[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

herkenbaar?!

Gepost door Kitty 
herkenbaar?!
10 March 2005 18:20
hallo allemaal,

ik ben 2 en halve maand aan het HyperVennen en na een waanzinnig goede week vorige week lijkt het wel of deze week een aantal klachten terugkomen-zucht-gelukkig lees ik dat meer hier in de ervaringen dusse ik ga maar gewoon door. Volgende keer hopenlijk positiever bericht.

Nu heb ik ook wat stress thuis dus daar zou het natuurlijk van kunnen komen echter in mijn grafiek merrk ik dat niet...
Re: herkenbaar?!
13 March 2005 21:08
Hoi Kitty,

Ik ben zo'n 9 weken bezig en kan jou de hand geven. Wat valt dat dan weer tegen he als die klachten zich weer zo heftig manifesteren? Gewoon rustig doorgaan en we zien wel.

Groetjes Marlies
Re: herkenbaar?!
14 March 2005 00:03
Hoi Kitty en Marlies,

Zelfs mij overkomt dat heel af en toe nog eens.
Zoals nu. Ik heb een flinke stress-periode achter de rug en nu het rustig wordt
merk ik de weerslag daarvan. (Ik heb 7 maanden geHyperVent en ik ben nu 6 maanden gestopt)
Maar daar ben ik toch mens voor? Overal leren we van. Dus gewoon nu even gas terug. Even resetten noem ik dat. [:]smiling smiley[/:]
En verder...........als alles weer voorbij getrokken is.............genieten van alle fijne dingen.

Kom op meiden/dames jullie kunnen het en jullie krijgen steeds meer vertrouwen in je eigen lijf en eigen kunnen. Ik vind het echt toppie dat jullie de strijd zijn aangegaan en jullie gaan echt wel winnen!!!

Groetjes Ellen
Re: herkenbaar?!
14 March 2005 18:43
Hoi Ellen,

Ik ben erg benieuwd in hoeverre je weer terug valt.
Ben je weer licht in het hoofd, benauwd op de borst, versnelde hartslag etc. of voel je je alleen maar vervelend?

groeten, jolanda

Re: herkenbaar?!
14 March 2005 22:44
Hai Jolanda,

Ik heb zeg maar een hele lichte vorm van duizeligheid, gejaagdheid en een ieniemiene beetje depersonalisatie gevoel.

Maar dan moet ik er wel bij zeggen dat de reden waarom ik ging HyperVentileren nog bij mij aanwezig is, dus ik weet dat als ik deze klachten krijg ik even pas op de plaats moet maken.

Bij de meeste van ons is de reden van HyperVentileren al lang en breed verdwenen en die zullen hiervan geen last meer hebben.

Dus als ik jou was zou ik me hier geen zorgen over maken, want het gevoel om zo direct zonder hyperventilatie te leven is echt fantastisch. Je leert met jezelf om te gaan. En dat is een groot goed.

Groetjes van Ellen
Re: herkenbaar?!
15 March 2005 18:36
vanochtend: zonnetje scheen heerlijk fluitend op de fiets....daarna thuis de boel gedaan...borsato meegalmend van de dvd ...daarna vriend op visite ik sta iets te snel op voel me een beetje licht in mijn hoofd...en daar beginnen gelijk alle alarmknoppen te rinkelen...een onrustig gevoel komt over me heen en mijn hele lichaam vertrouw in niet meer!!

Gelukkig kon ik op dat moment ook nog nadenken en vroeg aan die vriend of hij even mee wilde naar het winkelcentrum daar een uurtje winkel in winkel uit en nergens last van natuurlijk. Dis ipv de middag te gaan dippen, piekeren enzo heeft mijn lichaam me weer even bewezen dat er niks mis mee is. Ik denk dat dat ook het grote probleem is bij hyperventilatie. VERTROUWEN

Ik moet gewoon mijn lichaam weer eens gaan vertrouwen maar jee, wat is dat moeilijk zeg!!
Re: herkenbaar?!
16 March 2005 20:56
Hoi Kitty,

Gek is dat he, begin je de dag zo heerlijk en dan ineens is het mis. Heb ik ook geregeld. Ik snap daar nou helemaal niks van. Als je al beroerd opstaat uit je bed, weet je dat je een moeilijk daggie tegemoet kan gaan, maar als je lekker opstaat en het gaat later op de dag mis. Gelukkig is er HyperVen, dat geeft ook wel weer een rustig gevoel, hoewel ik ook wel weer twijfel: zal HyperVen mijn chronische hyperventilatie helemaal oplossen? Heb jij dat ook wel eens?

Groetjes Marlies
Re: herkenbaar?!
17 March 2005 08:25
hoi,

ja we zitten maar raar in elkaar!! Maar goed ben er inmiddels echt van overtuigd dat het nog 10 procent klachten zijn die met de chronische hyperventilatie en stress te maken hebben en dat het verder allemaal in mijn hoofd zit. Ben nu dus druk bezig mijn gedachten te resetten oftewel steeds als ik twijfel aan mijn lichaam deze gedachte om te bouwen tot iets positiefs enne...dan besef je pas hoe het je dagelijks denken en handelen overheerst. Ik geloof wel dat de therapie helpt want ik ben al ver gekomen. Trillen op mijn benen, gapen, zuchten, boeren allemaal verleden tijd. Een raar hoofd...dat is volgens mij wat ellen zegt: het opnieuw instellen. Merk ook erg aan mijn scores wat voor dag het is een relaxte of een spannende!!

Sterkte allemaal!!

Meer weten over het HyperVen programma?