[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

gevlucht uit Rome

Gepost door Monique 
Monique
gevlucht uit Rome
03 November 2004 12:24
Hoi - Laatst had ik een weekend in Rome gepland maar ben van hyperventilatie-ellende na 1 dag teruggekeerd. Veni Vidi maar niks overwinnen.

Ik kreeg steken in mijn borstkas, vanuit mijn middenrif. Richting mijn linkerarm, een benauwd gevoel op de borstkas en tintelingen in mijn handen en mijn lippen. Ik dacht dat ik een hartaanval kreeg en wilde nog snel even afscheid nemen van mijn kinderen die in NL waren. Omdat dit gepaard ging met een opgesloten gevoel wilde ik ook niet meer in het vliegtuig. De trein genomen.

Hier is mijn limiet dus. Mijn vakantie Rome verknalt, idioot lang in de trein gezeten vanwege dat claustrofobische gevoel plus het feit dat ik mezelf al tientallen keren op voorhand onder de zoden het gewaand. En ik leef nog steeds. Da's dan ook het enige leuke aan dit verhaal.

Nu heb ik nog nooit een hyperventilatie site bezocht omdat ik niet wist dat het zo'n erkend probleem was.

Heeft iemand voor mij een advies wat te doen als je ineens wordt overvallen door dit ongemak? Ik heb dit al 7 jaar. Eerst gaf ik er niet zoveel om maar het wordt nu steeds erger. (Laatst ben ik bij de metro op Adam Centraal bijna flauwgevallen).

Thuistherapie door iedere dag 3 maal 3 kwartier bezig te zijn met oefeningen lukt mij niet met mijn kleine kinderen die nog niet naar school gaan. Ik zit meer te denken aan een of andere cursus?

Dank,
Monique

p.s. volgens mij is mijn hyperventilatie erger geworden na mijn bevalling van 4,5 maand geleden. Kan dit waar zijn?
piscilla
Re: gevlucht uit Rome
03 November 2004 14:52
hoi monique,
ik herken je verhaal heel goed ik moet ook elke keer vluchten voor mijn hyperventilatie, ik kan nergens heen zonder last van hyperventilatie te hebben alleen heb ik niet last van pijn op de borst enzo, maar duizeligheid en het gevoel flauw te vallen. ik heb het ook als ik thuis ben, maakt niet uit waar ik ben eigenlijk. ik heb het programma HyperVen besteld dus zit er op te wachten ik kijk uit naar de postbode.......
hoop echt dat het me helpt, maar ik raad jou aan omdat je toch al zoveel gestressd bent met je kinderen. is het toch goed als je een paar momenten van de dag iets voor jezelf doet. bv als je kinderen slapen ??
ikzelf heb er ook al bijna 6 jaar last van ik kreeg het op school ik wist niet wat het was en ging een fobie opbouwen, gelukkig ging het eindelijk deze zomer perfect, het kon niet beter zelfs..... maar sinds een maand gaat het weer heeeeel erg slecht[:]sad smiley[/:] hoe dit komt weet ik niet ik hoop dat HyperVen me gaat helpen....


groetjes priscilla

Annette
Re: gevlucht uit Rome
03 November 2004 18:52
Hoi dames,

Ik heb al 25 jaar hyperventilatie, en niet een beetje ook.

Als ik ergens naar toe ga, als ik al ga............en het overkomt mij ga ik niet vluchten maar vechten.

Ik zeg dan tegen die hyperventilatie ...o, ben je daar weer, je hebt me niet in je macht, je zult me niet krijgen ,nooit en nooit te nimmer zal ik voor je vluchten.,ik heb ook recht op een normaal leven zoals de meeste mensen.

Dit zeg ik tegen mezelf ....en weet je wat , ik ben nog nooit ergens gevlucht waar ik was ,hoe moeilijk ik het ook had, en ik heb het soms heel moeilijk,ook in het buitenland ben ik nog nooit gevlucht.
Nou moet ik wel zeggen ik ga niet vliegen en ga niet in ruimte wat ik niet aan kan , alleen als het niet anders kan.

Blijf het steeds herhalen , weer en weer ................
oke, ik ben wel beperkt in mijn doen en laten , en als iedereen mij daar mee in rust laat red ik het wel, mijn wereldje is niet groot , maar ik ben toch tevreden met de dingen die ik wel kan , en dat is nog veel.

Ik ga geregeld op vakantie in het buitenland,en ben dikwijls bang dat het me weer overkomt , maar ik ga wel, met mijn gezin................en ik zal het blijven doen.
Ik krijg heel dikwijls aanvallen , maar heb het onder controle, door de dingen tegen mezelf te blijven zeggen......probeer het eens .

