[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

te veel zuurstof in het bloed ??

Gepost door jose 
jose
te veel zuurstof in het bloed ??
21 June 2005 10:43
Hallo allemaal,

Ik heb vorige week een slagaderlijkeprik gehad. De co2 waarde was normaal maar wat wel op viel dat er te veel zuurstof in het bloed zat...
Wat kan dat zeggen over hyperventilatie want ze zeiden er niet veel over ik moest wachten op het onder zoek van de arts.

groeten.
jose
thijs
Re: te veel zuurstof in het bloed ??
21 June 2005 22:56
hoi jose bij mij hetzelfde ik ben benieuwd naar een deskundig antwoord
HyperVen
Re: te veel zuurstof in het bloed ??
22 June 2005 17:59
Hallo Jose en Thijs,

Als de kooldioxidewaarde normaal was (wel even bevestiging afwachten van de arts![:]![/:]), is er geen sprake van (chronische) hyperventilatie. Een te hoog zuurstofgehalte kan meestal verklaard worden doordat je tijdens de test iets hyperventileerde (het bloed werd zuurstofrijk gemaakt) door de anticipatie op de uitslag op de test. Een normale lichamelijke reactie. Er van uit gaande dat jullie wel de klachten van chronische hyperventilatie voelen, is dan natuurlijk de vraag wat dan de oorzaken/'>oorzaak van jullie klachten is?? Dat kan een aantal oorzaken hebben, waaronder stress... Ook een mitralisklepprolaps (lichte en ongevaarlijke hartafwijking) zou een mogelijke oorzaken/'>oorzaak kunnen zijn. Deze site kan jullie echter weinig verder helpen met deze problemen als chronische hyperventilatie al medisch is uitgesloten.

Veel beterschap en leg je probleem bij jouw arts neer en dring aan op adequaat onderzoek!

Rob Gravesteijn
HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?