[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

rob: ik snap nog 2 dingen niet

Gepost door frederique 
frederique
rob: ik snap nog 2 dingen niet
27 June 2005 14:06
bedankt voor je uitgebreid antwoord op mijn vorige vraag. Ik begrijp nog 2 dingen niet:\

1. Na 7 maanden HyperVennen zou ik nu toch genoeg buffers moeten hebben om stress (bv die kom na ontspanning) op te kunnen vangen?
2. Je zeg dat ik door kan gaan met HyperVen. Maar hoe vaak raadt je aan? Ik probeer nu 1x per dag te doen,maar soms is het te vermoeiend.

BEdankt voor het antwoord.
HyperVen
Re: rob: ik snap nog 2 dingen niet
28 June 2005 18:10
Hallo Frederique,

Of je genoeg buffer hebt is - zonder onderzoek - heel moeilijk vast te stellen. Bij burn-out is hyperventilatie vaak een gevolg i.p.v. oorzaken/'>oorzaak. Dat maakt het moeilijk om buffer op te bouwen. Het enige dat je daar echt antwoord op kan geven is een bloedonderzoek, maar veel artsen kennen de methode niet en doen er erg moeilijk over... Bovendien veroorzaken/'>oorzaakt de overmatige stress ook nog eens allerlei gelijksoortige klachten, en welke klachten zijn dan hyperventilatie gerelateerd en welke komen van die stress? Daarom is Burn-out zo moeilijk te begrijpen en te genezen.

Ook al heb je genoeg buffer om hyperventilatie op te vangen, de stress zal toch klachten blijven veroorzaken. Veel hangt af van jouw houding ten opzichte van die klachten. Accepteer ze en werk aan je genezing door voldoende (maar niet teveel!) rust.

HyperVennen kan je of twee of één keer per dag doen afhankelijk van hoe je je voelt. Je mag ook wel eens een tijdje stoppen en het dan later weer opppakken. Als de scores plotseling beginnen te stijgen betekent dat dat de stress minder is geworden en zou je de frequentie wat op kunnen voeren. Voel het echter niet als een verplichting om te HyperVennen.

Beterschap!
Rob
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?