Annette
Marco
Re: gevlucht uit Rome
03 November 2004 19:07
Monique,

Indien je echt van de klachten af wil, overweeg dan de HyperVentherapie. Ik ben na 4 maanden, 2 keer per dag oefenen, van alle vervelende klachten verlost. Ik ben er nog niet helemaal, maar 90% van de klachten zijn in ieder geval weg

Hoe moeilijk het ook is om te oefenen met twee kinderen in de buurt, probeer het in ieder geval. Het leeft namelijk zoveel prettiger zonder hyperventilatie!!

Succes,

Marco
Monique
Re: gevlucht uit Rome
03 November 2004 20:29
Hallo,

Wat prettig dat jullie al gereageerd hebben. Omdat ik niet wist dat zoveel mensen dit ook hebben, is dit toch een openbaring voor me. Hoewel ik niemand hyperventilatie toewens, vind ik het toch prettig lotgenoten te hebben gevonden.

Een paar mensen in mijn omgeving zien hyperventilatie als puur psychisch en denken het meteen te kunnen oplossen voor me. Dat doen ze door mijn karakter te beoordelen; ik ben teveel dit of dat en moet meer zus of zo. Of een opmerking als "typisch iets voor haar om weer last van hyperventilatie te hebben". En dit terwijl het heel erg goed ging en ik pas na mijn bevalling 4maanden geleden er echt op een vervelende manier onder te lijden heb gekregen. Ik vind het wel lastig om in een hokje geplaatst te worden door hyperventilatie.

Heeft iemand hiervoor ook een tip voor me?

Verder wil ik graag van Marco weten of je een website hebt voor die HyperVentherapie? Ik zou er graag toch wat meer over willen weten, als dat jou zo goed geholpen heeft.

groetjes,
Monique
Ellen - Hypervengebruiker
Re: gevlucht uit Rome
03 November 2004 20:40
Hoi Monique,

Die website die bij de HyperVentherapie hoort en diegene die aan dit forum vastzit.
www.hyperventilatie.info.

Ook ik heb er veel baat bij gehad.

Succes
Groetjes Ellen
Monique
Re: gevlucht uit Rome
03 November 2004 20:47
Ellen bedankt, ik ga er kijken. Fijn te horen dat ook jij er baat bij had.

groeten,
Monique
jenny
Re: gevlucht uit Rome
04 November 2004 12:57
Hoi Monique,

Zonde hé die vlucht. Maar wel herkenbaar hoor. Het panische gevoel hoort bij agorafobie.
Ik herken je verhaal helemaal. Maar ik ben na ongeveer 4 jaar geleden amper naar buiten te durven gaan omdat mijn lichaam constant eng begon te reageren, ondertussen met mijn familieleden al in Venetië, Pisa, Parijs en noem maar op op vakantie geweest. De claustrofobische bijverschijnselen ken ik ook. Maar tijdens die vakanties moest ik in de boottaxi, in Parijs afgelopen zomer veel keren in de trein, de metro enz.
Afgelopen weekenend was ik in Amsterdam. Stikdruk. Toen vloog het me ook wel weer aan. Maar relativeren en doorzetten is voor mij nu genoeg om niet echt in paniek te raken.
Verdiep je eens in agorafobie waarbij die hyperreacties, de claustrofobische problemen enz. ook goed inpassen.
Leer je reacties kennen en overweeg eens je goed te verdiepen in de cognitieve- en gedragstherapie. Daar zit de uiteindelijke oplossing. Je kunt eerst zelf eens gaan lezen over angsten en genoemde therapieën.

Succes! Jenny
Anita
Re: gevlucht uit Rome
04 November 2004 19:09
Hoi Monique,

het is bekend dat vrouwen na de bevalling meer last krijgen van hyperventilatie. Dit komt door uitputting van de reserves in je lichaam. Ook je hormonen spelen een grote rol.

We zitten in hetzelfde schuitje, ik ben 18 augustus bevallen van een tweeling. En ik heb nog twee kids van 6 en 4.

Voor mij is oefenen ook moeilijk maar je kunt bijvoorbeeld 1 keer 's morgens vroeg en
1 keer 's avonds doen, het vereist een hoop discpline maar het is het waard schijnt het.
Regel desnoods een buurvrouw die even op de kinderen past als jij je oefeningen doet.


Ik was met HyperVen begonnen toen ik zwanger werd, toen de zwangerschap vorderde ben ik gestopt maar ik ga zeker weer beginnen!
Monique
Re: gevlucht uit Rome
05 November 2004 20:20
Hoi,

Bedankt weer voor de reakties. Ik ga agotherapie eens proberen, hoewel velen me toch de HyperVen aanraden. Meer een gevoel dat dat beter bij mij past.

Bedankt,
Monique

Meer weten over het HyperVen programma?