[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraag voor iedereen

Gepost door Regina 
Regina
Vraag voor iedereen
01 March 2005 10:33

Hoi,

Eigenlijk is dit zo´n beetje mijn laatste hoop want bij de dokter ben ik klaar, hij doet alles af met stress.
Verleden jaar ben ik in de molen van doktoren terecht gekomen.
Had in eerste instantie wat vage klachten, zoals trilligen en het idee dat mijn bloed door het lichaam raasde. Pijn op de borst en extreem zweten.
Dit uitte zich uiteindelijk in slapeloze nachten omdat ik er bang van werd. Kon dan niet meer slapen en als ik mijn bed uit ging begon ik hevig te zweten en viel ik uiteindelijk flauw.
Vervolgens kreeg ik hoge rugpijn en bleek mijn hele rug vast te zitten wat door een manueel therapeut werd behandeld. Na heel wat onderzoeken bleek er niets ernstig te zijn en werd het afgedaan door de arts als stress.

Maar nu zijn mijn klachten heviger dan ooit terug gekomen. Kan me echt ziek en misselijk voelen, heb zere spieren en scheuten door mijn hele lijf. Die spierspanningen en tintelingen in mijn onderlijf ervaar ik als heel erg vervelend en word daardoor ook erg bang. Mijn eetlust is zo goed als verdwenen en ik ben maar moe en lusteloos.
Wil iemand me alsjeblieft helpen, ik weet het ook niet meer.

groetjes en alvast bedankt Regina
karin
Re: Vraag voor iedereen
01 March 2005 11:07
hoi,

Heb je zelf het idee dat het hyperventilatie is? Dan moet je de site goed doorlezen en zou je met het programma HyperVen kunnen beginnen.

Sterkte ermee
Esmeralda
Re: Vraag voor iedereen
01 March 2005 17:46
Dag Regina,

Allereerst wil ik zeggen dat ik het heel rot voor je vind dat je je zo voelt.
Ik heb een beetje een zelfde ervaring.
Ik heb ook fysiotherapie gehad voor mijn vastzittende rugspieren. Dat heeft een tijd geholpen maar nu zijn de klachten weer terug gekomen.
Misschien is HyperVen iets voor je?
Ik heb er zelf geen ervaring mee maar denk er ook over na het op zijn minst te proberen.

Sterkte en weet dat je niet alleen bent.

Gr,
Esmeralda
douwe
Re: Vraag voor iedereen
02 March 2005 21:53
hallo regina
ik heb ook al een jaar last van mijn rug,soms tussen mijn schouderbladen en vaak ook in mijn onderrug.ik dacht vorig jaar eerst dat ik de ziekte met de k had(ik kan het woord niet uitspreken,daar ik de laatste 3jaar veel familie en vrienden erdoor ben kwijtgeraakt).
dus vorig jaar werd ik iedere keer benauwd,alsof ik flauw ging vallen,en een vieze smaak sliim in mijn keel kreeg.vervolgens heb ik vorig jaar van april tot september de dokter 20 keer bezocht,omdat ik weer benauwd was en last had van mijn rug,het gevoel alsof het bij mijn longen zat.de dokter kon niks ontdekken,en zij dat het stress is.vervolgens vanaf dat moment kreeg ik vage klachten,last van rug steken en spierpijn in mijn zij,spontaan overal pukkels,soms het gevoel dat je een blauwe plek op je hoofd hebt ,nek pijn,keelpijn ,opgezette klieren,last van knieen,kramp in kuiten.en op dit moment heb ik al 2weken last van mijn buik,het gevoel dat er iets in mijn buik zit,als ik me voorover buk om bijvoorbeeld mijn veters te strikken,dan is het gevoelig in mijn buik,net of het tussen mijn buikspieren en mijn vel/vet zit,en last van mijn zij en rugklachten,kortademig,opgefokt,zweterig,ik word er gek van,en het rare is dat mijn vrouw het 2,5jaar geleden ook kreeg,en dezelfde klachten die ik heb,heeft zij ook gehad maar dan een tijdje geleden,zij heeft er nu minder last van,vorig jaar woog zij 33kg,en nu weer 46kg gelukkig.ikzelf ben vorig jaar van 122kg naar 88kg afgevallen,en nu ik de laatse 4 maanden weer aan bodybuilding doe en alles wat meer acepteer ,en minder blow,want dat dee ik de laatse jaar ook veel,door de stress natuurlijk,weeg ik weer 112kg,maar ik wordt er strontziek van,elke dag weer moe ,last van je rug en je zij,en je buik,engazomaardoor,
de klachten wisselen elkaar steeds af,en het gekke is dat als ik afgeleid ben,door te sporten enz,voel ik me better,of soms voel ik een dag niks meer,
veel sterkte en groetjes douwe en jane,o ja kijk ook naar forum 6 en dan rubriek(last van mijn rug)
kelly
Re: Vraag voor iedereen
03 March 2005 12:20
Hey Regina!
Ik heb zowat net hetzelfde gehad totdat ik gestopt ben met werken.(ziekevakantie)
Op mijn werk moet ik heel precies zijn. En door dat ik een perfectioniste ben, werkte ik onder stress. Toen ik al die nare klachten kreeg, moest ik dus therapy gaan volgen om van mijn perfectionisme af te komen. Nu gaat het al wat beter!
Ik wens jou heel veel succes en sterkte toe.
Groetjes, Kelly
Jenny
Re: Vraag voor iedereen
03 March 2005 14:46
Hoi Regina.

