[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Snakkend naar adem

Gepost door DE BRUEKER Patricia 
DE BRUEKER Patricia
Snakkend naar adem
13 May 2005 14:21
Hallo,

Gisteravond heel slechte avond gehad, ben van de trein gekomen en het begon weer, dezelfde miserie, ademen, ademen en niet geraken tot waar je moet geraken, héél héél lastig, hartkloppigen, hevige polsslag, een toegestropte keel, "iets" wat ik moeilijk kan uitleggen, een vibrerend gevoel met trillingen op men borstkas, ik weet het zelf niet wat het is maar het is héél akelig, en denk precies dat ik iets ga krijgen, ik word zeer bang dan, en heb uiteindelijk omdat het niet overging een halve Lexotan ingenomen, dan begon het weer wat te beteren maar ik weet van mezelf dat dit geen oplossing is, maar wat doe je om je een beetje beter weer te voelen, deze morgen word ik al wakker met hartkloppingen, héél vervelend, dan word ik bang, zo de trein op , héél véél volk , snakkend weer naar adem, denkt iemand van jullie dat dit ooit zal stoppen of zal ophouden, of weet er iemand een snel hulpmiddeltje als die ademnood opkomt, als je ergens bent, in de trein, ergens waar véél volk is! Of iets dat je kan doen om weer tot rust te komen zodanig dat die hartkloppingen verdwijnen zonder medicatie in te nemen.
Graag een antwoordje toch van iemand......
HyperVen
Re: Snakkend naar adem
13 May 2005 16:59
Hallo Patricia,

Heb je de therapie met HyperVen al overwogen? Je moet hyperventilatie inderdaad structureel oplossen, want anders blijf je met dit soort situaties geconfronteerd worden. Lees de artikelen op de site [www].hyperventilatie.info goed door. Er is ook een sectie over het programma HyperVen.

Beterschap!

Rob Gravesteijn
HyperVen
Brenda
Re: Snakkend naar adem
13 May 2005 17:15
een rustige buikademing krijgen meid... dat houdt dus in veel oefenen... maar het resultaar is er dan ook!![:](Y)[/:]
Janne
Re: Snakkend naar adem
13 May 2005 21:31
hoi Patricia,

een snel middeltje is er helaas niet (dat had ik ook wel gewild), maar een echte oplossing, zonder medicijnen wel.
Ik ben ongeveer op de helft van de HyperVentherapie en het is een wereld van verschil.

Ik kon van de winter ook echt helemaal niets meer, net wat je zegt, hartkloppingen , dichte keel een soort 'broem'gevoel in je borst enz. enz.
Wat ben ik blij dat ik ben gaan HyperVennen, het is nog niet helemaal over maar ik kan al weer meer dan ik ooit had geloofd. Voelde me de afgelopen dagen eigenlijk al weer haast helemaal in orde, maar het is een therapie die je af moet maken. dus ik ga dapper door.
'gewone' ademhalingsoefeningen mochten bij mij ook niet/onvoldoende baten.
Dank zij deze therapie heb ik nu een rustige buikademhaling zonder dat ik daar op hoef te letten of moeite voor hoef te doen, het is een soort wonder.

Lees alles eens goed door en neem de stap.
Het is een pittige therapie maar aan het eind schijn je echt van alle klachten af te zijn. Als ik zie wat het me nu al heeft opgeleverd, dan ga ik daar voor.

heel veel succes en laat je niet te bang maken door alle verschijnselen .

toitoi Janne[:](Y)[/:][:]smiling smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?