[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Zijn we weer

Gepost door Marco 
Marco
Zijn we weer
31 March 2004 18:54
Hallo allemaal,

Nou, wederom gestopt met de therapie sinds een paar dagen. Het eindresultaat bleef hangen op 150 seconden en ging niet meer vooruit.

Ik kreeg toch ook wel weer wat last van de nek- en schouderspieren dus vond ik het weer tijd om te stoppen.

In totaal heb ik dus 17 weken geoefend met een pause van 5 weken tussen week 14 en de laatste 3 weken.

Ik ben nu erg benieuwd hoe het verder gaat. Het gaat me trouwens nog steeds erg goed hoor!!

Waar ik wel van af wil ook is toch de focus op het hyperen. Ik ben er natuurlijk 13 jaar zoet mee geweest en merk toch dat ik afscheid aan het nemen ben van "een vriendje "wat jarenlang bij me is geweest. Ik geloof nu toch ook wel dat ik het langzaam zal gaan vergeten dat ik ooit gehyperd heb, hoop ik.

Verder kijk ik nog dagelijks op dit forum en vraag me hierin ook af of ik dat misschien moet loslaten. Waarschijnlijk doen de overige ex-hypers dat ook wel, vandaar zo weinig reacties.

Ik wil vooral Rob bedanken voor zijn ondersteuning aan mij en aan iedereen hier op dit forum en ik hoop dat de therapie voor meerdere hypers erg succesvol zal zijn.

Iedereen veel succes!!

Marco

Jenny
Re: Zijn we weer
01 April 2004 10:23
Hoi Marco

Ik denk dat je dit besluit moet nemen.
Het is voor ons beginnelingen heel fijn om te kunnen lezen dat de therapie inderdaad positieve gevolgen heeft voor iemand.
Ik denk dat het heel goed is dat je het los laat en niet iedere dag deze site opzoekt.
Misschien kun je na een maand nog eens reageren. Verschillende van je "trouwe lezers" zijn dan toch nog bezig.
Je kunt dan eens kijken of één van ons jouw werk kan overnemen.
Ik ben er van overtuigd dat wijzelf onze grootste vijanden zijn. Loslaten is moeilijk en eng.
We vragen ons constant van alles af. Nou voor jou is het tijd dat je voor jezelf kiest.
Richt je op andere dingen! Wacht niet tot het weer eens, waar dan ook door, een dagje minder gaat. Om dan vervolgens weer.......enz.
Ik wens je alle goeds toe.

Jenny.
Niels
Re: Zijn we weer
01 April 2004 11:13
Hoi Marco

Ik wil mij helemaal aansluiten bij Jenny. Ik denk, dat het voor jou beter is om afscheid te nemen van hyperventilatie. Zoek een "vriendje" in gezondheid. Misschien horen we nog een keer wat van je!?

Alle het goeds en vooral gezondheid toegewenst.

Niels
Sharon
Re: Zijn we weer
01 April 2004 16:32

Hoi Marco,

Wat fijn te lezen dat HyperVen echt goed aangeslagen heeft bij jouw.
Ik heb een aantal vragen:

1: Kun jij een oorzaken/'>oorzaak noemen van je hyperventilatie?
2: Ik ben nu bijna 3 mnd bezig en heb tot voor een aantal weken geleden
altijd 2 keer per dag geoefend. Na de 2e maand bleef mijn gem. echt steken
rond de 120 sec. Soms iets meer en dan weer minder. Een aantal weken geleden voelde ik me 1 week aardig goed, dwz
stabieler op mijn benen, minder zweverig en duizelig en kon meer prikkels vanuit mijn omgeving aan. Vorige week ging het aanzienlijk minder en kwamen de klachten weer wat terug, helaas. Maar dit kan zijn omdat ik nogal onder spanning sta betreft het zoeken van een re-integratie werkplek. En die dingen zijn erg onzeker. Ik heb nl. door deze klachten van heftige duizeligheid, slapheid ect. een jaar niet gewerkt.
Wat ik nu gemerkt heb is ondanks de klachten gaat nu mijn gem. weer iets omhoog. Kan het zijn dat de klachten daarvan komen? Nu oefen ik in ieder geval 1 keer per dag 10 trials
en 's avonds doe ik 5 trials. 20 trials is mentaal erg zwaar op te brengen na bijna 3 mnd oefenen.
3: hoe lang moet ik nog doorgaan? Is het een idee om nu met 1 keer per dag verder te gaan?
4: in welke mate verdwenen jouw klachten? Ging dat geleidelijk of was je ineens weer helder en fit? Waar heb je nu nog last van en wanneer treden deze klachten nog op?

Wat een vragen hè? Wat leuk dat je elke keer laat lezen hoe het gaat, dat houdt mij nog
op de been.

Goed, ik hoop op een reactie!

Groetjes,

Sharon (heb wel vaker op het forum berichten geplaatst)
Marco
Re: Zijn we weer
01 April 2004 20:32
Hallo Sharon,

Nog even wat antwoorden op jouw vragen:

1. Het hyperen begon bij mij 13 jaar geleden nadat mijn vader een diagnose kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was en ik in die periode vrij veel last van stress had.

2. Ik bleef ook hangen op 120 seconden, dit duurde zeker een aantal weken. Daarna ging het weer omhoog. De laatste 3 weken bleef mijn gemiddelde hangen toen ben ik gestopt voor 5 weken en wederom 3 weken doorgegaan. In de eerste 14 weken heb ik wel 2 keer per dag geoefend en iedere keer 10 trials. Ik heb er ook vaak zat de balen van gehad, maar nogmaals.......

3. Als ik jou was zou ik nog een week of 4 doorgaan, desnoods daarna een paar weken rust nemen en net zoals ik weer een paar weekjes de therapie oppakken.

4. Pas in de laatste weken verdwenen mijn klachten. Ik ben nog niet geheel klachten vrij maar functioneer in ieder geval zonder rare gedachten en angsten. Waar ik af en toe nog wel last van heb is duizeligheid. Ik blijf vertrouwen op de woorden van Rob dat dit ook zal slijten in de komende maanden. De klachten treden vooral op tijdens drukte en stress tijdens mijn werk. Ik rij ook veel voor mijn werk, dan heb ik nergen last van, ook in de weekenden heb ik zo goed als geen last.

Ikzelf beschouw me als een weldenkend en sociaal mens. Het frustrerende zijn ook de vragen geweest waarom dit je leven zo beheerst heeft. Wat Rob ook schreef was dat waarschijnlijk de eerste glegenheid wat hyperventilatie bij een mens triggerd al lang verdwenen is door de jaren heen. Daarentegen blijft het mij toch op de een of andere manier boeien en vindt ik misschien toch het antwoord.

Als je zo links en rechts al wat postings leest op dit forum, dan zie je dat de therapie bij meerdere mensen aanslaat, maar nogmaals, het gaat niet snel.

Iedereen heel veel succes en ik laat zeker weer wat van me horen binnenkort.

Groetjes

Marco

Meer weten over het HyperVen programma?