[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Paroxetine

Gepost door jolanda jehee 
jolanda jehee
Paroxetine
09 May 2005 09:18
Ik slik op advies van de huisarts nu 8 weken paroxetine.
De angst was echt niet meer te houden en ik raakte echt in een niet meer uit te houden situatie.
De angst is wel een heel stuk afgenomen alleen had ik gehoopt dat dan ook de klachten van hyperventilatie zouden afnemen. Maar de hartoverslagen, pijn op mijn borst en benauwdheid zijn nog steeds wel duidelijk aanwezig.
Is er iemand waarbij wel de klachten weggaan door deze medijnen of moet ik nog geduld hebben?

Ik doe 3 weken aan HyperVen en dat gaat wel vooruit. ik kan al bijna 30 sec langer mijn adem inhouden als bij het begin.

groetejs jolanda
linde
Re: Paroxetine
09 May 2005 09:24
Hallo Jolanda,

Bij mij zijn de hartkloppingen wel weggegaan. Zit je nu op 1 tablet?
Het kan zijn dat je tijdelijk even op bijv. 1,5 tablet moet gaan zitten (overleg huisarts), omdat je lichaam waarschijnlijk helemaal geen buffers (serotonine) meer heeft, daar ontstaat ook die erge angstklachten van. Natuurlijk ook een combinatie van hyperventilatie.
Het is bekend dat hyperventilatie zorgt voor een tekort aan serotonine (stof seroxat), dus het kip en het eiverhaal. Dus een combinatie met HyperVen is heel goed. Juist omdat je het dan in de toekomst waarschijnlijk weer kan afbouwen, omdat je lichaam het weer zelf aanpakt, door betere doorbloeding in de hersenen etc.

groetjes, succes, Linde.

jolanda jehee
Re: Paroxetine
09 May 2005 10:47
Ik zit inderdaad op 1 tablet per dag.
Ik zal het eens overleggen om op te bouwen, maar ik ben hondsberoerd geweest bij het starten met de medicijnen.
Ik denk ook dat ik nu ook nog geen wonderen mag verwachten van HyperVen en medicijnen omdat ik al behoorlijk lang chyperventilatie heb.
Onwijs bedankt voor je snelle reactie. Ik ga soms echt denken dat bij mij niks meer helpt maar ik moet gewoon wel wat meer geduld hebben en er hard aan werken.
Janne
Re: Paroxetine
09 May 2005 17:37
hoi Linde,

"Het is bekend dat hyperventilatie zorgt voor een tekort aan serotonine (stof seroxat), dus het kip en het eiverhaal. "

Dat wist ik niet.

wat is zo'n forum leerzaam en ondersteunend, voor mij valt er nu weer een stukje van de puzzel op zijn plekje.

groetjes Janne[:]grinning smiley[/:]

linde
Re: Paroxetine
10 May 2005 11:15
Hoi Janne,

Ik lees veel over bepaalde onderwerpen, bovendien heb ik zelf ervaring (7 jaar in apotheek).
Ik vind dit forum ook heel leerzaam, en het geeft je het gevoel dat je niet alleen staat.

Nog bedankt, voor je felicitatie. Ik weet het nog helemaal zeker, ik kan het me niet voorstellen, dus ik doe vandaag nog een test.
Bij mijn vorige zwangerschap was ik direkt zwak ziek en misselijk. Ik heb nu nog nergens last van.

groetjes, Linde.

linde
Re: Paroxetine
10 May 2005 11:22
Hoi Jolanda.

Het probleem met het beginnen van seroxat is, dat veel mensen, door het advies van de huisarts, te snel met een hoge dosering beginnen. Vaak kregen die mensen als ondersteuning rustgevende tabletjes erbij, puur voor de bijwerkingen (onrust, misselijkheid, juist angstig enz.)
Wat ik je zou aanraden, is om heel langzaam een dosering te verhogen. Met een kwartje per 14 dagen. Je kunt ze gewoon met een schaar doorknippen. Met afbouwen geldt hetzelde. Daardoor voorkom je bijwerkingen, en kan je lichaam langzaam zich erop instellen.

succes, en pijnig jezelf niet te lang. Als je er vanuit gaat dat dit tijdelijk is, en so what als het nietzo is. Soms maak je die stof te weinig aan (erfelijkheid, gevoeligheid, hyperventilatie enz)

groetjes, Linde.

jolanda jehee
Re: Paroxetine
10 May 2005 11:52
Hoi Linde,
Allereerst een fijne zwangerschap toegewenst en hopen dat je helemaal geen kwaaltjes krijgt. Ik heb ook 9 maanden nergens last van gehad, heerlijk hoor.

En bedankt voor je opbeurende woorden. Ik ben inderdaad gelijk begonnen met 1 tablet en begon gelijk de volgende dag al met overgeven, duizelig tot bijna flauwvallen, huilbuien en maagpijn. Dit is nu gelukkig wel over.
Er zijn ook wel dagen dat ik me beter voel. Alleen als ik die hartoverslagen voel en de druk op mijn borst komt op krijg ik weer zo'n terugslag. Ik kan het gewoon heel moeilijk accepteren dat het erbij hoort.
Ik blijf goed al jullie verhalen lezen, dat neemt al wat angst en onrust weg

Thanks allemaal.

Jo
henk
Re: Paroxetine
16 May 2005 09:36
Hallo jolanda

Ook ik gebruikte deze medicatie maar ben er nu vanaf ook ik heb het heel rustig afgebouwd ,3 maanden heb ik er over gedaan om geen terug val te krijgen echter kun je wel groote trek krijgen in ijs, chokolade ,kip , enz enz dit klopt ook wel want daar zit de zelfde stof in of de stoffen die serotinine aan maakt .

sterkte en groetjes Henk
agatha
Re: Paroxetine
29 June 2005 16:47
hallo...
ik ben nieuw hier en zit met tranen in de ogen alles te lezen...
ik wilde jullie laten weten dat ik sinds 1996 last heb van hyperventilatie aanvallen (paniek)en dat ik tot 1999 niet ervoor kreeg te jong vond de arts mij toen...en met ademhalling zou alles goed kommen.totdat ik in 1999 beviel van een mooie en gezonde dochter [:]grinning smiley[/:]helaas raakte ik in een post natale depresie ook kwam de hyperventilatie daardoor terug in erge mate....zo bang was ik dat ik de ambulange belde...[:]sad smiley(([/:]maar...
ik heb toen ook seroxat gehad 20 mg...(paroxetine)eerst 3 weken elke dag een en na 3 weken een en een half...het duurde best lang voordat het werkte....
en nu het domste wat ik ooit heb gedaan ...het ging jaren lang goed....en nu besloot ik 3 maanden geleden wel buiten die zooi te kunnen...dus ik slikte ze aleen in als ik eng werd
[:]confused smiley[/:]erg domme reactie van mij dit te denken .....ik nu mij paniekaanvallen in overmaat terug en ben erg down...dus ik zou willen zeggen laat je in vredes naam goed adviseren!ze helpen echt wel maar je moet ze de tijd gunnen.
het is een rot middel als je er van af wil....en ik zo nu zie(en nu ben erg down)kom ik er al nooit meer vanaf.....maar zolang ze me helpen?om maar niet die enge dingen te voelen
vindt ik het best maar nu moet ik dus weer hellemaal opnieuw wenen aan de seroxat dom he>?
maar fijne zwangerschap gewenstsmiling smiley
groetjes agatha

Meer weten over het HyperVen programma?