel - steeds zijn gestegen, totdat hij na die 4 maanden therapie ongeveer afvlakt. Voor het gehele genezingsproces - waarbij ook de mentale aanpassing van het leven zonder hyperventilatie plaats vindt - reken ik 1 jaar.

Heel belangrijk zijn de volgende 2 factoren voor het genezingsproces:

1. de oorspronkelijke (primaire) oorzaken/'>oorzaak die de hyperventilatie triggerde bestaat niet meer
2. de persoon valt niet terug in de oude (destructieve) routine die de hyperventilatie primair veroorzaken/'>oorzaakte (sommigen mensen vallen soms - helaas - weer terug in het oude destructieve patroon)

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?