[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraag voor Rob/ARC

Gepost door janne 
janne
vraag voor Rob/ARC
02 February 2005 12:34
hoi Rob,
heb sinds kort dit forum gevonden, weet sinds enkele weken dat ik chronische hyperventilatie heb en vind deze therapie er veelbelovend uitzien. Heb inmiddels besteld.
mijn vraag is of chronische hyperventilatie ook galklachten kan veroorzaken. Ik ben 5 jaar geleden met hevige buikklachten bij een internist geweest. Veel diarree , na onderzoek diagnose spastich colon of prikkelbaar darmsyndroom of zoiets .
Ook is er onderzoek naar de gal gedaan. De pijn zat op de plek van de gal, het leek op galkoliek (het soort pijnbedoel ik)maar de arts vond dat het heftiger zou moeten zijn (hallo, ik wist echt niet meer waar ik het zoeken moest en ben bepaald niet kleinzerig). Ontlasting was in aansluiting op pijnaanvallen licht- tot vrijwel grijsgekleurd. Alle wees dus op gal stenen of gruis.
Onderzoek (uitgebreide echo) leverde niks op, niets te vinden, pappen en nathouden met kruikjes en rust enzo. Geen operatie, "bent u misschien depressief?

Zou deze verkramping van het galsysteem ook door chronische hyperventilatie veroorzaken/'>oorzaakt kunnen worden?

groetjes, een positief gestemde Janne[:]smiling smiley[/:]

HyperVen
Re: vraag voor Rob/ARC
02 February 2005 14:04
Hallo Janne,

Door chronische hyperventilatie is de gemiddelde zuurgraad in het bloed te laag. Hierdoor worden allerlei processen in het lichaam beinvloedt. Vaak zijn het de maag en darmen die het eerst problemen vertonen, maar ook de gal kan daar last van hebben. Dus het kan zeker ermee te maken hebben. Dat kan ik natuurlijk nooit met zekerheid vaststellen, daarvoor is onderzoek nodig. Als de onderzoeken niets uitwijzen, is chronische hyperventilatie een waarschijnlijke oorzaken/'>oorzaak. Heb je jezelf wel eens op chronische hyperventilatie laten testen? Zie de site in de sectie medisch voor meer info over de mogelijke onderzoeken die kunnen worden gedaan.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?