[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

was ik weer

Gepost door Meissiej 
Meissiej
was ik weer
30 November 2004 22:10
Was ik weer, kan iemand mij mischien info geven..
De laatste tijd ben ik zo ontzettend moe.. Als ik de trap al op loop dan gata me hart als een gek te keer, en netzo op de fiets , als ik aan het fietsen ben nog geen 5 min dan gaat me hart al als een gek te keer, me ademhaling is dan helemaal uit het ritme , alleen heel scary.. Mijn grootste angst is dat ik een hartafwijking heb of dat ik een hartstilstand krijg, by the way ik rook ook , zal het hier aan liggen , of is het echt alleen maar hyperventilatie? De dok zei tgen mij dat ik hyperventilatie heb , maar ik heb verder geen onzerzoeken er naar gehad.. IK ga morgen beginnen met Prozac dat is een soort anti-depri medicijnen , tegen de angst , en tegen m'n depressie.. Ik was vroeger al heel angstig om een erge ziekte onder de leden te hebben , heb 2 jaar geleden ook een dwangstoornis gehad , en in die 2 jaar is er ook heel veel gebeurt.. Ik weet niet meer wat ik moet denken , zal het toch echt hyperventilatie zijn , ik durf ook niet meer naar de dok .. die zegt dat er nx aan de hand met me is.. hij heeft me bloeddruk opgemeten en naar me hart geluisterd.. hij zegt dat ik gezond ben! Maar moet ik dit geloven als me hart zo snel te keer gaat als ik op de fiets zit of als ik de trap op loop , of aan het sporten ben? Ik weet het niet iemand mischien een reactie voor mij..?

Greetzz,

[:]sad smiley([/:][:]sad smiley(([/:][:]sad smiley[/:]
Ellen - Hypervengebruiker
Re: was ik weer
30 November 2004 23:36
Hai Meissiej,

Het is hartstikke herkenbaar voor mij.
Als ik de trap op liep, stond ik bovenaan te duizelen en mijn hart bonkte mijn keel uit en mijn oren begonnen te fluiten.
Fietsen idemdito en met de honden op de hei was helemaal een kriem. En ik had nog zoveel meer klachten, inclusief paniekstoornis. Ik kon ook niet geloven dat het alleen chronische hyperventilatie was. Ook slikte ik antidepressiva tegen de paniekstoornis.
Nadat ik heel veel therapieen had gedaan die niet hielpen en vele jaren verder heb ik HyperVen besteld. Ik heb 7 maanden intensief geoefend, 2x daags en ik ben nu van de chronische hyperventilatie af. Echt meissiej, dat is echt chronische hyperventilatie. Dat kan zo je leven vergallen. Nu ik ervan af ben geloof ik inderdaad dat ik chronische hyperventilatie had. Al die klachten zijn er niet meer. Ik gebruik nog wel de antidepressiva omdat de paniekstoornis nog voor een deel aanwezig is, maar ook die wordt steeds kleiner. Dat komt omdat de chronische hyperventilatie over is en daarom je vertrouwen toeneemt, zodat je weer dingen durft te ondernemen.
Kijk eens op de site die bij dit forum hoort: www.hyperventilatie.info. Misschien is het wat voor jou. Het is echt niet duur (vind ik vergeleken bij alles wat je moet betalen voor andere therapieen) en ......................... baat het niet........het schaadt zeker niet.

Succes
Ellen
Meissiej
Re: was ik weer
01 December 2004 19:44
Heej ellen

Bedankt voor je reactie ,zo krijg ik wel weer het gevoel dat ik er niet de enigste er in ben!!! Ik zal er naar kijken , ik ga eerst beginnen met mijn medicijnen.. En ik had nog een vraag, Ik ben de laatste tijd heel erg moe.. En ik vind die vermoeiheid maar eng..sad smiley heb ik weer ik haal me nu allerlei gedachtes weer in m'n hoofd.. vanmorgen ook zat ik op de fiets.. en ik was zo ontzettend moe enme hart ging als een gek te keer.. niet leuk meer gewoon.. ik ben zo bang..
Ellen - Hypervengebruiker
Re: was ik weer
01 December 2004 19:54
Hai Meissiej,

Ja hoor, ook vermoeidheid hoort bij chronische hyperventilatie.
Als ik 's-morgens mijn bed uitkwam sprong ik er het liefst weer in.
Ik moest me echt de dag doorslepen.
Maar ja, als je lichaam de hele dag aan topsport doet door chronische hyperventilatie dan is het niet raar dat je lijf uitgeput is. Ook die vermoeidheid is bij mij verleden tijd.

