[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Bloeddonor?

Gepost door Dennis 
Dennis
Bloeddonor?
05 October 2004 19:55
Ik vermoed dat ik last heb van chronische hyperventilatie. De klachten zijn echter te vaag om er mee naar de huisarts te gaan. Op de site las ik dat als je hyperventilatie hebt je bloed dan alkalisch is. Ik zit er al een tijd over te denken om bloeddoner te worden. Voor je dit kunt worden, wordt eerst je bloed onderzocht op ziektes enz. Weet iemand of ze er dan ook achter komen dat je bloed alkalisch is? Op deze manier sla ik dan twee vliegen in 1 klap.

groeten,
Dennis
HyperVen
Re: Bloeddonor?
05 October 2004 20:19
Hallo Dennis,

Als je donor wordt, testen ze zeker niet de zuurgraad van het bloed. Dus dat zal niet helpen. Maar vraag het even aan je huisarts. Het onderzoek is vrij eenvoudig te doen. Er zijn ook nog andere mogelijkheden. Zie de site in de sectie medisch voor meer info.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Annelies - Hypervengebruiker
Re: Bloeddonor?
13 October 2004 22:01
Beste Dennis,
Als je de bloedbank wilt gebruiken om te kijken of je iets onder de leden hebt zit je op het verkeerde spoor. Daar zijn de testen NIET voor bedoeld.
Bloed geven is heel belangrijk voor de ontvangers, niet alles is aan te tonen via bloedtesten dus hangt het ook af van de betrouwbaarheid van de donor.
Dus, zoals Rob ook al aangeeft als je je bloed wilt laten testen ga dan naar de huisarts.
Met vriendelijke groeten,
Annelies

Meer weten over het HyperVen programma?