[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

slaapvoet al dagen en nog meer rotklachten, bah

Gepost door suzan 
hallo ben ik weer, kun je ook een slaapgevoel in je ledematen krijgen van hyperventilatie? ben naar de dokter geweest omdat ik dacht dat het een bijwerking van prednison was maar dat was het niet. het is al 3 dagen een tinteling in mijn rechterbeen/voet. ik dacht gelijk weer oh nee een bloedprop! maar als dat het was geweest was het na drie dagen al weg gebeurd denk ik[:]moody smiley[/:] ik vroeg me af of het ook door onbewust verkeerd ademen kan komen (ben ok erg verkouden en benauwd vandaar prednison) maar daar ben ik nu mee gestopt. sorry voor het hele verhaal maar door al die nare gedachten die ik heb bij klachten wordt ik helemaal gek en voel me soms erg alleen. ook heb ik vaak hoofdpijn en een vaag gevoel in mn hoofd vooral links in mn hoofd maar heb vorig jaar MRI scan gehad, niks uitgekomen en dat wil ik ook nooit meer. wanneer komt de dag dat ik kan accepteren dat ik niets heb!!!!
liefs suzan en succes iedereen
Hallo Suzan,

Door hyperventilatie vernauwen de bloedvaten. Daardoor kan je prikkelingen ervaren in handen, voeten , benen en soms ook in andere delen van het lichaam. Onbewust verkeerd ademen zolas jij het noemt, komt juist doordat bij chronische hyperventilatie het ademcentrum verkeerd raakt ingesteld. Hert ademcentrum regelt (onbewust) de ademhaling.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?