[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Kortademigheid

Gepost door Dennis 
Dennis
Kortademigheid
28 September 2004 18:21
Hallo,

Ik heb met periodes last van kortademigheid, het gevoel alsof ik niet diep genoeg kan inademen. Ik heb het regelmatig ook vaak s' nachts. Dan word ik wakker en dan adem ik vrij snel in en uit, als ik dan rustig probeer in te ademen, dan heb ik vrijwel meteen alweer de prikkel om uit te ademen. Als ik het een tijdje volhoud dan word de ademhaling weer normaal. Als ik s' morgens wakker wordt heb ik ook vaak als ik inadem een pijnlijke steek in de maagstreek en dat trekt dan door naar de rug. Zodra ik opsta en 5 min. rondloop is het weer weg.
En ik krijg er ook standaard last van als ik een tijdje op dezelfde plek stilsta, dan is het net alsof ik maar voor de helft kan inademen, vaak krijg ik dan ook een drukkend gevoel bij de maagstreek. Herkennen meer mensen dit?

groeten,
Dennis
dees
Re: Kortademigheid
28 September 2004 19:17
Hoi Dennis,

Ja hoor ik herken dit. Ik heb ook bijna altijd kramp in mijn maagstreek. Heb al allerlei medicijnen gehad die niets hielpen. Heb zelfs een maagecho gehad en er is niets te zien.
Dat ademen herken ik ook, alleen ik heb het net andersom. Als ik probeer rustig uit te ademen ga ik halverwege de uitademing al weer inademen. Heel vervelend, heb je al eens ademhalingstherapie overwogen?

Groetjes,
Dees
davy
Re: Kortademigheid
29 September 2004 00:40
Ik heb ook vaak snachts dat ik plots wakker schiet van kortademigheid, allemaal akelig, maar wat de oorzaken/'>oorzaak is weet ik niet, weet iemand dat
dees
Re: Kortademigheid
29 September 2004 09:14
Hoi Davy,

Vaak komt de hyperventilatie opzetten als je lichaam tot rust komt, daardoor kan het zijn dat je 's nachts een aanval krijgt. Heb ik ook heel vaak, schrik ik wakker ben helemaal in paniek en heb een hartslag waar je akelig van wordt. Als ik me dan realiseer dat ik niet in paniek hoefd te zijn omdat ik rustig op bed lig en er verder niets aan de hand is ga ik onder het dekbed uit liggen om af te koelen en probeer me op mijn ademhaling te concentreren na verloop van tijd zakt het wel weer. Maar het kost je wel je nachtrust waardoor je de volgende morgen gebroken op staat. Tenminste ik wel.

Groetjes,
Dees
Dennis
Re: Kortademigheid
29 September 2004 18:01
Hoi Dees,

Ik had het verkeerd opgeschreven als ik last van hyperventilatie heb, heb ik bij uitademen meteen weer de neiging in te ademen.
dees
Re: Kortademigheid
29 September 2004 21:16
ah vandaar ik vond het ook al vreemd. Maarja iedereen heeft zijn eigen klachten erbij. Hoewel er veel overeen komen. ik moet zeggen dat ik wanneer ik naar koor geweest ben ik er minder last van heb (van de hyperventilatie) omdat ik dan gedwongen wordt rustig te ademen. Misschien kun je eens proberen om met de radio mee te zingen en op dezelfde tijd te ademen als de zanger(es) doet. Het klinkt misschien een beetje onbenullig maar alle beetjes helpen.

Groetjes,
Dees

Meer weten over het HyperVen programma?