[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

's nachts wakker met raar gevoel in hoofd

Gepost door Pasha 
Pasha
's nachts wakker met raar gevoel in hoofd
13 March 2005 22:32
Hoi,
ik heb al zo'n 15 jaar hyperventilatie maar sinds een paar weken heb ik iets waar ik echt bang van word en in paniek van geraak.
Ik word na zo'n 1 a 2 uur slapen wakker.
Het lijkt of ik naar boven drijf en mijn hersenen in 1 keer wakker zijn als ik dan probeer te slapen zak ik een beetje weg om gelijk met een soort schok in mijn hoofd weer klaarwakker te worden mijn hart gaat dan als een bezetenen te keer en ik ben bang dat ik epilepsie of een hersenbloeding ofzo heb.
Ik kan het heel moeilijk beschrijven ik ben dan gauw zo'n 3 uur of langer bezig om terug in slaap te komen.
Telkens als ik het probeer krijg ik weer zo'n raar gevoel in mijn hoofd en gaat mijn hart weer tekeer en dan raak ik weer in paniek .
Het rare is is dat mijn ogen gewoon dichtvallen want ik probeer dan tv te kijken maar dat gaat niet, Ik kan ook niet in slaap komen en heb dan gewoon zin om te gaan janken want ik ben moe en in paniek .
Hoort dit nou ook onder het kopje hyperventilatie.
Ik slik al heel lang zoloft en heb pasgeleden exofor ofzoiets gekregen maar die durf ik niet te slikken omdat in de bijsluiter staat dat je er hallucinaties van kan krijgen
Twee jaar terug ging het zo goed ik ging weer alleen naar de winkels en dergelijke vorig jaar zijn we nog 2 weken naar amerika geweest ( Zelfs in het vliegtuig ging t goe????)
alleen rond maart vorig jaar begon het langzaam weer wat minder te gaan en nu durf ik niet eens meer alleen thuis te zijn.
Als mijn man naar zijn werk gaat brengt hij me naar mijn moeder zodat we samen om boodschappen kunnen want alleen durf ik niet.
We willen kinderen maar met al die toestanden durf ik het niet aan want als mijn man dan eens een maand naar t buitenland moet voor zijn werk hoe moet dat dan thuis?
er komt steeds wel weer een nieuwe klacht bij[:]sad smiley(([/:]
Hai Pasha,

Lees mijn verhaal een op forum 5 en ga eens naar de site die bij dit forum hoort www.hyperventilatie.info. Daar staat echt heel veel herkenbare informatie op en informatie die je kan gebruiken op de klachten te laten verdwijnen.
Je hebt niets te verliezen joh. En mij heeft het ongelooflijk goed geholpen.

He Pasha, kom op meid, ook voor jou komt er een eind aan de ellende en gaat het echte leven beginnen.

Liefs Ellen
sietske
Re: 's nachts wakker met raar gevoel in hoofd
14 March 2005 13:30
Hoi Pasha,

Ik herken deze klachten van jou maar al te goed.
Vorig jaar heb ik ook een tijdje van deze "aanvalletjes"gehad.
Overdag ging het best wel, maar 's avonds op bed begon het. Je schrikt op het moment dat je in slaap zal vallen ineens, je zakt voor je gevoel letterlijk door het matras,alsof je hart ophoud met kloppen, je spieren schokken door je hele lijf, alsof je stroomstootjes krijgt.Je hoofd is voor je gevoel helemaal leeg, en je hart bonst en bonst maar door. En iedere keer dat je weer tot rust gekomen bent en je wilt gaan slapen, gebeurt het weer. Heb echt gedacht dat ik dood ging.
Maar ziehier, ik ben er nog steeds.
Het had bij mij met spanning te maken. Ik deed op dat moment een cursus magnetiseren, en kon de spanning niet van me af laten glijden.Kreeg ook nog eens medicijnen voor astma, die ik niet echt nodig had. Dus alle ingredienten om onbewust, als je gaat ontspannen, te diep te ademen, en daardoor die ontladingen kreeg.
Wat ik dan deed, ik ging zonder kussen op mijn buik liggen, zo dwong ik mijn lichaam om niet te diep te ademen, en dan viel ik wel weer in slaap.
Van de huisarts had ik amytriptiline gekregen, maar daar werd het alleen maar erger van.

Je raakt inderdaad in een negatieve spiraal, de ene reactie lokt weer een andere uit.
Je gaat steeds meer aan jezelf twijfelen, je bent je basis kwijt.

Ik heb hulp gezocht van een accupunturist, die heeft mij goed geholpen.
Ben ook gestopt met de medicijnen voor astma, en dat was tot nu toe ook een goede zet.

't Gaat je echt wel lukken

groetjes Sietske



[:](Y)[/:]
[:](Y)[/:] Ik ken deze gevoelens zo goed, ik (man 38, getrouwd, w.o. geschoold, drie dotjes van kids) heb hier erg veel last van gehad, je bent inderdaad bang dat je een aanval van het een of ander hebt gehad, slapen lukt vaak niet zo goed meer.
Wat ik erg vind is dat je een stuk controle lijkt kwijt te raken en het vertrouwen in m.n. je lichaam weg is....zeer frustrerend!!!
Rachelle
Re: 's nachts wakker met raar gevoel in hoofd
03 July 2005 20:17
ik heb hier ook vaak last van.. altijd als ik ga slapen voel ik mijn hart in mijn hoofd bonzen en heb ik een raar gevoel in mijn hoofd.. lig er vaak wakker van en raak vaak in paniek. echt niet fijn ! sterkte iig

Meer weten over het HyperVen programma?