[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

aanslaan Hyperven

Gepost door Maartje 
Maartje
aanslaan Hyperven
06 August 2004 13:23
Beste allemaal,

Hoe lang duurt het gemiddeld genomen voordat de therapie met HyperVen aanslaat? Kortom: wat moet je ervan verwachten als je er mee begint. Ik wil er graag mee beginnen en wil me daarom graag een realistische inschatting maken van hoe het 'beloop' is om teleurstelling/overmoed te voorkomen...

groetjes Maartje
HyperVen
Re: aanslaan Hyperven
07 August 2004 09:29
Hallo Maartje,

Het is erg verschillend. Sommige mensen merken al na een week verbetering, bij anderen duurt het wel een maand of soms zelfs twee voor ze echt verbetering gaan merken. Het heeft veel te maken met hoe diep je erin zit, of er nog stressbronnen of andere oorzaken aanwezig zijn, je fysieke conditie, regelmaat in het doen van de oefeningen, voldoende nachtrust nemen, enz.
Dus er is niet echt een vuistregel voor te geven.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
annemarie
Re: aanslaan Hyperven
08 August 2004 17:34
Ik lmees hier overal dat dat erg intensief is, dara heb ik momenteel eigenlijk de energie niet voor : van een vicieuze cirkel gesproken hé[:]sad smiley(([/:]
Ellen uit het Gooi
Re: aanslaan Hyperven
09 August 2004 08:46
Hai Annemarie,

Zonde meid, als je de vicueuze cirkel doorbreekt met HyperVen ga je eindelijk weer genieten. Ik heb ook balend achter de computer gezeten, maar het is me alles meer dan waard geweest. Ik kan eindelijk een [:]PROOST[/:] drinken op de goede afloop en dat na 13 jaar ellende.

Zet je schouders eronder joh.
Veel succes
Ellen
Robert
Re: aanslaan Hyperven
09 August 2004 13:26
Ik sluit me helemaal aan bij Ellen. Ik ben nog niet zo heel lang bezig met HyperVen (ruim 3 weken) maar merk al goeie resultaten. Nu heb ik misschien de mazzel dat ik thuis zit en eigenlijk alleen de stress van het dagelijks leven hebt waardoor HyperVen bij mij vrij snel aanslaat. Gisteren met de trein naar de voetbal geweest en eindelijk (na ruim 3 jaar) nu weer eens kunnen genieten van het live voetbal in het stadion. 's Avonds zelfs nog heerlijk een uurtje wezen skeeleren. [:](Y)[/:]
Maartje
Re: aanslaan Hyperven
09 August 2004 13:51
Wat goed!!! Robert en Ellen, ik ben blij voor jullie en hoop gauw hetzelfde te kunnen schrijven. Annemarie, het is heel verleidelijk om je hulpeloos te voelen en ik begrijp het echt heel erg goed, maar bedenkt dat je dat gewoon niet bent: neem dus dat laatste restje moed en begin er gewoon aan. Stiekem ben je sterker dan je denkt en je wil toch immers vooruit? Het kan alleen maar meevallen als je er zo tegenop ziet [:]smiling smiley[/:]

Ik lees af en toe dat het tijdens de oefeningen of na afloop mogelijk is dat je je even slechter voelt, wat is jullie ervaring hiermee: is dat alleen in het begin, af en toe, eigenlijk altijd...???

bedankt voor de antwoorden en groetjes!
Jina
Re: aanslaan Hyperven
09 August 2004 15:25
Maartje,
ik ben nu zo'n 4 weken bezig en heb in die relatief korte tijd al een periode meegemaakt dat het gewoon stukken beter ging maar ook al een periode dat ik in een dip terechtkwam.
Je ziet dat overigens gelijk terug in je grafiek !
Het is zoals je overal op deze site kunt teruglezen: het kan saai zijn en je moet echt doorzetten, vooral in zo'n dip-periode maar desondanks ben ik er nog steeds van overtuigd dat het uiteindelijk z'n vruchten zal gaan afwerpen.
Mijn instelling is : als je niets probeert gebeurt er zowiezo helemaal niets, dus ook geen verbetering. Een teleurstelling kan het volgens mij dan ook niet worden want ik heb nog nergens gelezen dat er iemand na het volgen van HyperVen slechter op geworden is..................
Gà ervoor !

Jina
annemarie
Re: aanslaan Hyperven
10 August 2004 20:12
ik ben ondertussen in therapie gegaan ( niet alleen ivm chronische hyperventilatie trouwens ) en zal het een beetje van die therapie laten afhangen en het dara bespreken wat ik met deze methode ga doen. Vanalles door elkaar proberen is namelijk ook niet zo goed hé.
Maar ik vind het allemaal erg interessant klinken .
T' is eigenlijk dus ook maar om te zeggen dat ik niet bij de pakken blijf zitten.
Dat neemt niet weg dat ik nog altijd het gevoek heb niet de energie te hebben om zo'n intensief programma uit te voeren.
Dus : wat niet is kan nog komen hé[:]smiling smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?