[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

wie herkent dit?

Gepost door monique 
monique
wie herkent dit?
11 June 2005 01:07
hallo allemaal ik had een vraagje of iemand dit herkent ?Ik loop n.l. nu al een tijdje bij de dokter omdat ik last heb op me maag teminste dat denk ik maagfoto gemaakt ,echo gemaakt diverse medicijnen gehad het is heel raar het is net of er steeds lucht in me slokdarm zit ik blijf boeren of ik nou eet of niet of drink maakt niet uit is heel raar en soms lijkt het als ik hoest dat het minder is soms denk ik zal ik dna weer fout ademen want ben een hyperventilatie typje Ik heb het ook zo benauwd en zit dna maar te zuchten..Je word er oz moe van wie herkent dit??groetjes monique[:]sad smiley[/:]
Esmeralda
Re: wie herkent dit?
11 June 2005 09:17
Dag Monique,

Ik heb zelf ook maagklachten. Bij mij varieren de klachten; maagpijn, druk achter het borstbeen, pijn op mijn rug en het gevoel dat er ergens lucht blijft vast zitten.
Inmiddels weet ik dat het komt door maagzuur. Ik heb van de huisarts medicijnen gekregen die heel goed werken, Omeprazol.
Misschien kan je het eens aan je huisarts voorleggen.

Succes!

Esmeralda
Mauricre
Re: wie herkent dit?
11 June 2005 15:56
JA ik herken DIT!!! ik eeuh heb dan ook last van de snelle stoelgang (om het maar netjes te zeggen).

Dokter geweest en woensdag krijg ik de uitslag van de kweek. Zal wel goed zijn maar voor de zekerheid (alles voor de zekerheid de laatste tijd)
Janne
Re: wie herkent dit?
11 June 2005 17:32
hoi maurice,

ik heb destijds medicijnen gekregen voor die 'snelle stoelgang'. Nou was het bij mij wel heel erg hoor, ik heb die medicijnen ook van een internist gekregen (na inwendig onderzoek waar niets gevonden was) maar het hielp gesmeerd.
Ik moest een doos leegeten en dan zou de boel tot rust komen. Dat is ook gebeurt, nog jaren een doos voor reserve in de medicijn kast gehad voor als het weer mis zou gaan.

het heette duspatal.

succes Janne[:](Y)[/:]

monique
Re: wie herkent dit?
11 June 2005 19:05
hoi Esmeralda
ja ik heb geloof ik ook die pillen heet esomeprazol zijn grote roze pillen ik ben er nu de 5e dag mee bezig 1 per dag zullen ze nu gaan werken pff :-)En bedankt voor je reaktie trouwens...bedoel je kan overal wel hyperventilatie de schuld van geven maar is het denk ik niet altijd..groetjes Monique

En Esmeralda nog 1 vraagje heb jij je eetgedrag aangepast?
Esmeralda
Re: wie herkent dit?
12 June 2005 11:49
Dag Monique,

Ik heb Omeprazol tabletten, volgens mij zitten die in dezelfde lijn als jouw medicijnen.
Toen ik er nog heel veel last van had heb ik een tijdje mijn eetgewoontes aangepast. Ik gebruikte geen koffie, alcohol, sambal en niet al te veel vet. Ook at ik na 8 uur s'avonds niks meer. Wel wat yogurt of vla maar geen vast voedsel. Dat heeft bij mij de klachten verminderd.
Ik begrijp dat je pas bent begonnen met je medicijnen. Bij mij gingen ze pas na 4 weken echt helpen. In die eerste 4 weken werden mijn klachten zelfs nog wat erger, dus maak je niet ongerust als dat gebeurt (dat was ik namelijk wel heel erg). Vraag het anders ook aan je huisarts als dat gebeurt.
Na 6 weken Omeprazol geslikt te hebben ging uitstekend. Na 3 weken zonder pillen begonnen de klachten weer en dus ben ik nu weer een week bezig met de pillen. Ik moet nog 1 week en ik heb een voorraad gekregen zodat ik ze kan gebruiken wanneer het nodig is.
Lastig allemaal hè? Ik heb veel informatie en tips kunnen vinden op de Maag Lever en Darm stichting pagina: www.mdls.nl Daar staan allerlei aandoeningen waaronder zuurbranden en de verschillende oorzaken daarvan. Ook staan er tips. Misschien heb jij er ook wat aan.

Gr,
Esmeralda
monique
Re: wie herkent dit?
12 June 2005 19:47
Hoi Esmeralda
Ja ik denk ook dta die medicijnene hetzelfde zijn moet morgen de dokter bellen over d euitslag van me bloed ivm maagzweer maar merk ook als ik stress heb ,is het erger en dan loop ik maarheel diep te ademen waardoor je weer hyperventilatie krijgt en dna is de cirkel weer rond lekker worden he ouder worden haha maar ja ik hou me aan jou vast en probeer niet in paniek te raken als het niet 1,2,3, weg gaat groetjes en je hoort het wel hoe het afloopt....
groetjes Mo[:]grinning smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?