[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

emotie en terugval

Gepost door karin 
karin
emotie en terugval
17 April 2005 13:35
Ik doe een kleine 4 wkn het programma. De eerste week steeg ik van 45 naar 70 en bleef vervolgens rond dat gemiddelde hangen. Een paar dagen geleden werd ik kwaad om iets, extreem kwaad voor mijn doen. Hoewel ik besefte dat het maar om iets kleins ging, duurde het wel tot de volgende dag voor ik dat gevoel van me af kon zetten. Het is net of mijn emoties extremer worden. Gevolg is wel dat ik terug ben op score 50 en het adem inhouden totaal niet meer lukt. Ga natuurlijk wel door, maar jongens wat iritant.

Dencha
Re: emotie en terugval
17 April 2005 19:28
Hallo Karin,

Ik ken deze reactie wel. Ik heb ook door dat ik om kleine dingetjes kwaad word. En ik ben nu 1 1/2 mnd bezig en hang nu al een tijdje op 72 sec. Het ligt eraan hoe ik me voel maar dat rotgevoel kan soms wel 2 dagen duren. Ik denk niet dat het aan HyperVen ligt maar aan de hyperventilatie zelf. Soms word je er gewoon verdrietig van en dan kun je niks hebben.

Groetjes
Jolanda
Re: emotie en terugval
18 April 2005 16:00
Hoi Karin,

Wel interessant wat je schrijft want er wordt beweerd dat je van opgekropte woede hyperventilatie kan krijgen...

Ik denk dat er veel woede in je zit en dat het nu door een kleinigheidje omhoog komt, gefeliciteerd, neem een tennisracket en sla het van je af want alle woede die je kwijt bent ben je kwijt...

Je zou denken dat je jezelf eerst moet onderzoeken, dan leren hoe je met je boosheid om moet gaan en dat daarna je ademhaling weer beter wordt en het hyperventilatie overgaat.
Het lijkt alsof er door het HyperVen programma de zaken omgedraaid worden, je ademt anders en daardoor komt er ruimte om de oorzaken aan te pakken.

Ik ben nu ong. 11 weken bezig en merk dat mijn houding veranderd.
Mijn schouders gaan meer naar achteren hangen en dat voelt heel ontspannen.
je zou denken dat je oefeningen moet doen om de schouders te laten zakken en dat dan daarna de ademhaling veranderd... maar nee het is het HyperVen programma!
heel apart en heel prettig.

veel succes met het oefenen,
Jolanda

Janne
Re: emotie en terugval
18 April 2005 16:55
want er wordt beweerd dat je van opgekropte woede hyperventilatie kan krijgen...

wauw, dat herken ik , hoewel ik niet merk dat het er nu nog uitkomt.

wel dat mijn houding beter is geworden (slappe schouders) en dat mijn ademhaling in mijn buik is 'gestort'

lang leve HyperVen

[:]grinning smiley[/:][:]grinning smiley[/:][:]grinning smiley[/:]Janne

karin
Re: emotie en terugval
18 April 2005 23:50
janne en jolanda grappig dat jullie allebei over die schouders beginnen want dat is wel heel typerend voor of ik goed in mijn vel zit. Er zijn dagen dat ik gek wordt van die afzakkende bh/bandjes. Dit is voor mij het sein dat ik dat ik er weer aan moet werken. Dat van die woede, ik was eigenlijk het meest verbaasd dat ik het zo moeilijk van me af kon zetten terwijl ik anders problemen altijd redelijk makkelijk van me af laat glijden. Ik zie dat alleen maar als negatieve energie en daar heb ik geen trek in. Heerlijk trouwens zo´n diepe buikademhaling. Daar alleen al om ga ik braaf naar de yoga. Ik zie uit naar de tijd dat dit eens een aantal dagen spontaan gaat, ipv de ene dag goed [:]smiling smiley[/:], de andere dag bud[:]sad smiley([/:]

Meer weten over het HyperVen programma?