[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

wie heeft dit ook?

Gepost door Matthijs 
wie heeft dit ook?
12 July 2006 09:53
Het gevoel of je een beetje op de aarde rond zweeft....
Je weet dat het chronische hyperventilatie is, maar maakt je toch ontzettend druk.
Het goel dat je armen en benen niet bij je horen, je kunt ze wel bewegen,
maar voor je idee kan dat elk moment over zijn.

Baal ook van de ups en downs.. dan denk je er zo goed als vanaf te zijn, maar op een dag toch weer die terugslag en de paniek..

wie heeft er nog goede tips om dit gevoel te verminderen??
Re: wie heeft dit ook?
12 July 2006 14:00
Hoi Matthijs,

Helaas herken ik dat zweverige gevoel maar al te goed. Ik heb er zelf ook echt heel veel last van, de ene dag meer dan de andere. Alsof je op wolken loopt en elk moment kunt omvallen. Ik had het net op de markt nog, eerst liep ik normaal en opeens (echt van het ene op het andere moment) word ik van de grond getild en ben ik bang om om te vallen. Ik hoor en zie dan ook weinig. Ik ben dan een echte zombie en kan makkelijk tegen mensebn opbotsen. Heel raar. Het schijnt te komen doordat de vaatjes in je hersenen samen worden geknepen om te voorkomen dat je heel veel koolstofdioxide kwijt raakt (doordat we veel ademen, raken we die stof kwijt en dat veroorzaken/'>oorzaakt hyperventilatie). Het kan geen kwaad, maar is heel erg irritant.

Helaas weet ik zelf ook niet wat je hier aan kunt doen, wist ik het maar. Dan zouden wij ons tenminste niet zo rot voelen. Ik HyperVen wel weer, na een pauze, maar ik heb soms toch nog steeds wel dat zweefgevoel. Maar hopelijk gaat het langzaam beter, ik hou hoop!

Hoe lang HyperVen jij al en zie je wel vooruitgang?

Rainbow

Meer weten over het HyperVen programma?