Meid wat een ellende hè? Maar je huisarts heeft wel gelijk hoor.
Die van mij zei destijds ook zoiets en ik vond het ook veel te kort door de bocht. Maar uiteindelijk moet ik hem toch gelijk geven. Al de klachten die ik in de loop der tijd had, kreeg, overwon en overhield waren gerelateerd aan veeeeeel te hard werken en stress.
Door angst voor de verschijnselen blijf je in een cirkeltje rond draaien. Leer begrijpen wat het is waar je bang voor bent, welke verschijnselen laten je schrikken waardoor je per ongeluk je spieren verkrampt, je ademhaling van slag brengt enz.
Wellicht ben je al een tijdje aan het hyperen en is het chronisch geworden.
Probeer jezelf heel bewust en vasthoudend regelmatig te ontspannen. Doe wat aan je ademhaling. Verdiep je goed in de artikelen van deze therapie enz.
Lees over angst- en paniekaanvallen.
En zoek vooral ook eens via google informatie over "triggerpoints". (Niet te verwarren met druk- of tenderpoints!)

Succes! Jenny
Regina
Re: Vraag voor iedereen
03 March 2005 20:00
Hoi,

Bedankt allemaal voor jullie reactie, ik herken er zoveel in !!! Fijn dat jullie wilden reageren, het betekend veel voor me.
Het geeft gewoon een stukje geruststelling en voel me wat beter wetende dat ik
niet de enige ben met dit soort vage klachten.

Succes en sterkte allemaal
Gr. Regina
demi
Re: Vraag voor iedereen
15 March 2005 11:58
hallo allemaal

ik mag eigenlijk helemaal niet zeuren met mij gaat het nu goed doordat ik andere medicijnen heb gekregen had altijd een hoge hartslag nu heb ik een lage hartslag tussen de 55 en 60
nu maak ik me daar zorgen om herkent iemand dit
Maartje
Re: Vraag voor iedereen
15 March 2005 17:06
Vraagje voor Kelly:

Ik heb een beetje hetzelfde probleem als jij: door perfectionisme ga ik steeds een tandje hoger werken en daardoor (o.a.) krijg ik last van hyperventilatie. Mijn fysiotherapeute raadt mij ook aan om hier iets aan te doen. Maar ik weet niet zo goed bij wie ik daarvoor terecht kan. Hoe heb jij dat aangepakt? En bij welke hulpverlener ben je terechtgekomen?

Alvast heel erg bedankt voor je antwoord.

groetjes, MAartje

Meer weten over het HyperVen programma?