[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

1 maand bezig

Gepost door sasha 
sasha
1 maand bezig
15 April 2004 15:45
Ik ben een maand bezig en zal voor iedereen die dat interesseert aangeven hoe het mij vergaan is. Ik begon rond de 51, en schommel nu tussen 70 en 62 (vandaag). Niet zo geweldige score dus, als ik vergelijk met anderen, maar ik voel me wel beter! Dat komt denk ik ook omdat ik de Rebio symptoombestrijding erbij doen, wat ik al eerder schreef: 5 in, 5 uit, 5 rust en dat zo'n 60 x '' sochtends en voor het naar bed gaan.

Ik had veel last van duizeligheid, wazig zien, pijn op de borst, extreme moeheid en bibberende benen. De moeheid is er nog wel en sinds gisteren heb ik ook pijn op me borst, na een negatief telefoontje van mijn baas. Maar verder heb ik van de andere klachten geen last meer!

Ik wandel elke dag een half uur, doe ontspanningsoefeningen en denk voortdurende: 'mijn ademcentrum herstelt zich'. Ik heb ooit een cursus gevolgd om te ontspannen bij Ita Alphatrianing (echt geweldig, een aanrader, en ik heb geen aandelen daar). Daar leerden we hoe je naast ontspannen ook jezelf positief kunt 'programmeren', dus niet meer negatief denken over je situatie en jezelf maar jezelf oppeppen door te zeggen 'het gaat elke dag steeds beter en beter'. Die andere heb ik dus zelf verzonnen.

Ik hoop dat het zo goed blijft gaan, maar heb er wel vertrouwen in.
Ik raad iedereen aan vol te blijven houden, je te richten op wat wel goed gaat, en misschien ook de symptoombestrijding erbij te doen. SUCCES !!

Groetjes, Sasha
Ellen
Re: 1 maand bezig
15 April 2004 17:55
Hai Sascha,

Toppie dat jij ook even een tussentijds bericht geeft.

Ik heb ook net een 9-weekse "therapie" afgerond via Rebio, maar ik was er nog niet. Het voelde nog niet goed. Ik had wat restverschijnselen, dus vandaar dat ik verder ben gegaan met HyperVen.
En het "resetten" van het ademcentrum vind ik eigenlijk heel erg logisch zoals dat is beschreven.

Ik heb 2 honden een boxer en een westie, waarmee we 2 keer per dag op de heide lopen. (Jawel, symptoombestrijding...........gewoon gaan en positief tegen mezelf praten, dat aan alles een eind komt, dus ook aan chr. hyperventilatie en straatvrees.)

Nou Sascha, Harstikke bedankt voor je verhaal en ik hoop dat je dat over een maandje weer doet. Dan ben ik net zover als jij nu en dan kan ik lezen hoe het jou is vergaan.

Groetjes van
Ellen
sasha
Re: 1 maand bezig
16 April 2004 11:19
Hoi Ellen,
Ik zal zeker over een maand weer wat van me laten horen. Jij ook veel succes gewenst!!!
Groetjes, Sasha

Meer weten over het HyperVen programma?