[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ik word weer gek van mezelf

Gepost door monique 
monique
ik word weer gek van mezelf
01 July 2005 16:04
Hallo allemaal

Jeetje zeg ik word weer gek van mezelf de laatste tijd ik heb al 14 jaar hyperventilatie en had eigenlijk de laatste tijd het wel onder controle teminste acc het en wist bij een hevige aanval me ademhaling goed te herstellen.Maar nu sinds een paar weken word ik er weer zo gek van heb het benauwd pijn op me borst en op me rug tuusen me schouderbladen ,diep ademen,zuchten,en heel erg nerveus of ik nou thuis ben of in me auto of waardan ook heb het idee dat ik continu fout adem.Hoe kan het nou dta ik me nu weer zo walgelijk voel en dat deze klachten dus totaal anders zijn als die ik voorheen had..
Wie herkent dit en zal het weer goed komen...[:]sad smiley[/:]
Louise
Re: ik word weer gek van mezelf
01 July 2005 23:56
Hoi Monique

Ik heb al zo'n 9 jaar chronische hyperventilatie. Ik krijg ook vaak klachten en dan snap ik echt niet waar het vandaan komt, maar als ik dan op mijn ademhaling ga letten merk ik dat dat helemaal fout zit. Ik herken die pijn ook, ook het diepe ademen en zuchten. Ontzettend vervelend! Ik ben er een hele tijd vanaf geweest maar een jaar terug kreeg ik weer erge last, ook hartoverslagen (die had ik daarvoor nooit gehad). Vond het heel eng. Ik krijg ook steeds hyperventilatie in verschillende vormen. Heel gek is dat. De laatste tijd heb ik soms dat ik iets wil zeggen, en dat mijn stem even stokt, en dan doet mijn hart ook raar, alsof die niet hard genoeg klopt, geen idee of dat ook door de hyperventilatie komt.. herken je dat toevallig ook?

Ik geloof echt dat het goed kan komen. Ik was bang voor van alles en nog wat en nu durf ik zelfs weer in het vliegtuig zonder last van hyperventilatie te hebben. Dat was vorig jaar ondenkbaar geweest. Ik hoop dat je je gauw weer beter voelt. Wens je heel veel sterkte!
monique
Re: ik word weer gek van mezelf
02 July 2005 00:45
Hoi Louise

Bedankt voor je antwoord,en ja dat stokken van mijn stem heb ik ook wel is,En verder hoop ik dat ik me eerdaags weer zo mag voelen als dta ik me een half jaargeleden voelde.Toen kon ik alles aan mischien is het tijdelijk,ik merk ook altijd tegen de tijd dat het vrouwenprobleempje komt dat ik erger hyper en gevoeliger ben heb jij dat ook?Sterkte met alles he en bedankt..[:]grinning smiley[/:]
Louise
Re: ik word weer gek van mezelf
03 July 2005 19:15
Ja, inderdaad, dan heb ik het ook vaak erger. Dan ben je sowieso al gevoeliger en dat weet dan kan de hyperventilatie makkelijk toeslaan. Ik heb trouwens een tijdje bij een fysiotherapeut/ostheopaat gelopen, dat heeft me echt heel erg geholpen. Ik merkte gewoon elke week verbetering. Het schijnt namelijk dat hyperventilatie bij sommige mensen te maken kan hebben met een bepaalde spier in de nek. Ik had zelf ook vaak last van die ene plek in mijn nek waar hij me behandelde. Hij heeft daar spanning weggehaald waardoor de spanning in mijn middenrif ook minder werd. heel apart. Misschien heb je daar ook iets aan... Succes ermee!
monique
Re: ik word weer gek van mezelf
04 July 2005 18:47
Hoi Louise

Dank je voor de tip en ik zal het over wegen want ik loop al voor me rug bij fysio dus mischien kan ik is een balletje opgooien,en ik denk dat het bij mij ook te maken heb dat ik fout adem omdat er uit maagfoto bleek dat ik een breuk heb in me middenrif..Jippie ook dat nog,de ène heb niks en de ander heb alles haha laten we er maar om lachuh vind je niet ,al lukt dat niet altijd pfffffffffff groetjes Monique[:]smiling smiley)[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?