[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Bestrijding "licht gevoel"

Gepost door Frank 
Frank
Bestrijding "licht gevoel"
01 April 2004 14:11
Hallo allemaal,

Ik heb lang Cesar-therapie gevolgd i.v.m. mijn chronische hyperventilatie. Deze therapie is vooral gericht op ademhaling en houding.
Ik heb hier zeker veel baat bij gehad, maar ik heb nog steeds (24 uur per dag) een "licht gevoel" in mijn hoofd. Verder heb ik eigenlijk zelden of nooit ernstige klachten meer.
Ik ben met HyperVen begonnen om dit laatste probleem aan te pakken. Ik ben nu ruim een week bezig en dat is uiteraard veel te vroeg om al een verbetering te constateren.

Ik zou graag willen weten of er mensen zijn die ook een "licht gevoel" in hun hoofd hebben gehad en die daar door de therapie van af gekomen zijn. Ook zou ik graag willen weten wanneer de verbetering op begon te treden.

Ik weet dat elk geval weer verschillend is, maar positieve ervaringen kunnen voor mij een positef steuntje in de rug zijn om de toch wel pittige therapie voort te zetten.

Groetjes,

Frank!
HyperVen
Re: Bestrijding
02 April 2004 10:16
Hallo Frank,

Het "lichte" gevoel in het hoofd is een typische klacht van hyperventilatie. Bijna iedereen met chronische hyperventilatie heeft deze klacht. Het komt omdat bij hyperventilatie de bloedvaten vernauwd zijn waardoor de bloedtoevoer naar de hersenen is afgeknepen. De hersenen krijgen hierdoor te weinig bloed en zuurstof aangevoerd. Een tekort van wel 40% kan optreden. Zodra je met het programma HyperVen de instelling van het ademcentrum wijzigt, zullen de bloedvaten ook wijder worden en zal het lichte gevoel in het hoofd gaan afnemen.

Succes met de therapie en houd ons op de hoogte hoe het ermee gaat!

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?