[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

tintelende voeten ?

Gepost door Angsthaasje18 
Angsthaasje18
tintelende voeten ?
28 June 2005 13:35
ik heb ook last van hyperventilatie en nou vroeg ik me af of er mensen zijn die ook wel eens tintelende voeten hebben of handen ?? T maakt me soms zo beangstigend !!! [:]sad smiley(([/:]
En k heb al een paar dagen nu last van een afwezig gevoel / raar gevoel in mijn hoofd.
Ook ben ik ontzettend aan de diarree ( sorry voor tongemak )
Is er iemand die dezelfde klachten als mij herkent ??
Knuffel Angsthaasje18[:]confused smiley[/:]
Esther
Re: tintelende voeten ?
28 June 2005 13:38
Hoi ja herken ook de darmklachten. Wat de tintelingen betreft ik heb sinds een paar weken een doof gevoel in mn grote teen aan de zijkant, net of de teen lichtelijk verdoofd is. Is dit voor andere mensen herkenbaar? Wordt dan meteen bang en denk aan allerlei ziekten wat het zou kunnen zijn.
Angsthaasje18
Re: tintelende voeten ?
28 June 2005 13:41
nou dat heb ik ook wel es en tintelingen in mijn voet en zat net rustig en kreeg ineens een raar gevoel bi mijn hart , ben doodsbang elke keer met al die klachten en kan er maar niet rustig van worden .
heb jij dit ook ?
knuffel mij
Ingrid
Re: tintelende voeten ?
28 June 2005 13:58
Hoi Esther,

Dat doof gevoel in je grote teen ken ik al te goed. Het begon bij mij 2 jaar terug. Ik heb het aan mijn rechtervoet, de grote teen. Heb me laten vertellen dat het ook kan komen door verkeerd schoeisel. Ik heb het niet aldoor maar af en toe is het wel behoorlijk aanwezig.

Angsthaasje,

die tintelingen in handen en voeten ken ik ook. Het heeft echt ook met hyperventilatie te maken evenals die darmklachte. Ik heb meer last van mijn voeten dan mijn handen.
Wat een gedoe he.

Groetjes,
Ingrid
HyperVen
Re: tintelende voeten ?
28 June 2005 17:53
Tintelingen komen doordat bij chronische hyperventilatie de bloedvaten worden vernauwd. Het weefsel krijgt dan te weinig zuurstof en je krijgt dan het effect van een afgeknepen arm. De vernauwde bloedvaten zijn er ook de oorzaken/'>oorzaak van dat we vaak duizelig zijn en ons slecht kunnen concentreren, wazig zien of minder goed kunnen horen. Ook het geheugen kan behoorlijk slechter zijn geworden. Doen jullie al de therapie met HyperVen?

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
vera
Re: tintelende voeten ?
04 July 2005 17:36
hallokes, ik heb dat probleem al 9 maanden overal tintelingen precies of er word een bloedvat afgekneld , s nachts is het zo erg dat ik mijne arm naar beneden laat hangen , dart er terug wat bloed kan instromen en in mijn benen heb ik dat ook , precies of ze gaan slapen , zelf in mijn gezicht heb ik dat die tintelingen , de dokter zegt dat het hyperventilatie is , het doet geen pijn , maar is wel heel vervelend , ik ben een angstig persoon , hoe leer je dat af [:]sad smiley([/:]

Esther
Re: tintelende voeten ?
06 July 2005 12:15
De tintelingen voel ik ook heel vaak op m'n hoofdhuid en in het gezicht en wordt er ook wel eens angstig van. Wat betreft het verdoofde gevoel in de teen denk ik ook dat het door verkeerd schoeisel kan komen hoop echter wel dat het niet zo blijft, merkte dat ik er bij bepaalde schoenen last van heb.
Nynke
Re: tintelende voeten ?
06 July 2005 12:34
Het is inderdaad heel normaal bij hyperventilatie dat je tintelingen voelt. Toen ik 7 jaar geleden voor het eerst er last van had toen ben ik naar de huisarts gegaan. Die heeft gecontroleerd of mijn reflexen nog goed waren. Voor mij was dat een hele geruststelling. De tintelingen kun je een hele tijd door blijven voelen. Ik heb er een aantal weken last van gehad toen. Je komt op een gegeven moment in een cirkel doordat je bang bent dat het iets ergs is en daarom angstiger wordt en dat heeft weer invloed op je ademhaling. Zo hou je het in stand. Pas op het moment dat je zelf gelooft dat het niet iets ergs is word je weer rustiger.

Meer weten over het HyperVen programma?