[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

koffie-alcohol

Gepost door katelijne 
katelijne
koffie-alcohol
27 April 2005 12:02
Misschien een hele rare vraag, maar ik zit er enorm mee. Sinds ik hyperventilatie heb, begin ik mij elke keer heel duizelig en ijdel te voelen als ik koffie drink of alcohol drink. Daarstraks had ik nog geen halve slok champagne binnen en voelde mij helemaal wegdraaien. Vroeger had ik daar nooit last van, maar sinds mijn hyperventilatie wel. Ik heb nooit veel koffie gedronken, 2 à 3 tassen per dag, maar nu kan ik er geen enkel drinken ! Herkent iemand dit? Of denken jullie dat ik de oorzaken/'>oorzaak elders moet zoeken??
Dencha
Re: koffie-alcohol
27 April 2005 12:27
Hallo Katelijne,

Wat die koffie betreft daar zit caffeine in en voor zover ik weet is het beter dat je geen caffeine neemt als je hyperventilatie hebt.
En wat betreft die alcohol heb ik precies hetzelfde, ik denk omdat je al last hebt van hyperventilatie slaat de alcohol sneller aan denk ik. je bloed dunner en gaat sneller stromen(door de alcohol dan he).

Groetjes
Linda
Re: koffie-alcohol
27 April 2005 13:39
ja zie je wel, ik word ook kei snel zat, en dacht ook inderdaad dat het door hyperventilatie komt, en de dag erna is helemaal onwezelijk allemaal!

groetjes linda

ps ben al 2 maanden van koffie afgekickt goed he [:]smiling smiley)[/:]
Nilis
Re: koffie-alcohol
02 May 2005 22:16
hellow,

Ligt het dus wel aan die hyperventilatie.
Ik wil toch wel minderen met koffie en bier.
Maar tis wel moeilijk als je elke ochtend koffie gewend bent, en elk weekend een paar(of wat meer) pilsjes.
Dencha
Re: koffie-alcohol
02 May 2005 23:40
Hoi Nilis,
Ja vertel mij wat, ik dronk in het aardig wat weg
Kheb nu een jaar niet gedronken tot koninginnedag. Toen had ik wel weer eens zin in een wijntje. Nou mijn ogen stonden meteen weer scheel haha. Eigenlijk hebben wij helemaal geen alcohol nodig wij zijn elke dag al dronken. Jammer dat je alleen de negatieve aspecten ervan hebt en niet de melige buien.

Groetjes
Dencha
Re: koffie-alcohol
02 May 2005 23:41
Hoi Lindag,

Goed dat je al 2 mnd geen koffie meer drinkt, ik lust gelukkig geen koffie, hoef ik er ook niet van af te kicken. Chocola daarentegen, kan ik nie vanaf blijven.

Groetjes
Linda
Re: koffie-alcohol
03 May 2005 11:33
nee chocola lukt mij ook niet, was zondag jarig ik moest en zou een chocolade taart hebben haha, maar ga het vanaf vandaag proberen.. gewoon 1 keer in de week mezelf verwennen met chocola en de rest het niet pakken.. hoe moeilijk dit ook is. Ik werk met oude mensen dus ik dronk hele dag door koffie, dat is het hoogtepunt van die mensen dus haha was ook ontzettend moeilijk.

Maar ik heb inderdaad ook het gevoel dat ik altijd zat ben, val kei vaak op de grond..

we kunnen het wel hoor, uiteindelijk dan [:]grinning smiley[/:]

succes allemaal

kussies linda
Agda
Re: koffie-alcohol
04 May 2005 14:13
Hoi Katelijne,

Bedankt voor het onder de aandacht brengen van dit onderwerp.
Ik heb al jaren chronische hyperventilatie en nog nooit gedacht dat het drinken van alcohol daarmee in verband stond, ook ik word soms al dizzy van een half glas wijn en ik dacht dat ik er allergisch voor was....
Vreemd dat alle genotmiddelen niet goed voor ons zijn, koffie, alcohol en chocolade zijn toch alleen gemaakt voor het genot, nou ik word er alleen maar gestresst van...
Ik vraag me af of wij, wanneer we ons HyperVen diploma hebben gehaald, weer aan de koffie, chocolade en drank kunnen gaan of dat we het gewoon beter helemaal kunnen laten liggen?

Groetn, Agda

katelijne
Re: koffie-alcohol
04 May 2005 14:28
Hey Agda, dat is ook nog zo een vraag. Als je hyperventilatie-vrij bent, of je opnieuw al die dingen mag eten en drinken?
Maar ik vraag mij toch voorlopig nog af of het echt zo een effect heeft. Alcohol gaat echt niet, daar kan ik nog inkomen. Veel koffie ook niet, ik drink nu 1 tas per dag 's morgens. Chocola eet ik ook niet meer elke dag. Maar als ik nu enkele weken van al dit lekkers af blijf, ga ik dan echt een verschil in mijn hyperventilatie-klachten merken? Ik kan dat toch moeilijk begrijpen, omdat ik geen overmatig gebruik heb van al dit lekkers.
Dencha
Re: koffie-alcohol
04 May 2005 16:03
Hoi Agda en Katelijne,

Ik denk niet zozeer dat hyperventilatie veroorzaken/'>oorzaakt wordt door alcohol maar dat je reactie op alcohol sneller is. Want duizeligheid en lichte benen krijg je soieso wel van alcohol alleen nu wat sneller.

En als ik mijn diploma heb dan ga ik zeker weer 'genotsmiddelen'gebruiken, haha.

Groetjes
Nilis
Re: koffie-alcohol
05 May 2005 05:08
Waar kan je dat hyperventilatie diploma kopen??
Krijg je dat bij een pak wasmiddel zoals veel mensen denken.
Was het maat zo makkelijk.
x
Nilis
Dencha
Re: koffie-alcohol
05 May 2005 12:24
Hoi Nilis,

Je moet idd veel moeite doen om zo'n diploma te mogen ontvangen, kopen gaat helaas niet.
Ik zie het wel positief en daar gaat het om toch?

Groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?