[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

doodsbang....elke dag

Gepost door agatha 
agatha
doodsbang....elke dag
29 June 2005 17:00
hallo allemaal.
ik ben hier nieuw mij naam is agatha ik ben moeder van een dochter (5 bijna 6)en zelf ben ik 27 ik heb sinds 1996 last van hyperventilatie(paniek)met fobie voor naar buiten de gaan(pleinvrees)ik heb er toen er tijd niks voor gehad,ja adenhalling oefeningen...vantui de buik ademen...echt medicatie vonden ze me toen te jong voor...met he gevolg dat ik bijna elke dag een aanval had : rillen,hartklopingen,nekpijn,pijn linkerarm,zweten,stijfheid...misselijk
dan belde ik in blinde paniek mijn ouders en zei dat ik zeer waarschijnelijk het zelfde als papa had...een hartaanval die kwamen dan thuis en belde ook in blinde paniek de ambulange..dat was dus echt vreselijk....wat je denkt ik mankeer heel wat!nee kreeg ik te horen u bent kern gezond!u heeft aleen maar verkeerd geademt![:]moody smiley[/:]COME AGAIN?verkeerd geademt?ik adem prima!
tot in 1999 aan de geboorte van mijn dochtertje is weer bergafwaarts gegaan ik raakte in een post natale depresie en kreeg seroxat en gezinshulp...ik was bang aleen thuis te zijn,naar buiten te gaan(stel je voor je krijg weer een aanval...)na 3 maanden begon ik verbetering te voelen en sindsdien heb ik tot aan 3 weken geleden nergens last van gehad ik ging uit aleen,bleef aleen thuis,deed alles lekker met mijn dochter,en omdat het zo goed ging besloot ik dat ik wel op eigen houtjezonder de seroxat kon,en besloot het aleen in te nemen waneer ik eng zou worden...[:]confused smiley?[/:]hele domme keuze geweest!ik heb nu als straf voor mij domme aktie paniekaanvallen in erge mate en ben ik weer bang aleen thuis weer bang om naar buiten te gaan ...ik word echt gek...de arts zegt dat mij lichaam opnieuw moet wenen aan de medicijnen ook slik ik nu oxazepam om rustig van te blijfen...ik ben echt doodsbang en heb er echt een hard hoofd in dat het dit keer ook weer goed komt...want hoe doen jullie dat?ik voel me zo schuldig tegenover mij gezin vooral tegen mijn kind...die zit haar mama [:]sad smiley(([/:]op bed dat ze het niet meer wil allemaal.....potverdorrie ik doe echt me best....hoe lossen julie dit op?
groetjes agatha

jolanda jehee
Re: doodsbang....elke dag
30 June 2005 10:46
Hé Agatha,
Nou, als eerste welkom bij de club. Balen voor je dat je erbij hoort maar je kunt hier wel heel veel herkenning vinden.

Mijn dochtertje is ook net 6 geworden en ik heb haar uitgelegd dat mama soms verkeerd ademhaalt en dat ze dan een beetje ziek wordt, en dat het zeker niet aan haar ligt als mama dan moet huilen of een boos wordt.
Leg het haar en je gezin wel uit.

Probeer ook de therapie met HyperVen. Het helpt echt en je hebt iets om je aan vast te houden en eraan te werken.

En stel gerust al je vragen en gooi alles eruit hier op het forum.
Dat helpt mij zeker ook.


Beterschap en liefs Jo.
Hester
Re: doodsbang....elke dag
30 June 2005 12:03
Hallo Agatha,

Als ik het goed begrijp ben je nu toch opnieuw begonnen met seroxat, maar dat duurt natuurlijk weer even een paar weken voordat dat goed werkt. Ik ben zelf nu al een paar jaar van de seroxat af en toen ik ermee stopte kwamen de klachten tijdelijk ook heel hevig terug. Maar ik ben nu zo blij dat ik van de pillen af ben tenzij je in een situatie zit waarin het gewoon moet en niet anders kan.

Overweeg zeker om de therapie met HyperVen te gaan doen, omdat je hiermee werkt aan de fysieke oorzaken/'>oorzaak van je hyperventilatie, angst en paniekklachten. Ik heb ook een flinke angststoornis ontwikkeld, maar er is echt een oplossing, alleen moeten we vaak heel lang zoeken naar de goede strategie.

En Agaath, het heeft echt niets te maken met dat je niet wilt, maar dat je gewoon niet kan. En daarom zijn schuldgevoelens niet op zijn plaats, maar wel heel begrijpelijk omdat we ons meestal ook verantwoordelijk voelen! En omdat artsen ons ook meestal vertellen dat het allemaal psychisch is ga je je ook schuldig voelen dat het aan jezelf ligt en dat je wel iets heel erg fout doet!

Sterkte, Hester
agatha
Re: doodsbang....elke dag
02 July 2005 15:26
[:]smiling smiley[/:]dank je wel voor jullie reacties.
ik heb gisteren weer een hevige aanval gehad ik stond bij de supermarkt al benauwd erin en ja dan lijkt het onkeerbaar helaas!
al trillend en duizelig ben ik naar huis gelopen eenmaal thuis was ik moeilijk tot rust te krijgen die angst he?die is echt vreselijk.
ik krijg nu de 13de een huisbezoek van de gespecialiseerde gezinshulp die gaat mij begelijden om er van af te kommen.
dus ik hoop dat dit lukt.
anders weet ik ook niet meer.
ik rook niet meer,drink geen cola,geen koffie wat dat schijnt het op te wekken zeggen ze dus ja moeilijk allemaal een zoektocht echt waar.
ik wens iedereen hier veel steun en begrip en nogmaals dank voor jullie reacties
groetjes agatha
monique
Re: doodsbang....elke dag
02 July 2005 17:21
Hoi Agaat

Ik heb zo zitten lezen en weet je meid we zitten hier allemaal in hetzelfde schuitje pff wat een feest he.Ik heb gister weer op aanraden van andere bach bloesem remedie druppels gekocht moet helpen heet resque en moet tegen een angst aanval helpen.Ik hoop voor jou dat het snel weer gaat met je want het is en blijft een ramp,ik weet het ook en elke keer denk ik nou ik laat me niet kisten maarsteeds gebeurt er weer iets en de angst en paniek slaat toe,het enige wat ik je kan zeggen is heel veel sterkte en meid je ben het niet alleen ik hoop dat ,dat je iets troost geeft dikke knufffffffffff[:]smiling smiley[/:]
Jolanda
Re: doodsbang....elke dag
04 July 2005 10:33
Dag dames,

Zijn jullie al aan het HyperVennen?
De verhalen van mensen die het gedaan hebben zijn nl erg bemoedigend!
Ik leed vanaf mijn 17 aan hyperventilatie (nu 45) en na 4 maanden HyperVennen voel ik me ontspannener als ooit tevoren...Dus: probeer het! is mijn tip van de dag...

groetjes, Jolanda

jolanda jehee
Re: doodsbang....elke dag
04 July 2005 12:22
Ik ben al bijna 3 maanden aan het HyperVennen en het gaat inderdaad beter al heb ik het niet standaard 2x per dag gedaan.
Zeker meer ontspannen.

Jo

Meer weten over het HyperVen programma?