Heb je al op de site gekeken? (www.hyperventilatie.info)
Daar krijg je een hele duidelijke uitleg van hoe het in elkaar zit.
Probeer het eens te lezen.............desnoods elke dag een stukje.............het scheelt je een hoop gepieker als je weet hoe het in elkaar zit.

Groetjes
Meissiej
Re: was ik weer
01 December 2004 21:26
Dankje voor nogmaals ..!!
Kan ik nog iets vragen *( ben nog al onzeker hier in)*
Bij mij is niet echt vast gesteld dat het chronische hyperventilatie is , maar wel dat ik hyperventilatie heb..!! Zal ik me toch daar voor moeten laten onderzoeken?> Ik denk niet dat de dok daar mee instemt , heb nmlk ook hypochondrie..!! En daar krijg je dus ook allemaal spanningen van..

Liefs
bianca22
Re: was ik weer
02 December 2004 12:34
meissie
ik herken veel uit je berichten .. ik lijd zelf ook aan hypochondrie en ben ook bang voor vele ziektes .. ik ben ook vaak al naar de dokter geweest dit afgelopen jaar en heb vele bloedonderzoeken laten doen en de dokter heeft me wel eens onderzocht en zegt dat t bij mij spanningen zijn en angst die ik opbouw.En doordat je hypo bent ga je zoeken en blijf je zoeken en vele klachten lijken op een ziekte denk je dan , mijn dokter zei daarover : je hoofd kan je lichaam ziek maken .Door veel aan de klachten te denken ga je beren op de weg zien dat heb ik ook .. maar goed achteraf ben ik toch weer gaan zoeken op internet nadat mijn moeder vertelde dat ze ook last heeft gehad van hyperventilatie op mijn leeftijd en toen leken verdomd veel klachten op wat ik heb .. en ik ben er niet voor terug gegaan naar de dokter .. ik heb t zelf aangenomen dat ik dat ook heb . want elke keer als ik naar de dokter ben geweest wordt ik toch maar even gerust gesteld en dan begin ik weer te twijfelen dus ik probeer nu te luisteren naar wat mijn dokter in t verleden heeft gezegd dat ik niks ernstigs mankeer en dat ik door de angst , waarmee het bij mij allemaal begonnen is , chronische hyperventilatie heb opgebouwd !! en nu zit ik nog in dat verotte cirkeltje en loop met behulp van mijn psycholoog er doorheen maar ja t blijft zwaar ik weet wat je doormaakt ..
heel veel sterkte en knuffels Fel [:](Y)[/:]
Meissiej
Re: was ik weer
03 December 2004 10:00
Heej

Bedankt voor je reactie.. Ja ik ben ook aan het proberen om het te acpteren , maar het lukt niet echt.. als ik dan weer benauwd ben(zoals nu) dan ga ik me allerlei rare dingen in me hoofd halen.. pff.. ik slik sinds kort ook anti-depri.. voor mijn angsten en tegen mijn sombere stemmingen.. Maar het blijkt dat je door deze medicijnen nog angstiger kunt worden , de eerste 2 weken en daarna werken ze pas.. best scary allemaal.. Ik ben er bang voor aan de ene kant.. maar als ze me helpen tjaa..!! wat moet ik dan.. ik slik ze nu ook nog maar even door.. ik zie wel hoe het gaat..!! Als er geen verbetering in komt dan stop ik er denk ik gewoon weer mee!! Bedankt voor je reactie meissie, ik weet heel geod wat je door maakt..sad smileysad smiley is niet leuwk!! het heeft mij depri gemaakt..pas goed op jezelf..!!

Liefs, en knuffie Mloes
susan
Re: was ik weer
04 December 2004 22:47
Hoi,

Ik ben ook zo moe; ik slaap 12 uur en dan ben ik nog moe.Denk ook steeds dat ik het aan mijn hart heb, vandaag weer, zo'n spanning op mijn borstkas.(Neem al een jaar bijna geen koffie).Steeds die duizeligheid,ba! en pijn richting mijn nek.
Heb ook dit jaar oxazepam en medicijnen tegen schizofrenie gehad maar voelde me niet echt beter.
Ze zeggen ook:heb je alweer de dokter gebeld.Maar ik kom geen stap verder.
Sterkte he meid!

Susan
Meissiej
Re: was ik weer
05 December 2004 13:33
Heej susan

Ik ken hetsad smiley Bij mij gaat dat net zo.. GOh heb je alweer de dokter gebeld , heb je al een strippen kaart, wat d8t je dat het leuk is om elke keer naar de dokter te gaansad smiley Maar goed je bent er gewoon hopeloos in, en je denkt tog dat je elke keer weer gerustgesteld kan worden bij de dok.. wat niet zo is, maar goed het zit tussen de oren zeg ik altijd..!!

JIj ook sterkte..

Liefs

Meer weten over het HyperVen programma?