[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

automatische piloot

Gepost door Nilis 
Nilis
automatische piloot
21 June 2005 11:04
Hoi,

Heb nou echt al wat jaren last van chronische hyperventilatie, had altijd het meeste last van het in een droom leven en angst voor m'n hart, ik hartfilmpje laten maken, alles ok, dus toen werd ik weer bang voor een hersentumor, omdat ik vaak zo'n raar gevoel in m'n hoofd had.
Ben een tijd geleden begonnen met HyperVen. Ik weet niet of het daar aan ligt maar m'n angsten zijn bijna weg, heel raar allemaal, heb niet meer van die overdreven angsten. Maar daarintegen zijn die gevoelens van in een droom leven alleen maar erger geworden. Niks interesseerd me meer eigelijk, dus ik ben maar even met HyperVen gestopt. Het lijkt wel of dat me ook niet interesseerd. Herkent iemand dit?? is dat normaal?
Ik maak me er wel zorgen over, maar anders dan een paar maanden geleden.
bedankt ,
Nilis
Janne
Re: automatische piloot
25 June 2005 13:06
hoi nilis,

ja ik herken dat wel, ik ben een paar weken gestopt met HyperVennen en kwam weer veel meer 'op de wereld' zeg maar.

Ik denk dat we dat gevoel krijgen omdat je door het hyperveennen het evenwicht a.h.w. de andere kant doordrukken. Hoe gaat het nu met je ? nu je een paar dagen gestopt ben.

Janne[:]smiling smiley[/:]
Nilis
Re: automatische piloot
26 June 2005 14:43
Hoi Janne, voel me nog steeds erg afwezig.
Kan misschien ook wel komen doordat de andere klachten sterk zijn afgenomen, en deze niet. Dat ik me er meer op ga concentreren.
En da was bij mij ook altijd het probleem, ook toen met da hart gedoe, als ik iets voelde ging ik mezelf er onbewust op focussen, dus dan ging het weer fout.
Ben jij nou helemaal van die 'afwezigheid' af?
Bedankt voor je reaktie!
Nilis
kim
Re: automatische piloot
28 June 2005 14:18
hey,

Ik denk ook: als je je beter in je vel voelt, fixeer je je gewoon veel minder op alle klachten... al zullen ze er misschien wel zijn, ze brengen je dan minder van je stuk. 't Is niet simpel he, om je er NIET op te focussen. 't is als: denk niet aan een roze olifant, denk niet aan een roze olifant... en je wéét dat je het erger maakt als je piekert, maar je hebt er geen controle over, dus doe je nog meer moeite om alles te bannen, wat nog meer energie kost...

Nuja, die afwezigheid, dat kan ik maar al te goed. Heb zelf twee periodes gehad dat ik er enorm onder gebukt ging, al is dat een verkeerd woord, 't leek of ik er gewoon niet meer "bij" was. Toeval wil dat ik er ook weer terug last van krijg, 'k mag er niet aan denken dat het weer zo erg wordt als vroeger... ach, erbij pakken en doorgaan zeker?? Ben zelf iets langer dan een week gestopt met HyperVen, ik modder maar wat aan, heb ik de indruk... we zullen wel zien. Bij mij komen er ook telkens andere symptomen opzetten, het wisselt elkaar gewoon af, dus denk ik maar: dit zal ook wel weer voorbijgaan??

bàààààlen doe ik, zoals jullie nederlanders het zeggen!
Maar we komen er wèl! succes aan ons allemaal!

