[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hyperven en haptonomie/haptotherapie

Gepost door Martine2 
hoi allemaal,

fijn dat het forum er weer is, heb ik wel gemist.

Ik wil misschien haptonomie of haptotherapie gaan volgen voor andere dingen dan hyperventilatie, maar vraag me af of dat wel goed samen gaat met HyperVen? is er iemand die hier ervaring mee heeft en hoe is dat bevallen?

succes allemaal!
Wat ik gemerkt heb is dat je soms niet teveel hooi op je vork moet nemen. De therapie is al zwaar genoeg. Je moet daarnaast ook proberen een beetje afstand van je lichamelijke klachten te nemen, dus niet de hele tijd er mee bezig zijn. Maar op zich lijkt het mij dat het niet veel kwaad kan.. maar ik heb daar niet zoveel verstand van.
Hoi Martine,

Ik gebruik HyperVen en ga ook naar de haptonoom en dat gaat prima samen! Als je je moeilijk kan ontspannen dan moet je zeker naar een keer naar een haptonoom gaan! Je leert dan weer om je lichaam te ontspannen, waardoor je ook weer langzamer gaat ademen.

Een afspraak met de fisiotherapeut kan ook geen kwaad. Die kan kijken of je verkeerd ademt en advies/oefeningen meegeven.

Ik ga met het openbaar vervoer, want als ik van de Haptonoom meteen weer in de auto stapt kan ik niet lekker na-relaxen. Als je zit in de bus dan kan dit wel. [:]smiling smiley[/:]

grt
Martijn
Ik ben ook bij de fysio geweest voor ademhalingsoefeningen en die helpen me wel te ontspannen. De fysiotherapeut deed ook af en toe oefeningen in combinatie met haptonomie en die zijn inderdaad heel ontspannend. Ik zie ook geen problemen met het gebruik van HyperVen in combinatie met haptonomie. Misschien versterkt het elkaar juist. Daarnaast reageert iedereen weer anders, dus wat voor de een geweldig werkt, hoeft voor de ander helemaal niet zo te zijn.

Groeten, Martine (zonder 2)
hoi,

Bedankt voor jullie reacties! [:](Y)[/:]
Dan ga ik het gewoon proberen, ik had al gehoord dat het heel erg ontspannend zou kunnen zijn en dat is nu net wat ik nodig heb. Ik kan me nl heel erg slecht ontspannen.

groetjes Martine (haha... met 2)

[:]smiling smiley[/:]

Hoi Martine,

Ik weet dat mijn collega (die ook 2 jaar erge chronische hyperventilatie had) veel baat heeft gehad bij haptonomie. In combinatie met ademoefeningen is hij er van af gekomen...Een vriendin van mij kan totaal niet ontspannen en gaat nu ook...Zelf heb ik er ook over gedacht, maar ik kan me wel goed ontspannen volgens mij en ik ben bang dat het therapie nummer zoveel is die bij mij niet werkt...Voorlopig doe ik het maar even zonder haptonoom. Maar je kunt het altijd proberen, wie weet is het voor jou heel goed om te ontspannen! Laat je ons weten hoe het gaat, want ik ben wél erg benieuwd!

Rainbow

Meer weten over het HyperVen programma?