kim
Nilis
Re: automatische piloot
28 June 2005 15:58
Helloos,

Zow ben vandaag toch een partij afwezig, voel me echt brak, net alsof ik gisteravond naar de kroeg ben geweest, terwijl ik da nie gedaan heb. Het zal misschien ook wel een beetje aant weekend liggen, veel drinken weinig slapen enz. en de rest vandeweek is het weer herstellen, aant eind vandeweek voel ik me opzich redelijk, maar dan komt het weekend weer he. Toch wat biertjes drinken(vaak teveel). Ik denk dat ik komend weekend een keer thuis blijf, ff kijken hoe ik me volgende week voel op dinsdag. Heeft iemand vanjullie hier ook last van, van da brakke gevoel?
Moe wordt ik ervan!!
bahbahbah
Nilis
kim
Re: automatische piloot
28 June 2005 17:19
Ik ook hoor! Ben jij niet degene die eens heeft geschreven dat die dacht niet meer tegen alcohol te kunnen? De laatste tijd heb ik de indruk dat alcohol de symptomen nog versterkt. 's anderendaags lijkt het of er stukjes hersen uit mijn hersenpan vliegen, zo ijl is het... en duizelen! en m'n ogen lijken dol te draaien, [:]confused smiley?[/:] zo dus, ook al drink ik helemaal niet veel... oh en dan zo misselijk nog, en van de wereld... bweikes.

Als ik jou was, zou ik het weggaan niet laten... misschien wel is voor een keertje maar niet langer ofzo, zeker als je ervan kan genieten en ontspannen, we laten de hyperventilatie ons al zo vaak leiden... Test het weggaan eens zonder drank misschien? Is het één het ander waard?
Nilis
Re: automatische piloot
29 June 2005 10:38
Ja dat was ik inderdaad,
Je hebt gelijk, hyperventilatie leidt ons leven al genoeg, ik ga gewoon opstap vant weekend, alleen zal het biertje laten staan.
Bedankt voor je reaktie,
Nilis
Janne
Re: automatische piloot
29 June 2005 10:39
wijze woorden kim,

maar niet voor iedereen even gemakkelijk.
overigens Nilis, ik ben weer begonnen met oefenen en voila, de score stijgt weer wat en de gevoelens van er niet meer echt bij zijn ook. Het is dus ook een bijverschijnsel van het oefenen.

Hoeveel weken heb jij al geoefend?

Janne[:]smiling smiley[/:]
Nilis
Re: automatische piloot
29 June 2005 23:11
Ik heb ongeveer anderhalve maand geHyperVend.
Ben nou ongeveer anderhalve week gestopt ofzo.
Denk dat ik toch maar weer ga beginnen met de therapie.
Het is tijd dat het afgelopen is met die kl*te hyperventilatie!
We zullen maar zo zeggen, over een jaartje zijn we weer als vanouds, gewoon een normaal lekker leventje zonder hyperventilatie.
We komen er wel.
Succes ermee he!
Gegroet Nilis
[:](Y)[/:][:](Y)[/:][:](Y)[/:]

Janne
Re: automatische piloot
30 June 2005 10:36
ok nilis,

thats the spirit

[:](Y)[/:]
Janne

kim
Re: automatische piloot
04 July 2005 12:11
En hoe is't Nilis? Brak?
Nilis
Re: automatische piloot
06 July 2005 01:30
Haha,
Het is me eigelijk stiekem niet gelukt nuchter te blijven het afgelopen weekend.
Tja er was kermis bij ons in Best.
Heb me weereens gruwelijk misdragen, heerlijk!!
Was wel brak vandaag, maar da vind ik ook nie gek!
Maar nou komen de rustige tijden er weer aan, over 4 weken naar turkije dus, ff rustig met de portomonee doen.
We proberen het gewoon volgende week weer, haha
Nilis
kim
Re: automatische piloot
06 July 2005 11:14
haha, stom he

Welja, ik ben van't weekend naar rockwerchter geweest en me donderdagavond een beetje mispakt aan de drank (en dus echt niet zo overdreven), met als resultaat tot zondagavond ziekelijk rondgelopen, en de dip die ik vorige week had, zien uitgroeien tot iets immens!! Nuja, we komen er ook wel weer door.
'k Ben trouwens ook naar turkije geweest een tweetal maanden geleden: als het voor jou hetzelfde doet als voor mij, ben je daarna voor een hele tijd opgeladen! fantastisch!

Veel succes nog in ieder geval!
kim

Meer weten over het HyperVen programma?